RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1331|回復: 1
打印 上一主題 下一主題
收起左側

想改快同想玩漂移,應該點改???

nigelkahei 發表於 2010-8-9 02:09:08 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我係新手,buy左tt-01
宜家想改快同想玩漂移,應該點改???同改d咩???
仲有唔該打埋大約幾$
wda 發表於 2010-8-9 03:38:07 | 只看該作者
你攪清楚想快定想漂先...你可以話兩樣..都可以話係一樣..我之前都係用tt01d 來玩..只換了金屬中軸..其他全原廠..一樣漂到..唔好咩都用改裝去幫你,..訓練好自己油門同轉向控制先..
tt01 要改真係可以改好多o野..但如果你想漂..又平又有效果..換油壓..唔一定要用trf 金屬油壓..drift 胎..用唔用頭單尾直自已睇需要la..尾直可以diy..好多方法可以做到..有師兄塞紙巾..有師兄同aa膠..總之整到個牙差唔識轉就得
睇場地用唔同胎..我地做過ab test..即同一場同一規格車同一時間一齊做同一個動作..但用唔同胎..星星superd 幾好漂..火石胎比較易漂易控制..一條不知名的{banned}胎我覺得仲好漂..星星車d鈴係24mm yokomo 02 同火石胎都是26mm...新人我建議用火石胎..大約$120-140 一套四隻..不連鈴..kws 很多地方有得買..火石胎因為間唔中唔知幾時會擦到唔知邊度會擦到有火花而名..入面係有d 火石響度..耐用程度唔錯..
車就平有平玩貴有貴玩..自己有幾錢就去改幾錢的...改車只有最小limit..無最高limit