RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: acdebby
打印 上一主題 下一主題
收起左側

請問在家玩的直升機有咩好提意?

馮馮ymc 發表於 2006-9-8 21:23:16 | 只看該作者
原帖由 AE111 於 2006-9-8 21:20 發表

師 兄 有 冇 相 睇 睇 呢 ! thanks!
AE111 發表於 2006-9-8 21:23:55 | 只看該作者
原帖由 acdebby 於 2006-9-8 21:21 發表
有無人可以講俾我聽:

這部機新.全套的要幾$?
http://bbs.rc-evo.com/viewthread.php?tid=21897&extra=page%3D1

Someone told me that ask$8xx
 樓主| acdebby 發表於 2006-9-8 21:24:31 | 只看該作者
原帖由 馮馮ymc 於 2006-9-8 21:19 發表

$1100.-full set 未set

有無咩好推薦?

要平,(唔過1000
       適合新手
       可以反飛
        在室外玩
AE111 發表於 2006-9-8 21:26:05 | 只看該作者
原帖由 馮馮ymc 於 2006-9-8 21:23 發表

Oh! look nice........anything need to modify? $1100 included lipo batt?? charger??
馮馮ymc 發表於 2006-9-8 21:28:01 | 只看該作者
原帖由 acdebby 於 2006-9-8 21:24 發表

有無咩好推薦?

要平,(唔過1000
       適合新手
       可以反飛
        在室外玩

$1000 How to 反飛??????
馮馮ymc 發表於 2006-9-8 21:29:56 | 只看該作者
原帖由 AE111 於 2006-9-8 21:26 發表

Oh! look nice........anything need to modify? $1100 included lipo batt?? charger??

no need to modify,$1100 only included nimh batt and [fire-cow] charger ....
 樓主| acdebby 發表於 2006-9-8 21:30:39 | 只看該作者
原帖由 馮馮ymc 於 2006-9-8 21:28 發表

除左這個外就無?
http://bbs.rc-evo.com/viewthread.php?tid=21897&extra=page%3D1
新,全套$8xx

wave 發表於 2006-9-8 21:32:01 | 只看該作者
原帖由 馮馮ymc 於 2006-9-8 21:05 發表

我都係10秒內即炒,而家玩SIM...........

玩完SIM,都有六七乘,揾個人幫你SET埋机
應該會爛小D野.
 樓主| acdebby 發表於 2006-9-8 21:41:15 | 只看該作者
原帖由 馮馮ymc 於 2006-9-8 21:28 發表

電wo

要幾$?
AE111 發表於 2006-9-8 21:53:19 | 只看該作者
原帖由 馮馮ymc 於 2006-9-8 21:29 發表

no need to modify,$1100 only included nimh batt and [fire-cow] charger ....

If change Lipo batt .......which lipo batt u recomment? Thanks
AE111 發表於 2006-9-8 21:58:28 | 只看該作者
原帖由 wave 於 2006-9-8 21:32 發表

玩完SIM,都有六七乘,揾個人幫你SET埋机
應該會爛小D野.

Hi wave 兄 !

上 次 吾 好 意 思 要 你 白 走 一 次 ....sorry..sorry!我 想 買 部 機 玩 下 ...有 冇 好 介 紹 呢 !新 手 果 隻 bor!
wave 發表於 2006-9-8 22:04:29 | 只看該作者
原帖由 AE111 於 2006-9-8 21:58 發表

Hi wave 兄 !

上 次 吾 好 意 思 要 你 白 走 一 次 ....sorry..sorry!我 想 買 部 機 玩 下 ...有 冇 好 介 紹 呢 !新 手 果 隻 bor!

算La!打過和
如果只係想玩下就lama v3,但一定要冇乜風地方.
如果真係有興就要好似馮馮兄咁la,玩sim先!

跟住要買隻#60,改鋰電同冇刷.
AE111 發表於 2006-9-8 22:11:52 | 只看該作者
原帖由 wave 於 2006-9-8 22:04 發表

算La!打過和
如果只係想玩下就lama v3,但一定要冇乜風地方.
如果真係有興就要好似馮馮兄咁la,玩sim先!

跟住要買隻#60,改鋰電同冇刷.

鋰電同冇刷要 幾 $ 呢 仲 有 想問 埋 有 D 乜 野 parts 會 容 易 爛 呢 ?thanks
wave 發表於 2006-9-8 22:18:40 | 只看該作者
原帖由 AE111 於 2006-9-8 22:11 發表

鋰電同冇刷要 幾 $ 呢 仲 有 想問 埋 有 D 乜 野 parts 會 容 易 爛 呢 ?thanks

鋰電有平貴,一般$2xx,飛about10min. 多數都三排以上個人喜,
冇刷連電變$4xx-6xx
改後擴風能力大大提高,而且定好多隻机!

乜 野 parts 會 容 易 爛 呢?
真係要睇下你彩數同跌落黎應唔應la

AE111 發表於 2006-9-8 22:43:31 | 只看該作者
原帖由 wave 於 2006-9-8 22:18 發表

鋰電有平貴,一般$2xx,飛about10min. 多數都三排以上個人喜,

正 常 損 耗 果 D parts lor! kws 邊 間 shop 平 D 及 齊 野 呢 !thanks
AE111 發表於 2006-9-8 22:47:08 | 只看該作者
原帖由 wave 於 2006-9-8 22:18 發表

wave 兄 你 玩 緊 邊 隻 呢 ? 可 以 反 轉 飛 may ah! 你 係 邊 到 玩 多 ?
清清 發表於 2006-9-8 23:09:32 | 只看該作者
九唔搭八,睇到眼火爆
AE111 發表於 2006-9-8 23:26:07 | 只看該作者
我 係 新 仔 想 買 隻 機 玩 ??????????
雪野男 發表於 2006-9-9 00:01:42 | 只看該作者
各位, 其實玩直昇機真係唔急得架, 唔好成日諗住想玩就買架返黎學就得, 多多都唔夠抄呀, 抄親人就重大鑊, 有心想玩既, 最好都係從flight sim玩起啦, 先練好做hovering, 起碼要做到四個方位, 但本人會建議你練八個方位(每45度為1個方位), 練好hovering之後就練打8字, 要可以打到好細個8字同速度要慢, 咁你就可以買架黎玩啦, 不過玩之前一定要搵個有經驗人士幫你set好咗架機先, 學識點樣去飛先再學原理, 設定同維修等等, 真係唔好心急呀
wave 發表於 2006-9-9 15:41:10 | 只看該作者
原帖由 AE111 於 2006-9-8 22:47 發表

wave 兄 你 玩 緊 邊 隻 呢 ? 可 以 反 轉 飛 may ah! 你 係 邊 到 玩 多 ?

我玩 FP 同 T-rex,
反飛?我地哩d新仔黎嫁乍,夠吹兩句吹多句都死....
偶以毒發夜媽媽見樓下球場冇人靜雞雞鼠入去止下痕咁la