RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2376|回復: 17
打印 上一主題 下一主題
收起左側

330CR 燒咗

lingkithung 發表於 2006-8-23 11:28:57 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
唉.. 昨晚試AE86跳燈, 本來都好好地, 成功!!!! 不過之後無端端全部嘢唔work, 試咗証實係330CR燒咗

有冇師兄有好介紹, 想有後波果d
buggy 發表於 2006-8-23 11:39:37 | 只看該作者
LRP Quantum 2 super or pro.....easy to set, to replace wire, tiny.....(smaller than Ko VFS)
卡洛斯.馬 發表於 2006-8-23 11:40:52 | 只看該作者
最平就星星原裝
courel500 發表於 2006-8-23 11:52:18 | 只看該作者
有後波平平地試下LRP-AI , size 同 QC1/2 一樣 , 不過 Motor 就用唔到咁細 , 15,16T 左右 , 又防水同唔洗SET中位 , 都算叫做 OKAY , $2XX ~ $3XX 左右 !
 樓主| lingkithung 發表於 2006-8-23 12:05:40 | 只看該作者
LRP-AI 好似幾好,  反正drift都唔會用到太少T
不過佢有幾隻, 你講那隻係邊隻??
1.

登錄/註冊後可看大圖

2.

登錄/註冊後可看大圖

3.

登錄/註冊後可看大圖

4.

登錄/註冊後可看大圖

5.

登錄/註冊後可看大圖

Thanks
http://www.lrp-electronic.de/e/lis/
原帖由 lingkithung 於 2006-8-23 12:05 發表
LRP-AI 好似幾好,  反正drift都唔會用到太少T
不過佢有幾隻, 你講那隻係邊隻??
1.

登錄/註冊後可看大圖

2.[img]http://www.lrp-elec ...

第一隻A.I. limit係18turn....不過用 D1 19t 摩打都over heat(在齒比正常之下)....個人感覺亦較難控制慢速
 樓主| lingkithung 發表於 2006-8-23 15:31:42 | 只看該作者
我估最少都要第三隻
83200 A.I. Automatic Super Reverse

digital yes yes 4-7 0.160 V 120A over 13 turns 5.0 42.3x42.3 47.5 Tamiya Automatic Synth. / Crystal
不過唔知幾多錢呢
gegegum 發表於 2006-9-6 17:07:31 | 只看該作者
LRP-AI 唔知係邊度o野出品呢? 好似好抵用咁!
RCman 發表於 2006-9-6 17:12:05 | 只看該作者
用4 or 5號啦!
4號$5xx
5號$6xx
我5號羅黎玩buggy的
佢係無限T前後波。夠曬啦!
不過都幾大個就真

1及2吳好啦!易overheat
而且線性吳好

ALEXANDER 發表於 2006-9-6 17:29:54 | 只看該作者
我用第一果隻,幾好用,夠爆,又冇over heat
ALEXANDER 發表於 2006-9-6 17:31:16 | 只看該作者
又平又靚又正,不過好難打開個殼換電線
RCman 發表於 2006-9-6 17:33:39 | 只看該作者
原帖由 ALEXANDER 於 2006-9-6 17:29 發表
我用第一果隻,幾好用,夠爆,又冇over heat

我1,2,5都有
1,2我自覺就真係無線性可言,而2號仲消左添:-P
就係消左2號,羅去代理,原來過左半年,無保了。
佢就平少少比我,我買左個5號返來

flyflyfly 發表於 2006-9-8 16:27:39 | 只看該作者
我想問下三同四分別

Edde 發表於 2006-9-8 18:27:47 | 只看該作者
原帖由 flyflyfly 於 2006-9-8 16:27 發表
我想問下三同四分別

upper # 5 web site, have some data wor !!
chloe 發表於 2006-9-11 15:21:24 | 只看該作者
咁呢隻IPC Pro Sport digital 又好唔好呀?
 樓主| lingkithung 發表於 2006-9-11 15:38:14 | 只看該作者
thx 各位, 我終於買在3號那隻, super reserve, 幾好, 唔洗set, 一插即玩
不過未落街試, 但看來線性都ok!!
chloe 發表於 2006-9-11 16:01:39 | 只看該作者
買o左幾錢呀?
RCman 發表於 2006-9-11 16:05:40 | 只看該作者
原帖由 lingkithung 於 2006-9-11 15:38 發表
thx 各位, 我終於買在3號那隻, super reserve, 幾好, 唔洗set, 一插即玩
不過未落街試, 但看來線性都ok!!

我古我星期六見到你買
你係咪大約二三點係創X買呢
其實最近我留意到一個Keyence 07R,有三個型,$499, $549, $599
都係7 turns limited 前後波。
我都想買來試試,Keyence我用過都幾好傢