RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: leonyu1993
打印 上一主題 下一主題
收起左側

今個月想買部M車玩

kotaro2872 發表於 2012-4-8 17:05:57 | 只看該作者

有同感....我都想搵4WD M車玩下
HN577 發表於 2012-4-8 18:41:01 | 只看該作者
揀盒新tt01隻殼最多人想要既(可考慮e36 318i),然後高價連鈴賣走隻殼,再買3racing m kit,esc同白豬盒車有,s3003 $64,上yahoo 買bec $35,遙控接收平就徵2手am,好少少就gt3b,rcmart買yr bearing $5x,3r金屬中軸$27,第1個車殼有咁平買咁平
kotaro2872 發表於 2012-4-8 18:44:32 | 只看該作者
HN577 發表於 2012-4-8 18:41
揀盒新tt01隻殼最多人想要既(可考慮e36 318i),然後高價連鈴賣走隻殼,再買3racing m kit,esc同白豬盒車有, ...

Bearing 係咪同TT01一樣
HN577 發表於 2012-4-8 18:50:32 | 只看該作者
kotaro2872 發表於 2012-4-8 18:44
Bearing 係咪同TT01一樣

應該係因為好似無一套bearing係for tt01m
諗到更平方法:食粥318i tt01無esc 668,上yahoo買可玩20t esc $100,bec就唔洗買,可玩黑豬,其他如上
kotaro2872 發表於 2012-4-8 18:52:42 | 只看該作者
HN577 發表於 2012-4-8 18:50
應該係因為好似無一套bearing係for tt01m
諗到更平方法:食粥318i tt01無esc 668,上yahoo買可玩20t esc  ...

對我泥講只係買套kit同一架車就得....因為電子野我有晒
HN577 發表於 2012-4-8 18:56:11 | 只看該作者
kotaro2872 發表於 2012-4-8 18:52
對我泥講只係買套kit同一架車就得....因為電子野我有晒

原來樓主1500係唔連遙控既,咁一定可以執到部唔少option既tt01m 啦
kotaro2872 發表於 2012-4-8 18:59:38 | 只看該作者
HN577 發表於 2012-4-8 18:56
原來樓主1500係唔連遙控既,咁一定可以執到部唔少option既tt01m 啦

但D Option除左係RC媽搵之外仲可以去邊度搵???因為果度又成日咁早收....跟本好難買到野
HN577 發表於 2012-4-8 19:00:32 | 只看該作者
其實我無玩tt01m,佢d手手腳腳爛左有無得散配返?
HN577 發表於 2012-4-8 19:11:53 | 只看該作者
kotaro2872 發表於 2012-4-8 18:59
但D Option除左係RC媽搵之外仲可以去邊度搵???因為果度又成日咁早收....跟本好難買到野

其實我指既option都係指油壓,中軸+杯,六角,頭直等基本野,改完m版好似好多option都無左
jypepe 發表於 2012-4-8 22:08:22 | 只看該作者
回復 HN577 的帖子

上 3RACING 個網睇下應該有