RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3910|回復: 14
收起左側

我的 AE RC18T2

elec-fuyu 發表於 2012-4-26 11:24:24 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

cyt2011 發表於 2012-4-26 13:39:24 | 顯示全部樓層
Ching, 幾$, 係邊渡買, 係咪 kit 版 ?
 樓主| elec-fuyu 發表於 2012-4-26 16:28:43 | 顯示全部樓層
it's KIT版
erikism 發表於 2012-4-26 19:37:42 | 顯示全部樓層
樓主是台灣人?
 樓主| elec-fuyu 發表於 2012-4-26 20:08:54 | 顯示全部樓層
是的...
fuckedfung 發表於 2012-4-26 20:14:16 | 顯示全部樓層
Good stuffs!
 樓主| elec-fuyu 發表於 2012-4-26 23:57:13 | 顯示全部樓層

登錄/註冊後可看大圖
內裝
 樓主| elec-fuyu 發表於 2012-5-28 00:45:50 | 顯示全部樓層
7800KV motor 2S Lipo @ 50% throttle
http://youtu.be/ugtBkj1-Zcw?hd=1

7800KV motor 2S Lipo @ 100% throttle
http://youtu.be/sjTscC_mU_g?hd=1
Hobbywing 7800KV (12T)
Novatech 45A ESC
齒比 12T/66T
Front/Rear Ball Diff
1/10 Tire

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

gimsink 發表於 2012-5-28 11:11:09 | 顯示全部樓層
師兄, 你果隻係乜servo ? 裝落車使唔使改位, 我比底板果兩個洞同埋壓 servo 果块胶玩死, 揾唔倒对位的 servo....
erikism 發表於 2012-5-28 16:27:45 | 顯示全部樓層
用TOWER PRO MG90S呢隻都fit位.....
gimsink 發表於 2012-5-28 17:12:02 | 顯示全部樓層
師兄, 之前我試過 TowerPro SG90, 勉強 fit位, 但超超超垃圾, 唔好話回中, 去完一边连番轉頭都唔識, 等我仲以為解决左长期问题, 仲買左三個, 点知同一死法 ! 依隻 MG90S 係唔係 SG90金屬牙版本 ? 係就唔試了.....
 樓主| elec-fuyu 發表於 2012-5-29 00:12:50 | 顯示全部樓層
the servo is Savox 0255
servo mount need some trimming to fit.
erikism 發表於 2012-5-29 00:16:06 | 顯示全部樓層
我2部車都用緊呢隻servo,唔覺有咩問題,中無位問題,而且反應都幾快.
不過呢隻野有假貨,個殼透明先係正貨.
chanyh13071 發表於 2013-4-14 18:10:31 | 顯示全部樓層
tai13 發表於 2013-4-26 15:17:04 | 顯示全部樓層
好精細的零件....