RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: terrykan
打印 上一主題 下一主題
收起左側

"M 車 同 盟”

hei_choro 發表於 2011-5-2 18:51:12 | 只看該作者

成個假期俾左佢.....
hei_choro 發表於 2011-5-2 22:16:11 | 只看該作者
M03R低重心作業完成~!!!
lingryan 發表於 2011-5-2 22:46:33 | 只看該作者

創精我以後都唔去啦...
在kws都係自己要金精火眼睇清楚...
我試過在極粥買M class set車碟, 佢比埋1/10  set車碟我...最後只能換貨(好彩有野要買)

我試過在快接買臂碼, 個店長對好晒個型號比我, 拎番屋企一對又係錯...

servo, 點解唔買savox?
 樓主| terrykan 發表於 2011-5-2 22:48:06 | 只看該作者
小龍 發表於 2011-5-2 03:13
戰鬥力提高的代價...............

小龍兄:晒冷!
 樓主| terrykan 發表於 2011-5-2 22:53:53 | 只看該作者
lingryan 發表於 2011-5-2 22:46
創精我以後都唔去啦...
在kws都係自己要金精火眼睇清楚...
我試過在極粥買M class set車碟, 佢比埋1/10 ...

你部M03R都用更Savox,點解唔買番Savox? "平、靚、正”
hei_choro 發表於 2011-5-2 22:59:27 | 只看該作者
回復 terrykan 的帖子

其實我對servo冇乜研究
入食粥就介紹我用savor
入善全就話xcore
兩隻我都覺得ok

但入創x就真係好有混水既感覺
lingryan 發表於 2011-5-2 23:02:56 | 只看該作者
我個部係 VM2, 用緊 短身數碼1251 Savox, $32X... 現在已加了價 -_-
之但係Savox 質素拍得住"父他把" ~~!!
lingryan 發表於 2011-5-2 23:09:15 | 只看該作者
做生意有邊度唔混水oY, 之但係事實係極粥最平...
創x就係只會幫趁一次, 冇下次
偉膏最貴但好有禮貌(個老細超nice~)
 樓主| terrykan 發表於 2011-5-3 08:45:47 | 只看該作者
lingryan 發表於 2011-5-2 23:02
我個部係 VM2, 用緊 短身數碼1251 Savox, $32X... 現在已加了價 -_-
之但係Savox 質素拍得住"父他把" ~~! ...

我買時都差唔多$350!但覺得好好用,同”父他把”真係冇乜分別大家都係台灣制!可用係同一間廠出呀!
batcat 發表於 2011-5-3 11:49:38 | 只看該作者
Haven't see all for fews days!  All of you are improving your machine, O.. I do need to work hard to finish the HPI.   Hope to you U all in coming Friday.
batcat 發表於 2011-5-3 11:53:57 | 只看該作者
回復 hei_choro 的帖子

As I checked, Savox is using coreless motor, but Xcore haven't mentioned.  In my opinion, I will choice SAVOX 1251MG, cos I'm using this, same feeling as Futaba 9551.  Hope this help.
alanwhc 發表於 2011-5-3 13:50:05 | 只看該作者
我又POST下新整的M03!
 樓主| terrykan 發表於 2011-5-3 13:54:25 | 只看該作者
batcat 發表於 2011-5-3 11:49
Haven't see all for fews days!  All of you are improving your machine, O.. I do need to work hard to ...

可唔可以放啲相嚟睇吓先!
 樓主| terrykan 發表於 2011-5-3 14:01:18 | 只看該作者

小龍兄:我個殼都攪掟!今晚放相畀大家睇!
batcat 發表於 2011-5-3 14:04:10 | 只看該作者
terrykan 發表於 2011-5-3 13:54
可唔可以放啲相嚟睇吓先!

Last week, I was working with Mit Starion shell; so that I have do noting else on my HPI.  I will work hard tonight!!!

By the way, here is my new Starion shell.

http://bbs.rc-evo.com/forum.php?mod=viewthread&tid=215003&extra=page%3D1

登錄/註冊後可看大圖

BMW2011 發表於 2011-5-3 20:59:08 | 只看該作者
回復 lingryan 的帖子

偉哥好極有限...我上次去買野......件野不合用...入面果條令仔...同前城巴板主...佢之前玩追殺比投訴依家比人抄左..話我走嚟運吉.又話咩响度攪攪陣...大佬呀!我入嚟買野.d野唔合用..係味入嚟一定要買野唔買要比你唱先..果條死令仔..正垃圾......谷x氣
hei_choro 發表於 2011-5-3 21:35:57 | 只看該作者

去完JV試車~
部M05好跑到呢~
M03冇得揮

不過部M03可能個車頭仲係重,
少少推易控制好似FF03咁
lingryan 發表於 2011-5-3 22:25:34 | 只看該作者
BMW2011 發表於 2011-5-3 20:59

偉哥好極有限...我上次去買野......件野不合用...入面果條令仔...同前城巴板主. ...

一樣還一樣, 你冷靜D先, 講到一舊舊你明唔代表其他人明架

你去偉X買件之前有冇做功課先, 買之前有冇同售貨員講清楚? 邊件野唔合用? 有冇得換貨/錢, 單憑一方片面之詞好難令人信服

同埋Lee度係M車區你之前既恩怨, M車區既人係唔明架, 如果條氣真谷住谷住就去吹水區啦
BMW2011 發表於 2011-5-3 22:33:03 | 只看該作者

功課有做.....個價不合.....之後比人''揪後算張''...........講事實者..............
 樓主| terrykan 發表於 2011-5-3 22:36:02 | 只看該作者
hei_choro 發表於 2011-5-3 21:35
去完JV試車~
部M05好跑到呢~
M03冇得揮

咁嚟更星期五又有一場激鬥啦!