RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: man0083hk
打印 上一主題 下一主題
收起左側

香港遙控船/模型船舖

lf2c 發表於 2011-6-19 20:17:41 | 只看該作者

去天域問下囉~應該會幫你砌既.......
因為前排佢show一個客隻超大遊艇出泥比我同在店內的ching睇.........
聽老闆講果隻遊艇係要慢慢砌兩三個月先起到貨........
我諗你肯比$$佢應該會幫你砌.........
shipourking 發表於 2011-6-19 20:20:57 | 只看該作者
lf2c 發表於 2011-6-19 20:17
去天域問下囉~應該會幫你砌既.......
因為前排佢show一個客隻超大遊艇出泥比我同在店內的ching睇..... ...

Thank you~~ 最怕砌船費是天價和手工差,天域ok嗎?
lf2c 發表於 2011-6-19 20:36:03 | 只看該作者
shipourking 發表於 2011-6-19 20:20
Thank you~~ 最怕砌船費是天價和手工差,天域ok嗎?

我就未試過叫佢幫我過砌船仔.......
所以砌船價錢我答你唔到.........
你試下打去問下先..........電話我pm比你........
shipourking 發表於 2011-6-19 20:54:08 | 只看該作者
lf2c 發表於 2011-6-19 20:36
我就未試過叫佢幫我過砌船仔.......
所以砌船價錢我答你唔到.........
你試下打去問下先..........電話 ...

好的~~~請問深水埗邊到?
lf2c 發表於 2011-6-19 21:09:56 | 只看該作者
shipourking 發表於 2011-6-19 20:54
好的~~~請問深水埗邊到?

睇pm~
Leicaman 發表於 2011-6-19 21:47:39 | 只看該作者
try to DIY,can enjoy modeling
Encyclopedia 發表於 2011-6-20 21:23:05 | 只看該作者
先前在google網查魚雷艇109,就看到一間北京的模型公司,該艇圖文定茂,不過個船殼加埋的基本嘢都要二千幾蚊人民幣,有即時網上貨品查詢服務,可以即時問,即答; 亦見過如廣州呀,多很工業大城市都有模型賣,兼有速遞服務,不妨試試看!
Encyclopedia 發表於 2011-6-20 21:30:16 | 只看該作者
現在係香港想買模型船真係買少見少,來來去去都係得個幾間,想話買的大陸近期新的的軍艦模型都唔使旨意,都係試下係google網查下的模型船,咁自然就會上到大陸的模型公司啦,真係大把型號畀你哋揀啦,使乜係要玩果的古老既卑斯麥呀,大抛和號呀,果的舊嘢呀,現代級呀,國寶潛艇都有啦,重使靠的鬼子佬!
bei6266 發表於 2011-6-21 12:12:53 | 只看該作者
回復 lf2c 的帖子

我攞d車落去放2手.架車放唔出.後尾囉返.過左一牌.自己囉黎玩.覺得反應慢曬拆開睇下.先知比人換曬d野.兩隻sevro個殼一樣.銅牙變左膠牙.
mercedes 發表於 2011-6-21 14:41:28 | 只看該作者
bei6266 發表於 2011-6-21 12:12
回復 lf2c 的帖子

我攞d車落去放2手.架車放唔出.後尾囉返.過左一牌.自己囉黎玩.覺得反應慢曬拆開睇下 ...

It is very bad.  Never never buy things from him again
lf2c 發表於 2011-6-21 19:15:07 | 只看該作者
bei6266 發表於 2011-6-21 12:12
回復 lf2c 的帖子

我攞d車落去放2手.架車放唔出.後尾囉返.過左一牌.自己囉黎玩.覺得反應慢曬拆開睇下 ...

你係指攞左去邊間度放二手呀???
bei6266 發表於 2011-6-21 19:39:08 | 只看該作者
晶藝
bei6266 發表於 2011-6-21 19:40:06 | 只看該作者
回復 lf2c 的帖子

晶藝
lf2c 發表於 2011-6-21 19:54:40 | 只看該作者
bei6266 發表於 2011-6-21 19:40
回復 lf2c 的帖子

晶藝

搞錯呀~私自換客人d野咁狗架~
仲諗住遲d幫襯佢買野添.........
睇泥我要死心啦..........
Skipper 發表於 2011-6-21 21:31:26 | 只看該作者
lf2c 發表於 2011-6-21 19:54
搞錯呀~私自換客人d野咁狗架~
仲諗住遲d幫襯佢買野添.........
睇泥我要死心啦..........

嗱, 我又講我的際遇比你聽:

喺2005-06年, 我初玩小電直, 玩台灣出的X-400, 去佢度買D 金屬option parts, 佢用原廠包裝, 包D副廠Parts嚟賣, 我意為是原廠, 就咁中招. D parts 虛位佷大, 用唔到.
lf2c 發表於 2011-6-21 22:00:17 | 只看該作者
Skipper 發表於 2011-6-21 21:31
嗱, 我又講我的際遇比你聽:

喺2005-06年, 我初玩小電直, 玩台灣出的X-400, 去佢度買D 金屬 ...

搞錯呀~我仲睇過佢個網寫到佢好好人好肯教人野........
又話有好多人都專程去搵佢買野或者請教佢野.......講到幾巴閉都假啦.........
原來背後係咁架.............得啦..........想唔死心都唔得..............
bei6266 發表於 2011-6-22 09:36:43 | 只看該作者
回復 lf2c 的帖子

哈哈.真的假不了,假的真不了.
lf2c 發表於 2011-6-22 15:17:13 | 只看該作者
bei6266 發表於 2011-6-22 09:36
回復 lf2c 的帖子

哈哈.真的假不了,假的真不了.

照咁講佢個網寫果段文字根本係佢自己作出泥講反話啦...
真係唔睇到呢個post d ching咁講我諗我真係傻更更去買野
之後比佢昆左都唔知咩事...

AC33 發表於 2011-8-4 14:30:52 | 只看該作者
我幾年前就比距騙過,距貌似呂米高的,距以450賣左隻XTR比我,是翻版的,線只給了條Futaba既A插比我,或者系我唔知價啦,後來在另一間見到,人地賣百幾蚊,仲要系正版,還有Futaba A,b,JR 三條線跟添,我也買了,正版那個更多飛機選擇的,所以一定要唱衰呢間野。
antony_wong2001 發表於 2011-8-4 15:20:08 | 只看該作者
man0083hk 發表於 2011-5-20 11:31
各位師兄,

小弟對遙控船深感興趣, 但眼見香港剩下的聚腳點執下一間又一間... 令到有興趣的人苦無門路T T ...

如果你想玩快船,香港都仲有幾間鋪頭有賣,但像真船就小D,有都唔係主流,但可以去快捷(勝利道)找找,但砌船唔同砌車,好多時說明書十分間單,沒有固定砌嘅方法,主要靠自己諗。