RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: zivtong
打印 上一主題 下一主題
收起左側

其實有冇可能定個工房友JV規矩

ftbingobingo 發表於 2011-5-30 00:03:03 | 只看該作者
玩M車入TC啦, 包你玩得開心, 講多蹝氣
carvenchow 發表於 2011-5-30 00:06:12 | 只看該作者
carvenchow 發表於 2011-5-30 00:06:56 | 只看該作者
ftbingobingo 發表於 2011-5-30 00:03

e句中point 姐係玩電單車個d都入場玩啦 我見到不知幾過引
karlchan0508 發表於 2011-5-30 00:42:57 | 只看該作者
好簡單 想玩得舒服 比錢入場玩
唔通紅隧多車 又話 星期五唔比私家車行咁呀?
同一樣野 大家都想玩 m車慢 係架啦
火箭唔快 唔係點叫火箭
我係jv玩 我見大部份c兄都好有禮貌
公家場 邊有咁多野比你話事架
一句講哂 大家各自各玩得小心d
重有呀 法例夠講明唔準周街泊車啦
咪又係大把人泊 整條例出黎都唔一定係好架c兄
yy0000yy 發表於 2011-5-30 02:48:42 | 只看該作者
回復 carvenchow 的帖子

C兄 Jv 等我好想 唔轉彎都..…

收你皮
 樓主| zivtong 發表於 2011-5-30 08:36:27 | 只看該作者
Noir.KAZE 發表於 2011-5-29 23:58
問題係......成個月冇得玩,班人點諗?

"喂,我返工係放星期六,得個星期五晚可以玩夜d

其實唔駛諗得太悲觀
根本上唔存在成個月冇得玩的
因為以上都係一止方案而已
一個月ROTATE一次亦只係例子,可以一星期ROTATE一次的
同埋講緊既都係希望盡量多些人去做另個場更加有效率
意思即係分類分GROUP分日分時之後可以另個場地9成使用相同車種類
你地想得太負面,把一件齊心可成既好事因自私心想壞了....
euro614 發表於 2011-5-30 11:25:33 | 只看該作者
分開日期/時段好似無可能..

不如試下做到好似公路咁,分快慢線行車,快車師兄就多些教下新手點行線,遇快車應該點讓車..。
不過連叫死車都有人覺得多餘情況下,樓主要攪JV文化都係算罷..
xitrd 發表於 2011-5-30 11:34:08 | 只看該作者
一言堂
 樓主| zivtong 發表於 2011-5-30 12:44:48 | 只看該作者
euro614 發表於 2011-5-30 11:25
分開日期/時段好似無可能..

不如試下做到好似公路咁,分快慢線行車,快車師兄就多些教下新手點行線,遇 ...

係難既..所以先值得討論
可惜連想討論既人都少...
boy 發表於 2011-5-30 13:12:10 | 只看該作者
討論下
我好小去jv,去收費場玩多,收費場假期都會有其他車種一齊玩,但都好自律,見快車多,慢車就會得等一等至玩,快車都一樣,(全場快車你拿架慢車落去遊車河無得講,都唔會玩得開心)場主唔會專登出黎話點點點,就算鬥電單車,星期六會多人練習,大家都會就一就
就算快慢車同場,如果速度相差太遠,你行開小小讓一讓大家都好,讓車都係一種技術,無人會想撞,撞倒大家都傷,我唔覺車場會有人專登射人
mandymiu 發表於 2011-5-30 13:17:32 | 只看該作者
協調得幾多?好似維園緩跑徑有人快,有人慢,有人唔行傾偈,有人反方向,有人倒後行,層出不窮,係有管理員,但唔見干預,不過有好像冇嚴重事故。

JV係公家免費,乜人都去得。圍內人自律是應份的,但阻止唔倒其他人亂來。想玩得安心都係入車場。

JV你當去公園,不能要求個個人都遷就,玩車都有好多衰格人,避無可避。定得太多咪變咗小圈子。

50270898 發表於 2011-5-30 13:35:11 | 只看該作者
你所講嘅火箭已經係JV嘅文化
如果你覺得你嘅提議可行
咁咪試下攪lor
呢度有約局區, 你每晚攪一個主題
要改變現狀, 唔係出條標題就會有人跟
tekin708 發表於 2011-5-30 22:19:52 | 只看該作者
boy 發表於 2011-5-30 13:12
討論下
我好小去jv,去收費場玩多,收費場假期都會有其他車種一齊玩,但都好自律,見快車多,慢車就會得等一等至 ...

agree x 2, 撞倒大家都傷,我唔覺車場會有人專登射人.
GARY^^ 發表於 2011-5-30 23:14:50 | 只看該作者
其實點解o係jv快車會叫做火箭??
好似以前唔會咁叫法。
carvenchow 發表於 2011-5-30 23:37:53 | 只看該作者
我只係覺得,點解人地玩m車,你地玩m車 玩到咁...

另一班o靚仔團 玩m車 m03 m05 像真殼 雖然唔好跑,但係開頭都唔係好識讓,大家都有d撞...

後尾大家都好爽...佢地有佢地慢遊 我地有我地玩車

如果你地解決到你地會內固有問題,我一定唔會同你係度吹水
hinwong 發表於 2011-5-30 23:49:18 | 只看該作者
GARY^^ 發表於 2011-5-30 23:14
其實點解o係jv快車會叫做火箭??
好似以前唔會咁叫法。

因為你果支, 真係好似火箭..諗唔到其他更接近既野黎形容
hinwong 發表於 2011-5-30 23:50:44 | 只看該作者
今晚m 車, 同快車,都好開心呀......練習 停車, 過車, 都係一種技術
sdan321 發表於 2011-5-31 00:14:27 | 只看該作者
ftbingobingo 發表於 2011-5-30 00:03

入場要比錢架,要駛錢又點會玩得開心呢?
唔使用錢又可以話吓事,幾威吖...呵呵
alexsin 發表於 2011-5-31 02:16:10 | 只看該作者
回復 sdan321 的帖子

入場要比錢架,要駛錢又點會玩得開心呢?
唔使用錢又可以話吓事,幾威吖...呵呵

GD~
alexsin 發表於 2011-5-31 02:25:16 | 只看該作者
1/8 電蛇都同1/10同場啦!
練下把啦