RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2001|回復: 8
打印 上一主題 下一主題
收起左側

其實TT-01D 同 YOKOMO Drift car 分別大唔大??

silvia 發表於 2006-9-21 22:11:08 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
其實TT-01D 同  YOKOMO Drift car 分別大唔大??
分別在於??
唔該哂!!
D1仔 發表於 2006-9-21 23:36:03 | 只看該作者
緊係大啦...都唔同級數啦~
 樓主| silvia 發表於 2006-9-22 23:00:39 | 只看該作者
咁如果想玩drift 要買yokomo邊隻model既車會比較耐玩?
而又唔會玩得一排 又要儲錢換車
傑佬 發表於 2006-9-29 00:53:03 | 只看該作者
TT-01..價錢平....玩Drift ok ga
Yokomo.....貴D....
DriftNoobie 發表於 2006-9-29 01:04:27 | 只看該作者
原帖由 silvia 於 2006-9-22 23:00 發表
咁如果想玩drift 要買yokomo邊隻model既車會比較耐玩?
而又唔會玩得一排 又要儲錢換車

Yokomo 新出既 Drift Master (LCG 超低身車架, 頂班中軸車), 淨車加殼 = $2200.

或出部 BD 頂班皮帶車 (另加漂移車呔同漂移殼) = $3,xxx

是但一架你都可以有排唔洗換車. 至於儲錢呢家野就...

樓主| silvia 發表於 2006-9-29 23:22:48 | 只看該作者
唔該哂 師兄
其實我對果部LCG好有興趣
部野$2200好似唔包殼 電變 魔打 甩尾軚 係嗎??
仲有乜野係唔包架???
thx!!
gegegum 發表於 2006-9-29 23:48:32 | 只看該作者
原帖由 silvia 於 2006-9-29 23:22 發表
唔該哂 師兄
其實我對果部LCG好有興趣
部野$2200好似唔包殼 電變 魔打 甩尾軚 係嗎??
仲有乜野係唔包架???
thx!!

冇錯! 係唔包殼 電變 魔打 甩尾軚鈴同用唔到橫電!
chinamonkey7 發表於 2006-10-3 22:59:30 | 只看該作者
there are no point on getting a yokomo for drifting. the Tamiya work great, you just need 2 option for it, and that will be it. don't worry about the chassis and worry about your motor and your tires (that is the most import in drifting)
david6680 該用戶已被刪除
david6680 發表於 2006-10-4 00:01:07 | 只看該作者
原帖由 chinamonkey7 於 2006-10-3 22:59 發表
there are no point on getting a yokomo for drifting. the Tamiya work great, you just need 2 option for it, and that will be it. don't worry about the chassis and worry about your motor and your tir ...

yes,no point 。不過我(同我d fd)經驗play 完yokomo drift 一定唔會再play Tamiya for drift。