RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: ar-
打印 上一主題 下一主題
收起左側

香港拖船. PART 2 Peng Chau Chek Chau

樓主| ar- 發表於 2011-11-22 02:42:23 | 只看該作者
自由人 發表於 2011-11-22 10:59:04 | 只看該作者
cardo 發表於 2011-11-21 23:23
自由兄,我都係試下咋~
星期日放落水睇下順唔順眼~
如果睇唔慣我就拆返哂佢

未搞..可能呢幾日搞搞佢.....
自由人 發表於 2011-11-22 11:37:43 | 只看該作者
自由兄,我都係試下咋~
如果睇唔慣我就拆返哂佢

好的...咁你帶D鉛比我丫唔該..而家好難買....唔係度度有得賣....謝謝"
自由人 發表於 2011-11-22 11:46:28 | 只看該作者
自由兄,我都係試下咋~
如果睇唔慣我就拆返哂佢

謝謝....  上星期 下午去左大埔池玩左一陣.....好多靚船...例如..有全人手製木漁船..
cardo 發表於 2011-11-22 11:50:02 | 只看該作者
自由人 發表於 2011-11-22 11:46
謝謝....  上星期 下午去左大埔池玩左一陣.....好多靚船...例如..有全人手製木漁船..

@@咁正?! 有冇影返D相呀??
自由人 發表於 2011-11-22 11:52:36 | 只看該作者
cardo 發表於 2011-11-22 11:50
@@咁正?! 有冇影返D相呀??

我冇...見到有幾個龍友有影....你架修咸頓開工未呀....我仲未諗點搞....
cardo 發表於 2011-11-22 11:59:13 | 只看該作者
自由人 發表於 2011-11-22 11:52
我冇...見到有幾個龍友有影....你架修咸頓開工未呀....我仲未諗點搞....

IC~~ 不過可能龍友不是RC人~ 沒有放上來了~~

我都仲未搞呀~ 但我有打算裝返D防撞膠條於船頭及船尾(因為我係大泵巴)
船身的車呔唔用繩固定! 改用金屬鏈固定。
要買多個接受同伺服、電變, 用返而家支控~
大至上差不多了^^
cardo 發表於 2011-11-22 12:06:49 | 只看該作者
自由人 發表於 2011-11-22 12:07:37 | 只看該作者
cardo 發表於 2011-11-22 11:59
IC~~ 不過可能龍友不是RC人~ 沒有放上來了~~

我都仲未搞呀~ 但我有打算裝返D防撞膠條於船頭及船尾(因為 ...

我仲未知點搞....
自由人 發表於 2011-11-22 12:15:11 | 只看該作者
cardo 發表於 2011-11-22 12:06
再嚟~
我最愛的 "大泵把" 哈哈哈哈~~

未就係鯊魚 JIM 佢囉........
自由人 發表於 2011-11-22 12:25:20 | 只看該作者
cardo 發表於 2011-11-22 12:06
再嚟~
我最愛的 "大泵把" 哈哈哈哈~~

鯊魚我有幾套 BAND 嫁...修咸頓 用噴筒同個師兄換返離既 FUTABA 4 頻控...( 舊款 )
JerryLeung12 發表於 2011-11-22 13:59:57 | 只看該作者
自由人 發表於 2011-11-22 12:07
我仲未知點搞....

Sure, i buy one 10CH(2.4G) 2 months ago and feel expensive, but the points is one controller can use more than 20 years and i now only use one controller for car, several ships .. and no jim appear, before i use FM, jim every time and stop in the centre area... hahaha... after calaculate , the controller not so much money.
自由人 發表於 2011-11-22 14:14:53 | 只看該作者
JerryLeung12 發表於 2011-11-22 13:59
Sure, i buy one 10CH(2.4G) 2 months ago and feel expensive, but the points is one controller can u ...

一般我最多用 4 CH,,唔搞咁複雜..