RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 7638|回復: 29
收起左側

Tamtech-Gear GB-03 少少改良

d.s 發表於 2011-4-11 23:59:40 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
終於有時間攪攪佢~
先換走d虛位多得過份嘅膠推杆,
再換金屬直軸同3R油壓,
原來用3R換頭果枝油壓都好煩下,
響切切剪剪磨磨轉轉嘅工序下夾硬完成.....

下次輪到換Motor....
suenfor1987 發表於 2011-4-12 00:07:44 | 顯示全部樓層
good~~:):)
johnxxxjelly 發表於 2011-4-14 08:14:28 | 顯示全部樓層
Great let us know how it perform on the dirt!
lingryan 發表於 2011-4-14 11:49:48 | 顯示全部樓層
c hing 對 Tamtech-Gear 的分享越來越多 THX

GB-03可不可以改做平路車?
 樓主| d.s 發表於 2011-4-15 00:14:23 | 顯示全部樓層
 樓主| d.s 發表於 2011-4-15 00:15:38 | 顯示全部樓層
最懶升高車架方法,換1/10 Rally Tire
 樓主| d.s 發表於 2011-4-15 00:17:13 | 顯示全部樓層
換上黑豬,即管試下效果如何?
batcat 發表於 2011-4-16 20:03:15 | 顯示全部樓層

你就好啦,入到架二手旬盤。偉x又無了期,too bad! 有份睇,無份玩!!!
技術員 發表於 2011-4-17 13:49:47 | 顯示全部樓層
batcat 發表於 2011-4-16 20:03
你就好啦,入到架二手旬盤。偉x又無了期,too bad! 有份睇,無份玩!!!

他是買全新的,是搖控新手賣給他,即是我賣給他,益他的
技術員 發表於 2011-4-17 16:17:03 | 顯示全部樓層
d.s 發表於 2011-4-11 23:59
終於有時間攪攪佢~
先換走d虛位多得過份嘅膠推杆,
再換金屬直軸同3R油壓,

Ching,為甚麼不清潔部靚車車?

我很心痛
 樓主| d.s 發表於 2011-4-17 23:47:35 | 顯示全部樓層
batcat 發表於 2011-4-16 20:03

早期二手區有師兄放,可能遲d仲有呢!
 樓主| d.s 發表於 2011-4-17 23:50:42 | 顯示全部樓層
技術員 發表於 2011-4-17 16:17
Ching,為甚麼不清潔部靚車車?

我很心痛

今日又玩rally,換上大轆後響tko玩冇難度,下一步會轉無刷,到時就會大清潔!
 樓主| d.s 發表於 2011-4-20 13:07:01 | 顯示全部樓層
細路着大人鞋....
khho01 發表於 2011-4-20 13:53:01 | 顯示全部樓層
好以怪怪地
 樓主| d.s 發表於 2011-4-20 14:23:00 | 顯示全部樓層

我都覺,不過響tko就好好跑!
batcat 發表於 2011-4-20 14:54:46 | 顯示全部樓層
Be carefully the loading, it might course over heat to Motor & ESC, becasue the Velocity ratio increased by RIM the size.
推車 發表於 2011-4-20 21:12:28 | 顯示全部樓層
將來轉無刷既話, 買定多D 40167啦
batcat 發表於 2011-4-23 11:05:44 | 顯示全部樓層
推車 發表於 2011-4-20 21:12
將來轉無刷既話, 買定多D 40167啦

Right 100% agree.
 樓主| d.s 發表於 2011-4-23 11:49:58 | 顯示全部樓層
謝兩位師兄提點,我會留意架啦!
yiu 發表於 2011-4-25 18:17:42 | 顯示全部樓層
請問Ching怎樣轉用1/10 rally Tire ?