RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 17349|回復: 30
收起左側

ODYSSEY 同 HONDA CM2 一問

Ar_飛 發表於 2012-4-7 00:04:33 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
各位C兄-有無人用過呢2部車---
2部都係2400CC   邊部好D-   

82758 發表於 2012-4-7 00:14:05 | 顯示全部樓層
回復 Ar_飛 的帖子

我買過2部RB1 渣....RB1 同 CM2 比會慢D ...不過多2個位...
但係我會買RB1...型D...CM2 跌價跌得快D....不過而家都跌完...
RB1 易賣D同埋唔會驗屍咁驗....CM2 就會...
 樓主| Ar_飛 發表於 2012-4-7 00:23:04 | 顯示全部樓層
82758 兄:::  想問下   RB1 是否頭驅-   1升大約跑到幾公里.  如果唔要第3排個2個位-驗車過唔過到-
timso 發表於 2012-4-7 00:25:50 | 顯示全部樓層
ODYSSEY 話晒都可以5+2,HONDA CM2 就 5 seat only
 樓主| Ar_飛 發表於 2012-4-7 00:29:57 | 顯示全部樓層
timso 發表於 2012-4-7 00:32:49 | 顯示全部樓層
Ar_飛 發表於 2012-4-7 00:29
我想要5個位-   後面2個位-唔要-用來改套音響落去-唔知得唔得呢---

Odyssey 個尾籠位好迫,如果你有打算玩音響~~ 唯有諗下CM2啦~~
 樓主| Ar_飛 發表於 2012-4-7 00:38:29 | 顯示全部樓層
timso 發表於 2012-4-7 00:32
Odyssey 個尾籠位好迫,如果你有打算玩音響~~ 唯有諗下CM2啦~~

Odyssey 個尾籠位唔係應該大過CM2 咩?  我諗住用第3排個2個位既位置=放 一個10吋= 加一對6399-  前後門同軸喇叭- 用2部AMP-  

timso 發表於 2012-4-7 00:45:54 | 顯示全部樓層
Ar_飛 發表於 2012-4-7 00:38
Odyssey 個尾籠位唔係應該大過CM2 咩?  我諗住用第3排個2個位既位置=放 一個10吋= 加一對6399-  前後門同 ...

你講緊咩年份的Odyssey?
 樓主| Ar_飛 發表於 2012-4-7 00:55:25 | 顯示全部樓層
timso 發表於 2012-4-7 00:45
你講緊咩年份的Odyssey?

06-07年-  
82758 發表於 2012-4-7 01:04:11 | 顯示全部樓層
回復 Ar_飛 的帖子

冇左尾2 ...一定驗唔到...
CM2 飛仔D....
CM2 同 RB1 過ROAD BOAD 一定 CM2 易死D...
RB1...你預$2 ...
 樓主| Ar_飛 發表於 2012-4-7 01:09:47 | 顯示全部樓層
82758 發表於 2012-4-7 01:04
回復 Ar_飛 的帖子

冇左尾2 ...一定驗唔到...

第3排個2個位真係無咩用----  

RB1- $2 = 1公里..?    仲想問下- RB2 是否4WD ?
82758 發表於 2012-4-7 01:16:47 | 顯示全部樓層
回復 Ar_飛 的帖子

RB2 IS 4wd
koeikoei 發表於 2012-4-7 01:30:43 | 顯示全部樓層
回復 Ar_飛 的帖子

RB1是頭的
 樓主| Ar_飛 發表於 2012-4-7 02:45:05 | 顯示全部樓層
koeikoei 發表於 2012-4-7 01:30
回復 Ar_飛 的帖子

RB1是頭的

RB1  耗油量應該 平過RB2

咁樣講法---ODYSSEY 好過 CM2  ............  買多部車玩下----
 樓主| Ar_飛 發表於 2012-4-7 02:47:53 | 顯示全部樓層
RB1  04-08年-  係沒有分160- 同 200匹-

咁樣點分呢?  
lung_zmc 發表於 2012-4-7 03:05:21 | 顯示全部樓層
我渣緊 rb1 200  55公升 行5百幾公里

cm2 輕小小 但長過rb1  rb1 個龍同外型都正cm好多
lung_zmc 發表於 2012-4-7 03:07:11 | 顯示全部樓層
回復 Ar_飛 的帖子

最簡單 160 hp 無原裝包圍同埋有條銀邊  200hp 有包圍無銀邊 同埋多個absolute

引擎頂 160 hp黑色   200HP 白色紅字
 樓主| Ar_飛 發表於 2012-4-7 04:02:27 | 顯示全部樓層
lung_zmc 發表於 2012-4-7 03:05
我渣緊 rb1 200  55公升 行5百幾公里

cm2 輕小小 但長過rb1  rb1 個龍同外型都正cm好多

55公升 行5百幾公里   大約$2 一公里---

rb1 . 個尾靚過cm2
 樓主| Ar_飛 發表於 2012-4-7 04:03:45 | 顯示全部樓層
lung_zmc 發表於 2012-4-7 03:07
回復 Ar_飛 的帖子

最簡單 160 hp 無原裝包圍同埋有條銀邊  200hp 有包圍無銀邊 同埋多個absolute

請教下- 160 hp 定 200hp 比較好
nikeid 發表於 2012-4-7 12:16:01 | 顯示全部樓層
sorry , C-hing, how to 分辨RB1 , RB2 ??