RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1975|回復: 13
打印 上一主題 下一主題
收起左側

太耐無玩mini-z

1999 發表於 2011-10-25 21:36:58 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

我架前七....仲用緊am27...中學個時唔食飯唔買模型先買到個3racing 94mm mm mount...點知身邊班fd就唔玩orz...

入正題啦 各位師兄 ,我想重新玩過mini-z, 想問係kws 紅色sp 2.4G個set剩車架係米awd?  如果我想玩dirft為主,有無大約用幾多budget? 因為看到各位師兄架令車實在太令人手癢orz.....

另外有個好低能的問題(我是新手) AM同2.4G操控係米差好遠? 因為我用am環境稍細/控無咩電就打哂震又唔直...

唔該哂師兄們!
ttprince 發表於 2011-10-25 21:56:19 | 只看該作者
ching 全部mr01??
photocatcher 發表於 2011-10-25 22:13:32 | 只看該作者
用過2.4G後,你一定唔會用返am,就準來講,兩者已經無得比,都唔好講反應那一個好啦!
tiger1 發表於 2011-10-25 22:21:00 | 只看該作者
2.4 better
niwadaisuke 發表於 2011-10-25 22:23:53 | 只看該作者
1999 發表於 2011-10-25 21:36
我架前七....仲用緊am27...中學個時唔食飯唔買模型先買到個3racing 94mm mm mount...點知身邊班fd就 ...

我都玩DRIFT架
DRIFT都係要等MA015返貨,有排都未有貨..MA015+GYRO+BEARING+飄移車太+殼 大約千五至千六啦我o個時買左
 樓主| 1999 發表於 2011-10-25 22:25:50 | 只看該作者
ttprince師兄:" 我有一部mr02 幾部01"

photocatcher:"咁如果玩dirft 用2.4g約莫幾錢?"

tiger1 師兄:" 原來我同你同一日註冊 咁下架新車應該2.4lu!"
Dicklam 發表於 2011-10-25 22:33:59 | 只看該作者
MA015 - $1200
控(最平既kt18)-$4xx
飄移車太+殼 - $200~300
師兄預$2xxxbudget
 樓主| 1999 發表於 2011-10-25 22:58:54 | 只看該作者
寇仲 發表於 2011-10-26 00:25:19 | 只看該作者

登錄/註冊後可看大圖

這支點睇?
tenmaoroen 發表於 2011-10-26 08:38:23 | 只看該作者
回復 1999 的帖子

呢架係最新MA015 DWS, 日本11月先出 (20,790円)
香港唔知幾時有呢????
 樓主| 1999 發表於 2011-10-26 12:43:39 | 只看該作者
寇仲師兄:"紅色ex5 超型 不過budget最多4k 所以orz......

tenmaoroen :"ma015dws主要係用來跑定drift?哈"
tenmaoroen 發表於 2011-10-26 14:59:09 | 只看該作者
回復 1999 的帖子

兩樣都得....
睇你點set
2slow 發表於 2011-10-26 15:10:23 | 只看該作者
回復 1999 的帖子

budget 4K 其實執支2手EX-10 + AWD + option都得啦
hmchoi 發表於 2011-10-29 09:41:10 | 只看該作者
Hahaa I have that too....but the evo.