RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2684|回復: 8
收起左側

都唔明點解五星O的IMS模型咁鬼貴.....

AMAT 發表於 2011-6-24 19:24:11 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
http://ga.sbcr.jp/mplamo/017398/

又唔係話好精細,同BANDAI果O的有距離......
又唔係話O的G KIT果類倒模,係啤塑嚟.......

但係就賣到成九百幾銀一副.......想買都打退堂鼓.......
euro614 發表於 2011-6-24 19:28:33 | 顯示全部樓層
五星的機械設計,做組合模型,有d位會好易爛,我覺得買手辦會好d。
 樓主| AMAT 發表於 2011-6-24 19:51:45 | 顯示全部樓層

咁買得多數唔會係咁扭O既.

但係以佢O既精密程度嚟講,講真同MG比小毛見大毛.....

RG都好精細,都未至於話扭兩下都斷啦......
euro614 發表於 2011-6-24 20:01:42 | 顯示全部樓層
唔係精細問題,高達果d 本身機械人設計比例,做組合模型易好多。
但五星物語的機械人設計比例,好多關節位,腰位幼到死,砌完出黎,想擺個型少少的post都唔得..
724811 發表於 2011-6-25 01:59:05 | 顯示全部樓層
真係貴左啲
jypepe 發表於 2011-6-26 15:14:01 | 顯示全部樓層
market 唔同, 產量又唔多, 貴, 正常
 樓主| AMAT 發表於 2011-6-28 13:56:29 | 顯示全部樓層
http://www.volks.co.jp/jp/fss/ims_schpertor/index.html

登錄/註冊後可看大圖

水龍........

勁想買.......
如果出埋KOG.....真係必買無疑......
 樓主| AMAT 發表於 2011-6-28 13:57:44 | 顯示全部樓層

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

破裂之人形都係好鍾意........唉......但真係貴......
等如買一隻全膠O既超合金魂.......
 樓主| AMAT 發表於 2011-6-28 14:01:41 | 顯示全部樓層

登錄/註冊後可看大圖

秋葉原限定版........

睇嚟真係出KOG,應該會有全電鍍版........