RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1476|回復: 11
打印 上一主題 下一主題
收起左側

各位CHING 幫手搞點兩難嘅問題

sonnykid 發表於 2011-3-29 15:50:41 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

之前已有多位CHING幫左我解決好多問題, 多謝哂!
但我又有兩難嘅問題啦
http://www.helipal.com/walkera-h ... ushless-motors.html    [CB100]
http://www.helipal.com/walkera-h ... ushless-motors.html   [4#3B]

想問這兩架4CH 機邊部好D, 同埋新手玩這部OK 嗎?
街價又係將多?(定係HeliPal 個到平D?)
這部〔 http://www.helipal.com/jxd-drift ... icopter-w-gyro.html 〕係唔係比唔上呢?同埋佢則FLY嘅方法又算4CH嗎?

THX!
touch-9 發表於 2011-3-29 19:53:01 | 只看該作者
新手玩solo pro啦
新手成日炒機你玩CB100我諗你整機整到無心機
 樓主| sonnykid 發表於 2011-3-29 20:55:26 | 只看該作者
回復 2# touch-9

ching 點解咁講?WALKERA不是有保證嗎? 我想一去就去好少少,等第時唔使再投資多一架><
touch-9 發表於 2011-3-29 21:07:00 | 只看該作者

練好d技術咪投資少d羅!
你想WALKERA會有咩保證?
我淨知知佢D parts好單溥...
only 發表於 2011-3-29 21:08:00 | 只看該作者
 樓主| sonnykid 發表於 2011-3-29 21:46:57 | 只看該作者
回復 5# only

想問你介紹個兩架機分別幾錢?街定上網買平?
                                                ﹣﹣﹣>http://www.helipal.com

THX
 樓主| sonnykid 發表於 2011-3-29 21:47:29 | 只看該作者
回復 4# touch-9

thanks ching for advice=]
highbeing 發表於 2011-3-30 11:12:58 | 只看該作者

新手開始唔好買貴野, 揀四通雙漿四百蚊樓下已好ok, o禁快單漿, 一起機就炒爆, 除非你有玩開SIM
P.S. 整機分分鐘貴過你買多台新機.

生意佬最開心NEWBIE買名牌單漿機, 因為佢知道你好快會返轉頭幫襯佢
 樓主| sonnykid 發表於 2011-3-30 11:42:13 | 只看該作者
回復 8# highbeing

多謝ching提醒!想問JXD Drift King 算四通並ok嗎?同埋上網買ok?
highbeing 發表於 2011-3-30 11:56:53 | 只看該作者

回復 9# sonnykid

cheap cheap地 4通 阿凡達 AVATAR Style Gyro, 都係百幾蚊, yahoo又有得賣, 廣華街又有得賣.
千萬唔好買"3通半"果d, 呃人的, 有d人當4通黎賣.

當你玩到打8字, 或者玩到唔駛用腦甚至唔炒果時, 你就可以轉單漿機玩, 揀d大路d牌子, parts易找且平, 貴買平玩是也.
 樓主| sonnykid 發表於 2011-3-30 12:45:58 | 只看該作者
回復 10# highbeing

Thc again ching但係個網話係3‧5咋喎可sd link參考?thx!
highbeing 發表於 2011-3-31 09:55:03 | 只看該作者
你上YAHOO自己搵下4通, 都好多下, 我唔俾LINK你啦 ! 費事幫人賣廣告.