RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: GigaRacer
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Mini z 親子活動

bingo 發表於 2012-1-16 22:58:08 | 只看該作者
回復 ellis 的帖子

我都係呀
Tat-tat 發表於 2012-1-17 00:54:45 | 只看該作者
回復 Sunday_Driver 的帖子

正!
 樓主| GigaRacer 發表於 2012-1-17 07:13:43 | 只看該作者

25年..... 咁耐?  冇咁老掛
斷斷續續咁玩啦, 我是遊車河的.
hk 人玩mod 多?  有冇stock 比賽?  有機會可一齊玩.  mini z 容易帶.
ellis 發表於 2012-1-17 08:16:58 | 只看該作者
GigaRacer 發表於 2012-1-17 07:13
hk 人玩mod 多?  有冇stock 比賽?  有機會 ...

好似有stock比賽~
samy 發表於 2012-1-17 09:39:14 | 只看該作者
sr20ken 發表於 2012-1-16 08:51
RCP 好過地毯好多

why RCP 好過地毯好多?
Sunday_Driver 發表於 2012-1-17 10:05:18 | 只看該作者
hk 人玩mod 多?  有冇stock 比賽?  有機會 ...

我都係遊車河的

HK mod 同 stock 都有比賽,  C Hings 有機會一齊玩呀
ellis 發表於 2012-1-17 10:31:19 | 只看該作者
Sunday_Driver 發表於 2012-1-17 10:05
我都係遊車河的

HK mod 同 stock 都有比賽,  C Hings 有機會一齊玩呀

我最憎玩快車架喇(我成日都唔夠人快)~呵呵
Sunday_Driver 發表於 2012-1-17 10:40:42 | 只看該作者
ellis 發表於 2012-1-17 10:31
我最憎玩快車架喇(我成日都唔夠人快)~呵呵

到你幾個月後出關, 再玩車車, 就會快快快.....
Tat-tat 發表於 2012-1-17 12:07:59 | 只看該作者

3 Mar 有比賽呀, 是 Kyosho 盃 Round 4, 即2011年度最後一場, 在 MMS 進行.

報名費會包當日入場費同一個 motor, 報兩組 (2WD & 4WD) 會有兩個 motors. 因為比賽是限制只可用大會當日供應的 motor 作賽.

Ching, 有機會就去玩吓, 或者觀戰都唔錯架.
samy 發表於 2012-1-17 14:03:18 | 只看該作者
tat, do you join the race?
Tat-tat 發表於 2012-1-17 14:46:48 | 只看該作者
samy 發表於 2012-1-17 14:03
tat, do you join the race?

會呀, 一齊玩啦!
我地都好多年冇一齊玩車啦!

如果可以叫到呀B, 呀雞, R, 呀爺, Menson........等等等就仲好!

多啲人! 好似以前咁, 正呀!
jling 發表於 2012-1-17 15:56:31 | 只看該作者
可以的話,我都會玩
samy 發表於 2012-1-17 17:50:32 | 只看該作者
如果所有神人出現.ー定精彩萬分・
Tat-tat 發表於 2012-1-17 18:40:05 | 只看該作者
占美玩, 森美都玩啦!
快啲 Call 埋佢地啦!

成班老友記玩比賽, 親切, 緊張又好玩!
kevt2005 發表於 2012-1-17 18:46:24 | 只看該作者
回復 GigaRacer 的帖子

No wonder.  我都好希望香港有個RCP場,唔駛淨係玩carpet一種
 樓主| GigaRacer 發表於 2012-1-18 00:04:07 | 只看該作者
回復 kevt2005 的帖子

Carpet use foam tires?  We use rubber tires here.  
kevt2005 發表於 2012-1-18 12:27:13 | 只看該作者

正常喺講,RCP咬過carpet.  海棉軩咬過膠軩。用咩軩喺咩場玩純粹個人喜好,以我個人嚟講,我只試過一次用膠軩喺RCP場(日本)玩,感覺好咬,但冇試過用海棉軩喺RCP玩,所以希望香港有個RCP場玩下。其實喺外國大部分場都係RCP, 比賽場地又多數用RCP, 我唔太明點解香港冇。無論如何,carpet一樣好玩,尤其用海棉軩。我開始時都係玩膠軩,但自從玩過海棉軩就返唔到轉頭。
 樓主| GigaRacer 發表於 2012-1-18 12:45:58 | 只看該作者

我就相反, 只玩過兩個RCP 場.  反正我是新手, 只玩了mini z 三個月.  我曾問場主為何冇4wd, 他說太咬.  可能固為咁所以hk 用carpet.  Anyway,2wd 用膠呔都好咬.  這裡只比用膠呔.  後呔都去得好快.  通常只用到one race day.  好在它比大車呔平.  每星期五和六都有 club race.  幾好玩架.  個個見惯見熟, 有時重一齊玩大食會.  一面race. 一面食.  氣氛很好, 哈,冇人講粗囗..... because always have kid racers.
kevt2005 發表於 2012-1-18 13:02:47 | 只看該作者

同意同意,喺車場玩最開心嘅就係識到一班好朋友,傾下偈,食下飯,交流下玩車整車嘅心得,得閒放下毒,very happy. 其實我同你一樣,之前帶埋個仔去玩,去咗幾次其實佢都有興趣,但最後都係輸咗俾部遊戲機。
 樓主| GigaRacer 發表於 2012-1-18 13:29:57 | 只看該作者

我個仔都糸.  有時糸車場問我攞電話玩.  我話電話系屋企都可以玩.  老婆也support 我带個仔去玩車, 因為佢話玩車冇打機甘壞眼.  當然佢亦都話打波重好, 因為有運動又吾駛錢.  所以, 我兩樣都帶個仔做, 等佢藉口stop 我地玩車.