RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: hknewton
收起左側

4-頻道專業LED系統 V2.1 (已售罄)

樓主| hknewton 發表於 2011-10-18 16:25:27 | 顯示全部樓層
回復 ncy0730 的帖子

你講邊隻servo ?

轉向 servo: 插 sub-unit 上面果3個金針
轉波 servo: 插番接收 ... 因為 V2.1 唔洗read 佢o既訊號
ncy0730 發表於 2011-10-18 21:10:03 | 顯示全部樓層
Sorry!我唔記得左講我將你套2.1夾新燈一齊用呀
 樓主| hknewton 發表於 2011-10-19 10:48:49 | 顯示全部樓層
回復 ncy0730 的帖子

咁要睇下新燈 & V2.1 點"合作"喎
e.g. 你用Y線 common 轉向servo, 新燈 & V2.1都可以打指揮燈

最簡單係Ch4, 如果你有未用到o既 channel, 就可以用佢做 Toggle ... 控制頭燈, 頂燈等等o既開關
有勇冇謀 發表於 2011-10-19 15:32:33 | 顯示全部樓層
理應轉波用 ch4...
另想問有否方法搞個bec?
 樓主| hknewton 發表於 2011-10-19 16:14:41 | 顯示全部樓層

回復 有勇冇謀 的帖子

我意思係 V2.1 o既CH4 ... 對你地係是但一個未用o既 channel 就可以

BEC 果度我會再買IC 試試 ... 稍等
有勇冇謀 發表於 2011-10-19 16:57:48 | 顯示全部樓層
係唔係個 receiver 冇 b位 就冇得搞,
原本要用8ch, 最初剔除1ch, 用個只有7ch 有 b位的 receiver, 但一扭 servo 就 reset 套燈.
後尾買左個8ch 冇b位 receiver, 用amp, 扭 servo 暫時未見 reset, 要再深入測試.
所以個 bec 都係有備冇患 o即.........
師兄, 另想問套燈連續地 reset, 是否會變回出廠設定?
 樓主| hknewton 發表於 2011-10-19 18:44:15 | 顯示全部樓層
回復 有勇冇謀 的帖子

receiver 冇 b位 就有得搞 ... 只接一個 channel 就有電
(receiver 所有channel 條紅色係common 的)

連續 reset, 唔會變回出廠設定
你入setup 選"原廠設定" 先會
ausfss 發表於 2011-10-20 23:56:35 | 顯示全部樓層
師兄,我個電變冇迫力功能,咁個迫力燈會唔會發光 ?
 樓主| hknewton 發表於 2011-10-21 00:44:49 | 顯示全部樓層
回復 ausfss 的帖子

都會的 ...

同埋 V2.1 有 drag brake 選項 ... 即收油都會着 brake 燈

ausfss 發表於 2011-10-21 00:59:09 | 顯示全部樓層
請 pm 咩價錢 ?
 樓主| hknewton 發表於 2011-10-21 01:19:32 | 顯示全部樓層
Pls. check PM, thanks !
 樓主| hknewton 發表於 2011-10-21 20:26:53 | 顯示全部樓層
回復 有勇冇謀 的帖子

搞掂左個BEC ... 比你試試佢 ??
有勇冇謀 發表於 2011-10-22 11:40:17 | 顯示全部樓層
回復 hknewton 的帖子

樓主| hknewton 發表於 2011-10-22 11:49:19 | 顯示全部樓層
回復 有勇冇謀 的帖子

放落格仔比你定係 ... ??
有勇冇謀 發表於 2011-10-22 16:18:50 | 顯示全部樓層
回復 hknewton 的帖子

都可以, pm 幾錢....many thx
 樓主| hknewton 發表於 2011-10-23 12:12:45 | 顯示全部樓層

更新視頻:
http://www.youtube.com/watch?v=j9lLZUz0CCE

特別嗚謝 Kevin & Da Flash

makinho 發表於 2011-10-23 17:30:59 | 顯示全部樓層
係Kevin呀無L嫁

。。。琴日之前我都未知原來可以手動開關

多謝哂你幫我set番岩 否則我真係打算開車全亮算了
 樓主| hknewton 發表於 2011-10-23 18:35:16 | 顯示全部樓層
回復 Jazz_Wan 的帖子

copy 埋過泥

o岩o岩至睇到你留言 (你用 "回復" 我先會馬上知)

蜂嗚器 ... check 到低電壓就會響 (Default 係 2S Lipo MID >> 6.8V)
你可以用設定模式改 ... e.g. 2S HIGH 係7.6V)

入設定模式 ... "當剎車燈閃完後,按下set製便會進入該設定模式" >>> 錯

正確係 ...
按著 SET 然後開電 ... 等Brake 燈著至放 SET 就入左設定模式

e.g. 你要改低電壓做 "HIGH":
** (低電壓檢測) >[SET] > *** (HIGH) > [SET] > 然後關電就 save左個設定 la
 樓主| hknewton 發表於 2011-10-23 18:36:31 | 顯示全部樓層
回復 Jazz_Wan 的帖子

另外 ... Buzzer 仲有個秘技 ... 就係後波聲

樓主| hknewton 發表於 2011-10-23 18:46:53 | 顯示全部樓層
回復 makinho 的帖子

改番 la ...
setup 仲有好多 options ... 如果齋着燈就唔叫 Professional la

其實你可以 Sub unit 個Ch3 & 4 共用 ... 咁就可以右邊向上手動打壞車燈喎 !
o岩o岩至醒起 ...