RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2413|回復: 9
打印 上一主題 下一主題
收起左側

方舟糢型訂貨

topedo 發表於 2011-4-16 13:34:54 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
曾經我在工房看到有ching說向方舟糢型訂貨很蔴煩, 又很耐才收到貨.
但最近我向他們訂潛艇的水袋, 在4月4日落訂單, 在4月12日就收到由快遞公司交來的水袋, 很快及滿意.
人家做得好, 我就要表揚一吓
shipourking 發表於 2011-4-16 14:50:25 | 只看該作者
他們都是指大艘戰艦
 樓主| topedo 發表於 2011-4-16 18:17:59 | 只看該作者
shipourking 發表於 2011-4-16 19:26:13 | 只看該作者
應該係delay同埋有破損之類
phill 發表於 2011-4-18 17:02:59 | 只看該作者
mercedes 發表於 2011-4-19 21:18:11 | 只看該作者
May be some technical problem for the delay
138168 發表於 2011-4-20 18:55:16 | 只看該作者
ha.....I don't think so
room1628 發表於 2011-4-21 08:35:55 | 只看該作者
我想和大家分享下我的經驗。
大約7-8年前,當時我在國內工作,我叫我國內祕書幫我訂一隻小輪套件。
她以國內戶口過$,國內公司地址收件,所以過$和收件原全無問題;而且我要KIT套件(不是成品) ,所以比較容易包好沒有broken。
我記得佢啦遲咗小小送貨,但唔記得幾耐。
這是我的意見:
最好國內有朋友or Family幫你訂,和追貨。
一定要問清楚有冇現貨同貨期,如無要等幾耐? (但佢哋一定會用不同值口去Delay,所以你一定要不停追佢。)
我覺得完成品很難保護,所以最好問清楚佢用咩方法保護件貨。
記住叫佢哋可否包貨之前和出貨前照相。(咁你都會安心D啦)

註: 各位大哥 -這是我之前的經驗,佢哋可能改善咗or差咗…
所以都係要自己追緊D and 問多D (same as 其他online shopping)。
138168 發表於 2011-4-22 19:00:34 | 只看該作者

大哥!你算鴻福齊天,相信每个人向它訂貨都追得很緊,發e-mail 也過百封,如追半年、一年或數年,請教要如何追緊呢?追問等如無問!
不如去買啤酒飲好過訂貨!
mercedes 發表於 2011-4-22 19:33:45 | 只看該作者
According to Topedo Ching, they are good now.  They are improved