RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 6370|回復: 23
收起左側

1/16 traxxas 電變瓜左,換好盈無刷35A or 25A?

Bigapple 發表於 2012-6-10 00:27:16 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
1/16 traxxas 電變瓜左,換好盈無刷35A or 25A?
摩打用什麼T合適?
希望各師兄給意見
Traxxas電子野真是麻麻!
hoi 發表於 2012-6-10 00:54:21 | 顯示全部樓層
60A+17.5t
cytnet 發表於 2012-6-10 01:09:41 | 顯示全部樓層
其實而家都幾多有質素既二手電變放出黎
出三百多元都可以買到120a 有感電變
多點留意二手區會買到好野
pokapi 發表於 2012-6-10 02:28:11 | 顯示全部樓層
除非24小時睇住二手區
仲要快快手
唔係呢頭有人放,果頭已經有人HOLD左
kahungboy 發表於 2012-6-18 11:58:20 | 顯示全部樓層
60a+17.5T 二手價低過400可以考慮
勞力士 發表於 2012-6-22 18:13:57 | 顯示全部樓層
我部1/16 REVO servo 壞左,有無C兄知什麼地方有貨。吾該哂!
 樓主| Bigapple 發表於 2012-6-22 20:38:47 | 顯示全部樓層
我對traxxas esc 晒無信心,買好盈啦
gimsink 發表於 2012-6-28 13:12:50 | 顯示全部樓層
我就用好型 35A + 9T, 記住要用 540 麼打坐先裝到

樓主| Bigapple 發表於 2012-6-28 14:28:05 | 顯示全部樓層
Me too. Just install the ESC and 9T yesterday
samsonl 發表於 2012-6-28 23:42:27 | 顯示全部樓層
Any waterproof ESC for vxl ?
simon540 發表於 2012-6-29 10:25:42 | 顯示全部樓層
simon540 發表於 2012-6-29 10:27:46 | 顯示全部樓層
Bigapple 發表於 2012-6-10 00:27
摩打用什麼T合適?
希望各師兄給意見

你部車只可以用最多1900-2000mAh size電,所以只用30A esc 已經足够
gimsink 發表於 2012-6-29 12:44:20 | 顯示全部樓層
CRC 有隻新 LiPO电比 1/16 Trax 用, 2600mAH, 20C !!
ThomasZ 發表於 2012-7-8 02:49:03 | 顯示全部樓層
gimsink 發表於 2012-6-28 13:12
我就用好型 35A + 9T, 記住要用 540 麼打坐先裝到

540摩打座邊到買? 行540摩打好輕鬆唔會熱吧?
gimsink 發表於 2012-7-8 10:33:41 | 顯示全部樓層
540麼打坐我去Toyz買的, 佢地仲有隻副厂專用麼打坐, 應該札實D (尤其是粒大羅絲位, 最容易披), 散熱好D, 不過貴, 行540非常輕鬆上路, 不過重心高左D, 容易 cup.....
Andrew168 發表於 2012-7-10 13:48:04 | 顯示全部樓層
cytnet 發表於 2012-6-10 01:09
其實而家都幾多有質素既二手電變放出黎
出三百多元都可以買到120a 有感電變
多點留意二手區會買到好野

三百幾 120A 有感冇刷電變, 我都想要幾隻  
cytnet 發表於 2012-7-10 16:14:44 | 顯示全部樓層
回復 Andrew168 的帖子

我收左三隻GTB都係三百幾你要既咪讓隻比你囉
Andrew168 發表於 2012-7-11 09:30:49 | 顯示全部樓層
cytnet 發表於 2012-7-10 16:14

我收左三隻GTB都係三百幾你要既咪讓隻比你囉

原來係 GTB, 唔怪得三百幾就有
cytnet 發表於 2012-7-11 23:12:44 | 顯示全部樓層
幾好用丫,唔通三百幾比個LRP HW V3你咩
cytnet 發表於 2012-7-12 09:06:54 | 顯示全部樓層

sell lrp sxx 300大元用心找一定找到好野