RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3363|回復: 25
打印 上一主題 下一主題
收起左側

UPDATED,車殼有有決定喇,舊款新玩具,99%完成度

s.y.kwok 發表於 2011-3-25 03:48:37 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

基本車高(5.0,4.5mm),camber setting(F -8degree/R -1degree)原裝彈弓,避震.yokomo 350度油,
油壓改用trf3孔柏+0.3mm介子.
磨大C座角度
YOKOMO 04 tires

電子野由KO提供(不過要自己比$)
10.5T無刷有感 MOTOR
KO BLS esc
KO RS-X (response HC)servo

114 64pitch大減,34 piston
前38T/14  後18T/32T

登錄/註冊後可看大圖

新歡ARD CER D08 D-LIKE.CS1.5設定,動作幾靚,比DRB(CS 1.5)易控

登錄/註冊後可看大圖

暫時冷落舊愛先

登錄/註冊後可看大圖

由於用low profile servo條線頂住摩打座,而且重量先天集中喺左邊,換番個重型D嘅standard size servo.

登錄/註冊後可看大圖

玩光磚地,摩打牙用番34T,大減114T

斯文啲,街車仕樣,珍珠白色,唔整炭頭,唔知會唔會太單調呢.

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

到底銀定黑好呢....................

登錄/註冊後可看大圖

7mm offset,頭ok,
尾.......都係用番yokomo 4mm(1 degree camber)啦.

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

仲有少少RC-ART件帶住幅射飛緊返黎..............

唔知仲買唔買得番呢件野呢.

登錄/註冊後可看大圖

八旗統帥 發表於 2011-3-25 07:32:24 | 只看該作者
會唔會同舊愛講分手?
 樓主| s.y.kwok 發表於 2011-3-25 16:13:05 | 只看該作者
回復 2# 八旗統帥

應該唔會喇,花咗唔少心機落去,唔捨得.

登錄/註冊後可看大圖
lws920 發表於 2011-3-25 16:14:39 | 只看該作者
兩架都好正!!!
ansonau 發表於 2011-3-25 21:37:12 | 只看該作者
仲keep得好好tim~
小朋友 發表於 2011-3-25 22:19:04 | 只看該作者
基本車高,camber setting.原裝彈弓,避震.yokomo 350度油,
油壓改用trf3孔柏+0.3mm介子.
磨大C座角度
KO  ...
s.y.kwok 發表於 2011-3-25 03:48

設計唔同真係有咁大分別?
有無試過drb用呢個setting係咪一樣?
 樓主| s.y.kwok 發表於 2011-3-27 01:46:20 | 只看該作者
回復 6# 小朋友

大致上差不多,
始終重量分佈,suspension幾何角度,油壓位置都不一樣,
同一支油壓避震放落去,軟硬都唔一様.
regentwong 發表於 2011-3-27 08:09:39 | 只看該作者
sigh cer metal steering ar...
 樓主| s.y.kwok 發表於 2011-3-30 20:28:19 | 只看該作者
回復 8# regentwong

it's made by d-like ga
carvenchow 發表於 2011-3-31 00:03:19 | 只看該作者
師兄先達個樹可以玩幾耐架?我有興趣
lung_zmc 發表於 2011-3-31 00:05:32 | 只看該作者
回復 1# s.y.kwok

CHING 14 CENTER PULLEY 邊到搵
 樓主| s.y.kwok 發表於 2011-3-31 05:47:11 | 只看該作者

回復 10# carvenchow

11點後.家陣仲喺舖頭......係地方細啲囉............

登錄/註冊後可看大圖
 樓主| s.y.kwok 發表於 2011-3-31 05:50:10 | 只看該作者
回復 11# lung_zmc

跟車返黎就係嘅,d-like制品
 樓主| s.y.kwok 發表於 2011-4-5 17:36:35 | 只看該作者
電線換番全黑色14AWG線,(原裝三色16AWG),順眼嗮

登錄/註冊後可看大圖
賢仔@Ken 發表於 2011-4-5 20:53:58 | 只看該作者
Hi, 師兄, 我住太子, 下次可唔可以一齊玩呢....?
不過...我係新手黎嫁炸...
alan0108 發表於 2011-4-5 21:05:42 | 只看該作者

我都係新手黎架,一齊玩丫
賢仔@Ken 發表於 2011-4-5 21:39:32 | 只看該作者
師兄, 你住邊頭, 係邊頭玩多...?
alan0108 發表於 2011-4-5 21:55:34 | 只看該作者
回復 賢仔@Ken 的帖子

黃大仙
 樓主| s.y.kwok 發表於 2011-4-6 04:18:12 | 只看該作者
好呀,我都係新手呀,大家交流下心得
Add my msn :[email protected]
 樓主| s.y.kwok 發表於 2011-4-6 04:23:59 | 只看該作者
All of u who love drift are always welcome!!!