RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: d.s
收起左側

VBC FF12

anthony_wg 發表於 2013-4-9 13:57:41 | 顯示全部樓層
Noir.KAZE 發表於 2013-4-9 14:11:27 | 顯示全部樓層
coolsteel 發表於 2013-4-9 10:17
我部紅版FF12都係欠servo推桿及10mm機米,part list 及說明書没有提及推桿長度,從說明書圖中估計應該是2 ...

我直覺係camber link既長度,同WF唔同
Noir.KAZE 發表於 2013-4-9 14:13:24 | 顯示全部樓層
anthony_wg 發表於 2013-4-9 13:37
Noir 兄, THANKS,

我剛剛也發了電郵給長沙灣的代理, 等等他們回覆.

試下去vbc既Facebook留言睇下有冇回應
補就一定會,時間問題
Noir.KAZE 發表於 2013-4-9 14:14:26 | 顯示全部樓層
anthony_wg 發表於 2013-4-9 13:41
我對 FORMULA 車的興趣不大, 但 VBC 架 FLASH 04 都好型 !! 有種好實淨穩重既感覺, 又可能係因為我喜歡鈦 ...

同我一樣XD
kelvin49 發表於 2013-4-9 16:35:16 | 顯示全部樓層
會否同huge ff12 一樣15.5mm servo推桿
Noir.KAZE 發表於 2013-4-9 18:18:41 | 顯示全部樓層
如果佢份說明書冇老點,咁就真係CAMBER LINK果條啦

CAMBER LINK SET 15.5 MM
STEERING SET 18.5MM
vash 發表於 2013-4-9 20:55:42 | 顯示全部樓層
anthony_wg 發表於 2013-4-9 13:41
我對 FORMULA 車的興趣不大, 但 VBC 架 FLASH 04 都好型 !! 有種好實淨穩重既感覺, 又可能係因為我喜歡鈦 ...

買啦,唔玩F1也可當作工藝品般收藏呢!我也覺得佢靚到唔捨得落場跑,想買多部當後備…放毒先

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

d 鈦色撞得好靚!連隻 Yokomo 摩打也很襯!

登錄/註冊後可看大圖

用了 CRC 12仔的無段可調摩打座設計

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

哩張相官網沒有的,對F1 迷簡直是驚喜!

登錄/註冊後可看大圖

FF12機米已解決,因 Flash04竟然有機米剩…可惜好事多磨,部 Flash04砌到最後發現 servo horn 的波頭沒有攻牙!!要 DIY 用M2.5以過山鏍絲暫用。有望週末試車
sennapoon 發表於 2013-4-10 10:49:53 | 顯示全部樓層
我昨晚在食粥買車佢跟返條servo推桿比我!
無個的師兄落去囉返啦
vash 發表於 2013-4-10 11:00:58 | 顯示全部樓層
sennapoon 發表於 2013-4-10 10:49
我昨晚在食粥買車佢跟返條servo推桿比我!
無個的師兄落去囉返啦

果然是好消息!
sykwok 發表於 2013-4-10 15:24:33 | 顯示全部樓層
vash 發表於 2013-4-9 20:55
買啦,唔玩F1也可當作工藝品般收藏呢!我也覺得佢靚到唔捨得落場跑,想買多部當後備…放毒先

VBC嘅產品幾時都咁有睇頭,正
albert268 發表於 2013-4-10 15:27:00 | 顯示全部樓層
VBC F1 So beautiful....
albert268 發表於 2013-4-10 15:41:02 | 顯示全部樓層
架 F1 个摩打座底板是否跟車..?
但官網是不同..?
可否開估....
vash 發表於 2013-4-10 19:05:12 | 顯示全部樓層
anthony_wg 發表於 2013-4-11 09:54:38 | 顯示全部樓層
Noir.KAZE 發表於 2013-4-9 14:13
試下去vbc既Facebook留言睇下有冇回應
補就一定會,時間問題

VBC 覆左呀, good service

Dear Anthony,

We are sorry for the mistake. We will contact our HK office immediately and please pick up the missing parts from Action Hobby by Fri, 12 May.

We apologize for the missing parts and hope you will enjoy the car.

BRGDS

Victor
anthony_wg 發表於 2013-4-11 09:56:47 | 顯示全部樓層
vash 發表於 2013-4-9 20:55

好靚仔, 部 FLASH-04 真係可以做景品 !
vash 發表於 2013-4-11 12:10:55 | 顯示全部樓層
我昨日已到食粥取了 turnbuckle
anthony_wg 發表於 2013-4-11 22:04:29 | 顯示全部樓層

如果唔係已經有架蛇仔, 我一定要埋架 WILDFIRE
Noir.KAZE 發表於 2013-4-11 23:59:10 | 顯示全部樓層
anthony_wg 發表於 2013-4-11 22:04
如果唔係已經有架蛇仔, 我一定要埋架 WILDFIRE

我架都全改咁濟了XD
有就唔好買多架一樣的了

FF12砌好未??我仲未磨好果4粒痰罐仔.......
anthony_wg 發表於 2013-4-12 00:09:27 | 顯示全部樓層
Noir.KAZE 發表於 2013-4-11 23:59
我架都全改咁濟了XD
有就唔好買多架一樣的了

未呀, 啱啱先同果幾塊細板仔打磨, 好難磨呀!! 不過值得!!
哎呀... 痰罐仔係咩黎呀 ? 我可能未磨...
Noir.KAZE 發表於 2013-4-12 12:36:15 | 顯示全部樓層
anthony_wg 發表於 2013-4-12 00:09
未呀, 啱啱先同果幾塊細板仔打磨, 好難磨呀!! 不過值得!!
哎呀... 痰罐仔係咩黎呀 ? 我可能未磨... :curs ...

c座同轉向杯中間果4粒杯士