RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2590|回復: 11
打印 上一主題 下一主題
收起左側

想買TT01M....

monsterken 發表於 2012-6-24 19:54:57 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
想買套碳纖Kit......請問師兄們我可以係邊到買到呀???
我去過“串星“問,佢話無出過碳纖喎........淨係得纖維板.....
但我刨post見好多師兄都係碳纖板......><
EG_CIVIC 發表於 2012-6-24 20:03:47 | 只看該作者
Need to buy seperately from RC Mart
http://www.rcmart.com/3racing-tt ... 08&currency=HKD
z0michael0z 發表於 2012-6-24 21:18:43 | 只看該作者
碳纖板係要另外買.
minimini 發表於 2012-6-24 21:23:21 | 只看該作者
so many good alternatives in the market....... why TT01M ?? .......

if you got a TT01 and want to convert it into TT01M.......then I will advise you to sell out the TT01 & buy another 4wd M car instead......
chy 發表於 2012-6-24 22:17:43 | 只看該作者
回復 monsterken 的帖子

除非你想用中軸車嚟玩drift,否則想玩四驅M車的話,不需花這麼多心思去改TT-01M。直接買架新款VM II Lipo version好過啦,又快又簡單
kotaro2872 發表於 2012-6-24 23:38:23 | 只看該作者

講時講新款果架VM2 KWS有貨未???
 樓主| monsterken 發表於 2012-6-25 00:33:26 | 只看該作者
回復 EG_CIVIC 的帖子

即係點都要買左個套FRP KIT先. 之後再買依塊"瓜化"板??
EG_CIVIC 發表於 2012-6-25 06:40:09 | 只看該作者

係!
又或者散買其它件都得!
 樓主| monsterken 發表於 2012-6-25 10:25:29 | 只看該作者

其實佢啲脾可唔可以散買???
我又刨過POST見有師兄改用VM2頭擔~~~~~
係咪去直叔買就OK??
EG_CIVIC 發表於 2012-6-25 21:34:14 | 只看該作者

咁改法,不如真係整架VMII啦!
 樓主| monsterken 發表於 2012-6-26 05:50:12 | 只看該作者

因為想跟你一樣玩CS呀麻~~~~~
EG_CIVIC 發表於 2012-6-26 09:12:24 | 只看該作者

其實VMII改CS可能仲簡單,換pulley size就可能ok了!
你硏究下先啦