RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4664|回復: 37
打印 上一主題 下一主題
收起左側

今日出去KWS走一轉, 發覺................

JKC710 發表於 2010-8-16 22:31:09 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

今日出去KWS走一轉, 發覺................乜Q都貴哂, 以前我買Q嫂牙差都係$40, 而家就$50, 升幅仲高過樓市.........成25%.................以前D殼到2舊就覺得貴, 仲記得果陣百六蚊買到掃把佬藍色RALLY花, 頭D黑蓋86果陣又係百六蚊..........點知今日買隻S15 D1殼就變左做$220, 真係肉都赤..........有幾間仲話要$250, 行多兩間又慳餐飯.............果幾間我不嬲都係問價only, 賣得俾人仲貴, 真係唔明點解仲生存到............

topedo 發表於 2010-8-16 22:37:17 | 只看該作者
乜都加, 沒辦法
greenplace 發表於 2010-8-16 22:39:29 | 只看該作者
brother the yen now $$$$$$$ .09 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sin 發表於 2010-8-16 22:51:21 | 只看該作者
Yeah, due to the high exchange rate...
scalpel 發表於 2010-8-16 22:56:41 | 只看該作者
$220 for a shell is cheap now..........some new release shells are over $250!!!
[email protected] 發表於 2010-8-16 22:56:44 | 只看該作者
遲D乜到加日园又升去KWS價錢仲貴
 樓主| JKC710 發表於 2010-8-16 23:15:22 | 只看該作者
....................再貴真係買唔落手喇..........
 樓主| JKC710 發表於 2010-8-16 23:19:04 | 只看該作者

但係當見到個盒後面寫住made in china買果下先至覺得矛盾.............
q太郎. 發表於 2010-8-16 23:25:41 | 只看該作者
但係當見到個盒後面寫住made in china買下先至覺得矛盾.............
JKC710 發表於 2010-8-16 23:19

返貨貴過日本做
800mah 發表於 2010-8-16 23:39:51 | 只看該作者
樓主玩mini-z幾耐? 我開始玩個陣d殼係講緊140蚊. 仲要全部係glosscoat. (R34, Echo, R32, NSX etc...)
個陣A廠d 摩打座 $160, 仲要有三色電鍍揀, 車呔 $13.5 一對
02 ASF 套裝車$7xx 連殼, 03 ASF $800不連殼
t板 k記 1000yen 變 1300yen, 副廠都睇住食, 一齊加

依家車殼+60%, ~$220-230
摩打座+ 50%, ~$240
車呔 +40%, ~$18-20
k記 t板 +30%, ~$100
加得最少係套裝車,只+25% ~$1000連殼

搞到我都越來越少買野...
 樓主| JKC710 發表於 2010-8-16 23:54:55 | 只看該作者
樓主玩mini-z幾耐? 我開始玩個陣d殼係講緊140蚊. 仲要全部係glosscoat. (R34, Echo, R32, NSX etc...)
個陣 ...
800mah 發表於 2010-8-16 23:39

我只係一個新手, 係年半前先叫做有上下車場, 跟住又無玩一年, 近排先玩返.........

唉.........遲d可能仲貴, 變相可能小左人玩都未定..........
事但 發表於 2010-8-16 23:58:43 | 只看該作者
我都覺玩mini-z貴,再諗多諗,玩咁細架又咁貴,玩咁大架又咁貴,點解唔玩大架D?所以而家放棄mini-z玩1/10 lu~
 樓主| JKC710 發表於 2010-8-17 00:01:01 | 只看該作者
我都覺玩mini-z貴,再諗多諗,玩咁細架又咁貴,玩咁大架又咁貴,點解唔玩大架D?所以而家放棄mini-z玩1/10  ...
事但 發表於 2010-8-16 23:58

今日買殼果陣有師兄買1:10既殼..........佢都係百五蚊埋單...........
事但 發表於 2010-8-17 00:03:58 | 只看該作者
今日買殼果陣有師兄買1:10既殼..........佢都係百五蚊埋單...........
JKC710 發表於 2010-8-17 00:01

但買1/10既呔就唔同咁講法........只不過1/10係球場玩有速度感過mini-z,mini-z係要黎練手指既零敏度
嘈喧巴閉 發表於 2010-8-17 00:34:36 | 只看該作者
但E家D殼靚好多....
d.s 發表於 2010-8-17 00:42:02 | 只看該作者
JKC710 發表於 2010-8-17 00:01

150未計噴油同人工呀
偉記 發表於 2010-8-17 00:51:42 | 只看該作者
我都覺玩mini-z貴,再諗多諗,玩咁細架又咁貴,玩咁大架又咁貴,點解唔玩大架D?所以而家放棄mini-z玩1/10  ...
事但 發表於 2010-8-16 23:58

玩mini係貴,玩1/10重貴
係個控一樣之外,機乎全部都貴幾倍
mini仔落雨又玩得
打風又玩得
34度又玩
8度又玩得
最緊要係我收工上去玩番兩三粒鍾都得
我上左車仔場玩左幾年,直頭玩到停唔到手
偉記 發表於 2010-8-17 01:01:26 | 只看該作者

回復 14# 事但

係球場放車,不如放狗
come一聲就自動走翻來,唔使叉電.唔使set車

其實玩車要去車場
1比1有車場
kart有kart場
1/10 同mini都有自已的場
有場等於有規矩,大家係相同標淮下比賽,先會有進步,先有樂趣
checkie 發表於 2010-8-17 04:04:28 | 只看該作者
回復  事但

係球場放車,不如放狗

其實玩車要去車場
1比 ...
偉記 發表於 17-8-2010 01:01

totally agree with you~~~
d.s 發表於 2010-8-17 07:35:02 | 只看該作者
回復  事但

係球場放車,不如放狗

其實玩車要去車場
1比 ...
偉記 發表於 2010-8-17 01:01

120%agree
不過放狗要執屎.......