RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: benfung312
打印 上一主題 下一主題
收起左側

我想問G丅3B比雙星電變會不會燒接收

Brian086 發表於 2010-10-30 22:43:36 | 只看該作者
回復 17# truckman

ok, call you monday.  裝左燈記得影張靚仔相俾我丫~
truckman 發表於 2010-10-30 22:43:57 | 只看該作者
回復 18# Brian086

俾錯12V落個六通接收度, 即刻拍一聲, 一下煙花, 跟住就係白煙的場面....報廢左...

呢段片
Brian086 發表於 2010-10-30 22:45:08 | 只看該作者
回復 22# truckman

邊有人expect到有煙花睇
RC881 發表於 2010-10-30 22:45:11 | 只看該作者

原來有d咁ge樹 , 好在我用一隻十幾年前的Futaba接收 陪隻104BK玩遊戲咋, 都算有運 , 多得Truckman C兄提醒 , thank you !
truckman 發表於 2010-10-30 22:48:42 | 只看該作者
回復 21# Brian086

未有空upload..........upload 去那 u give me msn ok pm me
truckman 發表於 2010-10-30 22:51:19 | 只看該作者
回復 24# RC881

GT3B 我諗要對左至冇事

拜仁兄出set GT3B play 101bk la

想看你的煙火show
 樓主| benfung312 發表於 2010-10-30 22:59:25 | 只看該作者
我五通換左個變電先玩得
truckman 發表於 2010-10-30 23:08:47 | 只看該作者
回復 27# benfung312
yes...............bingo
ka911007 發表於 2010-11-6 15:17:58 | 只看該作者
我之前send e-mail問咗FLYSKY!!!
新款接收係唔洗加BEC!!
之前我们的接收最高电压是6V,有些客户的电调没有稳压装置,可能会有烧接收的现象。现在我们改进了,新款接收可以支持4-11V。

我都買咗粒BEC成星期先回復人地個e-mail
kkchung 發表於 2010-11-9 00:47:11 | 只看該作者
我之前send e-mail問咗FLYSKY!!!
新款接收係唔洗加BEC!!
之前我们的接收最高电&#2138 ...
ka911007 發表於 2010-11-6 15:17

只是接收能承受高電壓而不是內置B.E.C,去伺服器電壓還是直出。