RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: raycity
收起左側

新手買油車, 鋪頭很少

cyberkohk 發表於 2015-1-18 19:44:58 | 顯示全部樓層
串星全世界無車賣都唔會去鴻x買
jun9999 發表於 2015-1-18 20:10:04 | 顯示全部樓層
鴻星已定為垃圾級別, 永不錄用.
beebone(real) 發表於 2015-1-18 22:06:48 | 顯示全部樓層
cyberkohk 發表於 2015-1-18 19:44

串就唔會咁多客啦,食粥究有人話串咪一樣咁多人!!!
仲有邊間唔串又有油車嘢賣呢?介紹吓?
beebone(real) 發表於 2015-1-18 22:09:13 | 顯示全部樓層
jun9999 發表於 2015-1-18 20:10
鴻星已定為垃圾級別, 永不錄用.

唔好講得咁死,分分鐘冧嘢佢地會幫到你手........
hotelnissan 發表於 2015-2-5 01:09:12 | 顯示全部樓層
cyberkohk 發表於 2015-1-18 19:44

串星全世界無車賣都唔會去鴻x......................... i agree.....

pui 發表於 2015-2-5 07:50:49 來自手機 | 顯示全部樓層
可能有料先至串得起,講油車可能佢最齊
rickyballball 發表於 2015-2-5 09:56:18 | 顯示全部樓層

我唔覺得x星零件特別齊,我唔敢話人地態度差.但面口叫你絕不好受
油車零件上金水買啦,無貨anthony會幫你攞過兩天就有啦
去雷達行有油又有engine買
上網冬菇都有油車零件
大把選擇駛乜去一D連基本禮貌尊重自己和別人都不懂的店舖受氣呢?
jun9999 發表於 2015-2-5 10:06:47 | 顯示全部樓層
AGREE
無謂貼錢買難受, 佢當佢D野全世界得佢一個有咁
睇下幾時收皮
hotelnissan 發表於 2015-2-5 12:39:44 來自手機 | 顯示全部樓層
大拿拿幾千銀,重要貼$買難受?一定吳再去紅X!我去左萬X!搞定!不知幾好
965 發表於 2015-2-5 13:16:52 | 顯示全部樓層
萬x係?  

Sigh... 真係好…懷念以前日日去d RC shops 坐幾粒鐘,佢地又教我 銲電,match 電,磨銅頭,繞麼打, 去德保度又包整呢整路(性梁?) .. 而家?一係十問十吾應,一係就串到你冇晒心機買,講真,好多客可能識野過佢地,但係串番佢又冇引,買野都係想大家開心 jei....

其實地鋪d租咁Q貴,點解佢地好似唔至在?一味自己係度吹水 ...  真係有時候貴小小去 RC mart 冇咁嬲... 不過最衰吾見咗個靚姐姐 ....

重有,呢個星期 HobbyKing huge sale, $700 有套 1/10 油車...1/10 SCT 油車都係800.... 我啱啱千幾蚊 (with shipping) 買咗... 部1/8 Nitro Buggy 成套都係好似千二..... 上網訂完自己去牛頭牛攞,比多一百幾十買 parts... 我諗住訂爆佢,下個月揸架 Van 去 pick up ga la....
pui 發表於 2015-2-8 19:28:18 來自手機 | 顯示全部樓層
幾仟蚊玩油車,只係好小錢咋。唔好以為好多。有D師兄買件,完全講唔出要咩件,叫人點幫你。
pui 發表於 2015-2-8 19:36:04 來自手機 | 顯示全部樓層
紅星油車件唔最齊邊間齊D?
yuenwai 發表於 2015-2-17 17:21:14 | 顯示全部樓層
吾关整吾整, 係講緊態度問題。
pui 發表於 2015-2-17 17:43:44 來自手機 | 顯示全部樓層
整唔整?