RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: fd123
收起左側

AD-RC01 無線功能燈聲組:更新常見疑問以及功能操作

kit1938 發表於 2013-2-7 10:10:38 | 顯示全部樓層
How much please?
 樓主| fd123 發表於 2013-2-7 10:18:03 | 顯示全部樓層
hayamaryo 發表於 2013-2-8 09:28:29 | 顯示全部樓層
how much ? PM please~~~~~
 樓主| fd123 發表於 2013-2-8 17:40:23 | 顯示全部樓層
hayamaryo 發表於 2013-2-8 09:28
how much ? PM please~~~~~

check pm pls
TigerI2010 發表於 2013-2-8 19:34:52 | 顯示全部樓層
how much? PM please
3rock3rock 發表於 2013-2-8 20:56:52 來自手機 | 顯示全部樓層
Pm me the price pls
 樓主| fd123 發表於 2013-2-8 21:12:44 | 顯示全部樓層
3rock3rock 發表於 2013-2-8 20:56
Pm me the price pls

師兄們請check pm
大家可以傾下有冇咩option位想玩,或者俾多少少意見,唔想限制左套野只玩燈聲,而可以做到不同的動作
例如:摩打可以玩咩動態或者想有咩想玩

一套已包車頭同拖櫃的組件,另配副機意思是指一架拖頭同時拖多個拖架先要按數量再另配副機。
Salviour94 發表於 2013-2-8 21:35:21 | 顯示全部樓層
fd123 發表於 2013-2-8 21:12
師兄們請check pm
大家可以傾下有冇咩option位想玩,或者俾多少少意見,唔想限制左套野只玩燈聲,而可以 ...

會吾會出個燈聲組係FOR密斗或街斗泥斗代替新燈??
同埋想問有冇得好似新燈咁用微調控制開關燈之類?
因為我覺得有時下下要用另一個遙控去控制有少少煩..
PS.我對燈既數量要求吾多
謝謝
 樓主| fd123 發表於 2013-2-9 00:45:01 | 顯示全部樓層
Salviour94 發表於 2013-2-8 21:35
會吾會出個燈聲組係FOR密斗或街斗泥斗代替新燈??
同埋想問有冇得好似新燈咁用微調控制開關燈之類?
因為我 ...

哩套已經可以FOR密斗或街斗泥斗用,主機同副機用一條線連接後,唔洗SET無線接收,就可以玩晒密斗尾擔升降/轉向/推泥斗等動作,新燈要用晒4CH先只可以玩晒D燈。
套AD-RC01唔著,架車都可以行,D功能都係用RCU控開關
我自己架車都改緊密斗用摩打推鷗翼,如果唔用RCU控,只用4CH/6ch控會比較難玩到哩D功能,要用更多CH既控先可能做到,但6CH以上既控$$都已經唔野少,德國老玩車都多用14CH控,哩度就係將4CH以外的CH用個RCU控去控制,講到尾都係$$先外置RCU控,唔洗用14CH OR 9CH果個價就做到果D功能,哩個數學問題
燈以無線開關為目標,唔洗走埋去架車度做開關。燈只係套件其中一部份,Support多個摩打同servo又係另一部份,聲組又係另一部份,應有既功能有齊晒,其他既功能就各取其所啊,賣大包。
代替新燈既意思係?想要新燈既功能操作,而唔洗新燈$$,仲有咩功能想要可以開心share啊我地有諗過出開發一套無線櫃燈套件供新燈應用,實現無線櫃燈的功能,跟埋燈。有興趣既都可以搞既,香港市場上有就未必會搞哩個啦。
Salviour94 發表於 2013-2-9 02:12:16 | 顯示全部樓層
fd123 發表於 2013-2-9 00:45
哩套已經可以FOR密斗或街斗泥斗用,主機同副機用一條線連接後,唔洗SET無線接收,就可以玩晒密斗尾擔升降/ ...

呢個燈組性價比好高 必買
用6CH控加呢個燈組可以多3個CH 直頭爽
另外 我既意思類似係山寨版新燈 有新燈所有功能
而且燈可以再多 聲可以再靚
 樓主| fd123 發表於 2013-2-9 14:51:18 | 顯示全部樓層
Salviour94 發表於 2013-2-9 02:12
呢個燈組性價比好高 必買
用6CH控加呢個燈組可以多3個CH 直頭爽
另外 我既意思類似係山寨版新燈 有新燈所 ...

甘用哩套夠玩架啦,哩套齊晒新燈所有功能仲有多架啦如果要靚聲,真係要搵架真車去錄或者要再搞到靚聲源先得。
RCU控可以貼係個搖控上面,甘就方便少少玩,原本個RCU控可以再做細D同薄D既,但要就番整體續行力先用哩個SIZE,哩度會以效能行先。
bfchau 發表於 2013-2-15 00:17:25 | 顯示全部樓層
how much ? ching
 樓主| fd123 發表於 2013-2-15 12:55:48 | 顯示全部樓層

680086 發表於 2013-2-16 10:29:18 | 顯示全部樓層
師兄
請 pm 價錢
 樓主| fd123 發表於 2013-2-16 13:26:30 | 顯示全部樓層
680086 發表於 2013-2-16 10:29
師兄
請 pm 價錢

請check pm
 樓主| fd123 發表於 2013-2-24 22:57:30 | 顯示全部樓層
更新了聲音音效
http://youtu.be/S-Xc7jRTVuI
謝謝大家支持,為方便大家,除相約交收外亦可於辨公時間到觀塘公司交收。時間地點可以電話聯絡
米高貓 發表於 2013-2-26 18:39:47 | 顯示全部樓層
how much??
 樓主| fd123 發表於 2013-2-26 20:42:11 | 顯示全部樓層

CHECK PM PLS
cman-007 發表於 2013-2-26 22:06:11 | 顯示全部樓層
How much? Pls.
 樓主| fd123 發表於 2013-2-27 11:01:43 | 顯示全部樓層