RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: percy313
收起左側

★ -- FF12-- 玩家討論區 ★

Roche 發表於 2013-4-25 23:06:26 | 顯示全部樓層
各位師兄, HUGE FF12零件可到極速, 車中樂, 萬里處訂, 本司大量存貨, thanks
anthony_wg 發表於 2013-4-25 23:17:11 | 顯示全部樓層
whatafather 發表於 2013-5-1 21:57:52 | 顯示全部樓層
lung1 發表於 2013-1-22 13:01
Max, 我代朋友試為titc spec, 是control esc + 13.5t 無turbo, 初步試gear ratio 為3.3, 行7min motor溫 ...

想請問如果gear ratio 行到3.3,spur and motor gear 分別係多小呢?Thx!
whatafather 發表於 2013-5-1 22:01:24 | 顯示全部樓層

今日響車場第一次試走,13.5 T motor, SP Pro 電變, 後來先知用梗Level 5 agressiveness, 用原裝spur gear(好似75),motor 齒27,原來final gear ratio 得6.77,於是在直路不斷被爆菊
Noir.KAZE 發表於 2013-5-1 22:20:09 | 顯示全部樓層
JasonLeung 發表於 2013-4-25 07:56
尋日試完車,摩打齒用25,28T,個摩打都會hi到皮帶
如果換個大d既大齒,又怕會刮到條臂
請問其他師兄有無咁既情 ...

大餅於79T - 81T之間時問題會解決
wai1611 發表於 2013-5-1 23:15:27 | 顯示全部樓層
紅色FF12好似斷曬貨喔。。。我朋友幫我攞話長期冇貨!!頂
Noir.KAZE 發表於 2013-5-1 23:31:59 | 顯示全部樓層
wai1611 發表於 2013-5-1 23:15
紅色FF12好似斷曬貨喔。。。我朋友幫我攞話長期冇貨!!頂

架野有聞係limited edition

wai1611 發表於 2013-5-1 23:38:11 | 顯示全部樓層
Noir.KAZE 發表於 2013-5-1 23:31
架野有聞係limited edition

limited edition?????
咩意思??
anthony_wg 發表於 2013-5-1 23:46:13 | 顯示全部樓層
wai1611 發表於 2013-5-1 23:38
limited edition?????
咩意思??

食粥賣晒啦 ? 呢部車車果然搶手.
anthony_wg 發表於 2013-5-1 23:52:24 | 顯示全部樓層
whatafather 發表於 2013-5-1 22:01
今日響車場第一次試走,13.5 T motor, SP Pro 電變, 後來先知用梗Level 5 agressiveness, 用原裝spur ge ...

我電子野也未裝上去.

FF 車我都未玩過, 胡亂設定 FDR = 5.5; 100/44 (64P)

Noir.KAZE 發表於 2013-5-2 01:15:38 | 顯示全部樓層
anthony_wg 發表於 2013-5-1 23:52
我電子野也未裝上去.

FF 車我都未玩過, 胡亂設定 FDR = 5.5; 100/44 (64P)

我set左7.0X......玩13.5turbo
anthony_wg 發表於 2013-5-2 10:13:38 | 顯示全部樓層
Noir.KAZE 發表於 2013-5-2 01:15
我set左7.0X......玩13.5turbo

哈哈, 你裝晒 D 電子野上去未呀 ? 我要買過一個新電變比佢. 所以依家淨係得架車 *,*

另外, 我覺得裝左皮帶壓後好似緊左 D... 雖然未轉動過, 但覺得唔加皮帶壓都可能得, 哈.
Noir.KAZE 發表於 2013-5-2 18:28:55 | 顯示全部樓層
anthony_wg 發表於 2013-5-2 10:13
哈哈, 你裝晒 D 電子野上去未呀 ? 我要買過一個新電變比佢. 所以依家淨係得架車 *,*

另外, 我覺得裝左皮 ...

我又唔覺wor,哈哈

未呀,懶焊野......又搞緊架WF.......
不過set好左擺位,因為隻servo之前剪左線,依家岩岩好夠長
anthony_wg 發表於 2013-5-3 01:05:53 | 顯示全部樓層
Noir.KAZE 發表於 2013-5-2 18:28
我又唔覺wor,哈哈

未呀,懶焊野......又搞緊架WF.......

我依家攞起部 FF 就心思思想搞下左搞下右, 搞搞下老婆會唔歡喜, 因為要我考完試先比我搞.  

月中後再向你們師兄一起研究和請教 哈哈

Noir.KAZE 發表於 2013-5-3 08:17:28 | 顯示全部樓層
anthony_wg 發表於 2013-5-3 01:05
我依家攞起部 FF 就心思思想搞下左搞下右, 搞搞下老婆會唔歡喜, 因為要我考完試先比我搞.  

月中後再向 ...

星期4晚同星期日可以的話就上jv吧,班友又喪又肯教人XD
anthony_wg 發表於 2013-5-3 10:14:39 | 顯示全部樓層
Noir.KAZE 發表於 2013-5-3 08:17
星期4晚同星期日可以的話就上jv吧,班友又喪又肯教人XD

好呀!
ym34 發表於 2013-5-5 14:46:30 | 顯示全部樓層
請問ching如果用有刷23T, 同trinity D3.5 13.5T ,  gear ratio分別用幾多
Noir.KAZE 發表於 2013-5-12 19:33:45 | 顯示全部樓層
ym34 發表於 2013-5-5 14:46
請問ching如果用有刷23T, 同trinity D3.5 13.5T ,  gear ratio分別用幾多

13.5約7左右
Noir.KAZE 發表於 2013-5-12 19:34:21 | 顯示全部樓層
架車一D都唔似FF,好易上手,似4WD多d
sykwok 發表於 2013-5-12 22:49:08 | 顯示全部樓層
ym34 發表於 2013-5-5 14:46

D3.5我會搭高少少,
加強番頭中段