RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: maxchow
打印 上一主題 下一主題
收起左側

JV 有無得轉 track layout?

樓主| maxchow 發表於 2010-10-7 09:29:44 | 只看該作者
如果比外國車手看到比較感覺怪既仲有好多野,例如燈柱座 ...
其實無乜野,比較起好多佢地賽開的私人場好很多了。慢慢來吧。

但我心諗佢地覺得怪就怪在私人場資金有限,都可做到 D 野盡量合理。
但佢地睇得出個場花費超巨大,你睇個 driver 台就知。
但咁落本既車場竟然出現 D 好明顯不合理既野就怪 D lor。

佢地見到 D 咁情形,
就好似我地見到國內花錢巨大的工程出現不合 common sense 的搞笑情況一樣。
alvis425 發表於 2010-10-7 10:01:26 | 只看該作者

角鐵係死既 人係生既 一條角鐵有幾可怕 可怕既係識郁既路障
alvis425 發表於 2010-10-7 10:02:30 | 只看該作者
如果比外國車手看到比較感覺怪既仲有好多野,例如燈柱座 ...
其實無乜野,比較起好多佢地賽開的私人場好很 ...
maxchow 發表於 2010-10-7 09:29

但係唔知有冇人知道 JDV 直路頭個轉出去果隻大彎 條路係唔平既呢?
pskyng 發表於 2010-10-7 11:04:06 | 只看該作者
但係唔知有冇人知道 JDV 直路頭個轉出去果隻大彎 條路係唔平既呢?
alvis425 發表於 2010-10-7 10:02

...係? 又真係唔覺..
cpu 發表於 2010-10-7 12:25:27 | 只看該作者
JV 到底向業界邊間模型店/車手 咨詢有關場地設計及用料 , 用到咁大殺害力角鐵 , 擺明係靠害啦 , 想更多新手 ...
TRF418 發表於 2010-10-6 14:39

你有冇睇10月1號場賽,好似1個人都冇射到支角鐵,如你有射過,只可以話你(((技不如人)))
AMAT 發表於 2010-10-7 12:44:19 | 只看該作者
果條角鐵......我都話啦......條TRACK設計應該係逆TRACK O既.....
係唔知邊個順TRACK行.......結果先有人講......
我保証一開始逆TRACK,唔會有人話有問題先.

講真,我個人覺得個場做得好好,唔覺得佢有O的咩要話值得大改,更加唔覺有咩會俾外國笑O既情況.....

TRACK係死,人係生

咁駛唔駛條TRACK難走時,又要政府改過條TRACK行法呢?
唔好咁多餘啦......

講真,國際間,有幾多個國家地區咁幸福有政府起條TRACK俾佢玩啦.......
Andrew168 發表於 2010-10-7 13:11:00 | 只看該作者
其實條 track 係比私人車場闊, 闊度玩 1:10 足夠有餘, 早兩星期第一次去試玩,
5.5t motor 快跑都唔洗集中精神望住, 好舒服玩在幾排電
GARY^^ 發表於 2010-10-7 14:13:42 | 只看該作者
回復 23# alvis425

就係果個位...架車凌空拋起一圈幾呎外落地 好在冇事..
唔少人知果度有陷阱...
jefffff 發表於 2010-10-7 14:19:52 | 只看該作者
alvis425 發表於 2010-10-7 10:02

I know!
cpu 發表於 2010-10-7 15:20:55 | 只看該作者
澳門葡京彎炒吾少車,同我炸左間葡京佢
AMAT 發表於 2010-10-7 15:53:56 | 只看該作者
車場地下唔平.......乜你覺得個個車場地下都係全平嗎?

TC好似都係偏向一邊O架......

仲有外高好多世界級車場都有小小可能有左右高低差........

呢O的唔係理由嚟O架喎.......

就算F1賽道,都係有高低O架啦......問題係你知道咪識得走線避囉!
而唔係話哎呀,高低呀,剷平佢!

人係生,賽都係死O架.....

乜都就晒你,咁人地點呢?
hlsk 發表於 2010-10-7 15:54:23 | 只看該作者
設計上係有d handicap, 但係條track己經叫唔錯啦, 闊到可以玩1/8 直路又唔係有彎。唔係好明點解d 師兄會走埋去, 個幾支燈柱係條track 出面,點推頭都指唔倒過去。 又唔洗俾入場費, 又唔會俾D 私家track嘅高手大大聲喝住你。管理都好ok  

大家不如林下點樣得開心D 好過啦。或者練習下自己隻手指
cpu 發表於 2010-10-7 19:05:58 | 只看該作者
設計上係有d handicap, 但係條track己經叫唔錯啦, 闊到可以玩1/8 直路又唔係有彎。唔係好明點解d 師兄會走 ...
hlsk 發表於 2010-10-7 15:54

好提議
長崎直路尾 發表於 2010-10-7 19:35:14 | 只看該作者
其實我也很想知,其他國家、地區有沒有政府建的公家場(不論收費與否)。希望知情人士可題供一下資料。多謝!
newpilot 發表於 2010-10-7 19:53:19 | 只看該作者
有條咁正既 track 玩..仲要咁方便既地方,又要吾洗$.個人覺得要偷笑了..諗下冇呢個埸既時候點??玩街?球場??定山長路遠入埸玩呢?? 吾好埋怨咁多啦..
alvis425 發表於 2010-10-8 01:03:40 | 只看該作者
果條角鐵......我都話啦......條TRACK設計應該係逆TRACK O既.....
係唔知邊個順TRACK行.......結果先有人講 ...
AMAT 發表於 2010-10-7 12:44

就係一個條路唔平足夠d人黎比賽 由初賽笑到決賽
alvis425 發表於 2010-10-8 01:06:42 | 只看該作者
回復  alvis425

就係果個位...架車凌空拋起一圈幾呎外落地 好在冇事..
唔少人知果度有陷阱...
GARY^^ 發表於 2010-10-7 14:13

你同jeff知好喇 好多人唔知架

果個位 拎得貼又唔夠快 拎出d又唔平 一俾油部車就飛埋燈柱
不過唔係部部車都可以身同感受既
alvis425 發表於 2010-10-8 01:07:44 | 只看該作者
...係? 又真係唔覺..
pskyng 發表於 2010-10-7 11:04

師兄可以試下玩 5.5左右既摩打係果個位full一下就會明白哂 再唔係無人去行個圈都得
lung1 發表於 2010-10-8 11:20:21 | 只看該作者
想有要求入TC/TRC 車場吧!!!!!!!!!!
Marco明 發表於 2010-10-8 11:39:41 | 只看該作者
出直路果個彎真係有好大級.......