RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: ozone
打印 上一主題 下一主題
收起左側

有冇電快艇介紹

樓主| ozone 發表於 2011-6-11 21:03:46 | 只看該作者
骨格精奇,正,都好貴, 有冇現貨街鋪?
Encyclopedia 發表於 2011-6-11 21:16:11 | 只看該作者
講到要的船行得快的,梗係要輕身伶俐才最好啦,的戰艦模型周身都係炮塔,負重磅,又點會行得走過人呀,以前不是有一款叫做龜殼既快艇,其實就係PT7個船殼,但係又沒有PT7孭咁多架生,走得係快的既!
大孖 發表於 2011-6-12 23:10:09 | 只看該作者
我會介紹Delta、Sniper,這兩欵船在速度及彎位都有不錯表現,柴灣池很多人玩。

樓主| ozone 發表於 2011-6-14 08:05:04 | 只看該作者
回復 大孖 的帖子

大孖
any photo?
kalt 發表於 2011-6-14 14:05:55 | 只看該作者

大 孖 師 父 :
請 介 紹 Delta Sniper, 如 何 配 搭 ???, 或 可 介 紹 其 他 快 船??? , 請 指 教 Thank You
BUZZ777 發表於 2011-6-14 14:22:09 | 只看該作者
小噴噴啦,幾好丫
michaeltam 發表於 2011-6-14 18:58:49 | 只看該作者
Delta:

kalt 發表於 2011-6-14 23:30:22 | 只看該作者

請 問 師 兄 :
1) Delta 之 船 軸, 是 否  少 許 斜 ?
2) 船 軸 幾 多 MM  直 徑 ?
3) 是 否 軟 軸 ? 式 是 直 軸 ?
4) 外 轉 麽 打 幾 多 KV ?
5) 是 否 11.1V 3 Cell Lipo 電, 幾 多 mah ?
6) 槳 幾 大 Size ?
7) 白 色 船 是 ? 型 号 ?
  Thank You
siuwai999999 發表於 2011-6-16 02:01:33 | 只看該作者

ching 好專業的問題 ( 我都糸玩船的師父教 )

1: Delta 25"之 船軸 通常用0度 , 船頭升1度 老鼠尾向上+1度,船頭低1度,老鼠尾向下+1度
2: 船 軸 幾 多 用3 / 16  直 徑 ( 即分半直軸 + 5/32 威也 ) 令加 分二五威也索頭
3:  軟 軸 或 直 軸 都ok , 但方便set up 常用軟軸,2來摩打2裝d
4: 外轉麽打 是你用己多cell 電去缺定 , 例如3cell 通常用2000kv - 2250kv b3650 outrunner , 如4cell 就1700kv - 1880kv b3650 .
5: 11.1V 3 Cell Lipo 電 最好35c 2800mah 以上 6:  槳 X437 X3 以很好行 , 最好行435X3
BUNNYYUEN 發表於 2011-6-16 21:48:52 | 只看該作者
kws and kwun tong
kalt 發表於 2011-6-17 00:45:19 | 只看該作者
siuwai999999 發表於 2011-6-16 02:01
ching 好專業的問題 ( 我都糸玩船的師父教 )

1: Delta 25"之 船軸 通常用0度 , 船頭升1度 老鼠尾向上+1度 ...

siuwai999999 師 兄 :
多 謝 您 宝 貴 資 料,  現 有 問 題 再 請 教 閣下 ?
1)  我 現 巳 有  一隻 双 體 船, 在 中 至 高 速 (但 未 至 極 速 約 80% 油 門), 船 頭 上下 跳 動,
     已 加 鉛 及 把 電 池 往 前 移, 但 當 極 速 時, 常 插 水 返 船, 好 無 引 !!!!!!!
2) 上 載 相 片, 黑 色 Dee V 巳 潛 水, 黃 色 双 體 健 在
3) 想 再 買 多 一 隻 唔 會 返 轉 的 船, 您 有 什 麽 好 提 議 ?
4) Thank You
siuwai999999 發表於 2011-6-17 08:57:05 | 只看該作者
Ching 你好:這cat 的重心太前了,可以的話重心拉後d啦,因rtr牌所有野都定左位,同時隻船太短,及overpower , 我念你張摩打拉後到同電架平衡再測試thx Ching 我朋友又糸心大心細想買隻德國cat 或 反版cat 行雙車 ,我念你去啟航問下好d 佢地有得訂船。
kalt 發表於 2011-6-17 10:27:33 | 只看該作者
siuwai999999 發表於 2011-6-17 08:57
Ching 你好:這cat 的重心太前了,可以的話重心拉後d啦,因rtr牌所有野都定左位,同時隻船太短,及overpowe ...

SIUWAI999999 兄 :
啟 航 是 否 於 深 水 埗 155 号 天 悅 商 塲 2/F 嗰 間 ???   Thank You C Hing
siuwai999999 發表於 2011-6-17 12:30:08 | 只看該作者
回復 kalt 的帖子

糸阿:天悦1/f rm 168 
kalt 發表於 2011-6-17 16:49:40 | 只看該作者
回復 siuwai999999 的帖子

Thank You C Hing
明 天 去 睇 睇, 可 否 有 嘢 買 ???
如 買 了 Post 上 來 給 您 看 及 指 教
大孖 發表於 2011-6-20 21:44:18 | 只看該作者
ozone 發表於 2011-6-14 08:05
回復 大孖 的帖子

大孖

Sniper。詳情可問天悅啓航。
lf2c 發表於 2011-6-20 22:36:37 | 只看該作者
kalt 發表於 2011-6-17 10:27
SIUWAI999999 兄 :
啟 航 是 否 於 深 水 埗 155 号 天 悅 商 塲 2/F 嗰 間 ?? ...

係咩~但點解我上到去幾乎間間舖都好似摺埋之餘而且都唔見有啟航
呢檔野既???到底間野係邊泥架???因為我行"暈"晒都唔見有呢間野存在....
大孖 發表於 2011-6-20 23:30:39 | 只看該作者
啓航尚在,下午兩點半後應啓市。天悅係一個頗冷清的商場。
kalt 發表於 2011-6-21 00:06:29 | 只看該作者
回復 大孖 的帖子

大 孖 師 父 :
1) 此 船 正 合 我 意
2) 此 船 是 否 有 防 反 水 倉 ?
3)  Thank You
lf2c 發表於 2011-6-21 00:52:56 | 只看該作者
大孖 發表於 2011-6-20 23:30
啓航尚在,下午兩點半後應啓市。天悅係一個頗冷清的商場。

咁間野即係近住商場邊忽?同埋間野係咪係最頂層即係打桌球果一層度?