RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 12251|回復: 70
收起左側

黎緊星期日新手第一次去MMS有咩要注意?

mclok 發表於 2012-2-23 19:06:57 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
全原裝MR02EX.只加Bearing
有咩要注意.

ps:個人玩既師兄認住我架車\
林寶中國限量版+藍紅燈組最廢個個就係我
Tat-tat 發表於 2012-2-23 19:22:05 | 顯示全部樓層
帶控,帶電,帶差機,帶差電架
仲有要帶錢,因為隨時玩得太開心,夜左走,你都要有錢叫外賣食,同埋坐通宵車返屋企!

去 KWS 買套海棉胎先上去就最穏陣
kevt2005 發表於 2012-2-23 19:26:33 | 顯示全部樓層
嘩tat-tat大師,你噤快就用海綿軩毒人,用左返唔到𨍭頭喎,我就係其中一個好例子。
 樓主| mclok 發表於 2012-2-23 19:46:51 | 顯示全部樓層

帶差電架?MMS唔係有公家用咩?
Tat-tat 發表於 2012-2-23 19:52:29 | 顯示全部樓層
mclok 發表於 2012-2-23 19:46
帶差電架?MMS唔係有公家用咩?

正式來講......係冇既

不過你自己未買,上面的師兄同場主都有辦法幫到你。

但係差機同差電架哩 D 真係基本野,自己帶去會好 D  啦,不斍哩個係車場,唔係會所,即係唔係會所式既,比錢就乜都唔駛帶就有得玩,佢地提供場地,水同電外,其他都係幫幫忙性質的, value added items.
LAWRY 發表於 2012-2-23 19:53:39 | 顯示全部樓層
借問聲  拎支KT 18 上去會唔會俾人笑GA  如果會係GE話我買埋EX 10 先至上去玩
 樓主| mclok 發表於 2012-2-23 19:55:29 | 顯示全部樓層
我都得KT18
Tat-tat 發表於 2012-2-23 19:56:05 | 顯示全部樓層
kevt2005 發表於 2012-2-23 19:26
嘩tat-tat大師,你噤快就用海綿軩毒人,用左返唔到𨍭頭喎,我就係其中一個好例子。

唔係呀,點會返唔到轉頭呀,我一排電膠胎,跟住一排電海棉胎,梅花間足咁用,用到我都唔知行緊咩胎,咁都冇事呀。

而且膠胎最重要係黏胎,佢係剛剛玩 Mini-Z,對於佢來講,真係幾煩架,海棉已黏好,點解唔提議佢試下呢。
HN577 發表於 2012-2-23 20:15:27 | 顯示全部樓層
KT18緊係唔會比人笑
photocatcher 發表於 2012-2-23 20:25:59 | 顯示全部樓層
最緊要係帶人,然後係錢,因為你玩玩吓就會,買嘢改
Tat-tat 發表於 2012-2-24 01:47:41 | 顯示全部樓層
LAWRY 發表於 2012-2-23 19:53
借問聲  拎支KT 18 上去會唔會俾人笑GA  如果會係GE話我買埋EX 10 先至上去玩

點會呀!
邊個笑! 等我响條 track 度 "對" 住佢行!(講笑 ja)

放心啦,好多人都用 KT-18 架。
而且,控掂架車先買好少少既控會更好啦。
wing1203 發表於 2012-2-24 01:53:13 | 顯示全部樓層
回復 kevt2005 的帖子

都唔係架,我兩架車,一架係膠軩,一架係海綿軩,唔會返唔到轉頭呢
wing1203 發表於 2012-2-24 01:54:49 | 顯示全部樓層
回復 Tat-tat 的帖子

黏膠胎真係幾煩的,不過d師兄教我點黏之後,而家都係自己黏
Tat-tat 發表於 2012-2-24 02:00:36 | 顯示全部樓層
wing1203 發表於 2012-2-24 01:54

黏膠胎真係幾煩的,不過d師兄教我點黏之後,而家都係自己黏

係呀,佢係煩,但唔係難,好似上星期五,我黏胎準備比賽,黏到我眼 "濛" 呀
又會搞到一手都係

只係有時新朋友唔知要黏胎,所以出事姐
wing1203 發表於 2012-2-24 02:03:01 | 顯示全部樓層

我第一次玩既時候,都係師兄幫我黏架,我係隔離睇住學呢~
始終唔可以下下都麻煩師兄呢~

一手都係算好啦,整左落衫褲度咪仲...........
Tat-tat 發表於 2012-2-24 02:07:19 | 顯示全部樓層
wing1203 發表於 2012-2-24 02:03

我第一次玩既時候,都係師兄幫我黏架,我係隔離睇住學呢~

我都係人地教 ja,之前,我以為黏好,點知原來係唔掂呢!

真係要再多謝一個教我既師父啦,佢教左我點先容易又合格咁黏好條胎。
wing1203 發表於 2012-2-24 02:15:37 | 顯示全部樓層

係,真係要多謝各位師兄呢~
LAWRY 發表於 2012-2-24 05:52:56 | 顯示全部樓層
多謝C 兄們唔係你地我真唔知要黏胎呢樣野 真要請教一下
白鬍子 發表於 2012-2-24 08:28:57 | 顯示全部樓層
回復 wing1203 的帖子

下次到你教我
lwclam 發表於 2012-2-24 09:53:19 | 顯示全部樓層
回復 wing1203 的帖子

我未用過海綿軩, 其實同膠軩有咩分別呢?