RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: AMAT
收起左側

四個轆定期維修...

hydrogen9999 發表於 2012-5-5 01:06:53 | 顯示全部樓層
小弟經驗,裝蝦蘇如果唔係激走係感覺唔到的,同埋換 cusco 有個風險,太粗 -->負荷去晒車架到,有機會慢性拉壞車架(除非你已經加焊),所以其實原裝個條已經係最平衡各方面
 樓主| AMAT 發表於 2012-5-5 14:52:16 | 顯示全部樓層

七人車用,唔會有太硬O既ANTI ROLL BAR.因為都係以舒適為主,唔會係RACING咁勁.

其實唔係話完全冇作用.呢兩日試O左有O的大灣,七十咁劈住過,係比以前側得少O左O既.
hydrogen9999 發表於 2012-5-5 16:13:13 | 顯示全部樓層
AMAT 發表於 2012-5-5 14:52
七人車用,唔會有太硬O既ANTI ROLL BAR.因為都係以舒適為主,唔會係RACING咁勁.

其實唔係話完全冇作用.呢 ...

good! 已經值回票價!
 樓主| AMAT 發表於 2012-5-5 16:25:27 | 顯示全部樓層
入埋頂BAR.....不過賣果間唔包裝.....自己裝裝唔掂....應該要攞返去車房到搞.....
 樓主| AMAT 發表於 2012-5-5 20:57:33 | 顯示全部樓層
最後都係出去搵車房裝O左佢.....

自己邊裝到啦....又冇齊扑頭,又要拆水撥拆摩打等等...
 樓主| AMAT 發表於 2012-5-5 22:52:48 | 顯示全部樓層
裝埋頂BAR O既感覺係避震感覺結實O左,O的聲入車籠時都係實淨O的.
同埋亦都唔會話好硬食晒入嚟O既FEEL.

至於架車ROLL O既問題,就冇乜大分別.

ANTI ROLL BAR試O左呢幾日,劈住O的灣七八十咁嚟入,一般灣係有輕微改善.
但係一O的手臂灣轉入路口果O的,就都係ROLL得幾勁.
jacobchu2007 發表於 2012-5-6 23:25:08 | 顯示全部樓層
我架PRADO新車時(11年前)已經換了前後哈蘇,硬避震,頭通風碟,每日行屯門公時來回,沒有塞車的話,最低時速70,完全不覺浪。驗車亦沒有任何問題。
fyin 發表於 2012-5-7 10:52:20 | 顯示全部樓層
Hi Bro,你架車越改越多0野喎! 我諗遲早會換埋避震
 樓主| AMAT 發表於 2012-5-7 14:02:15 | 顯示全部樓層
fyin 發表於 2012-5-7 10:52
Hi Bro,你架車越改越多0野喎! 我諗遲早會換埋避震

或者.....

但短期內都唔會......
sam 發表於 2012-5-9 00:47:52 | 顯示全部樓層
清清 發表於 2012-5-4 22:12
第一張圖果八粒係底擔爛杯士同呔呎無關!

條軑箱係上係個底擔到