RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 142034|回復: 1421
收起左側

南瓜 , 飯盒 , 大轆車[CW-01 , WR-02] 吹水/交流討論區

jypepe 發表於 2013-4-13 00:30:01 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

南瓜 , 飯盒 , 大轆車[CW-01 , WR-02] 吹水/交流討論區 22/4
其他FUN TRUCK亦無任歡迎

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
初初怕轉向不足, 竟然意料之外好靈活, 車呔好咬, 變左好易反車, 要好好好忍手咁去過灣, 但真係好好玩
有大轆車O既師兄都一齊黎玩啦
TOMY1988 發表於 2013-4-13 00:48:56 | 顯示全部樓層
唔會比人撞????
 樓主| jypepe 發表於 2013-4-13 00:58:01 | 顯示全部樓層
毒魚 發表於 2013-4-13 01:12:18 | 顯示全部樓層
你架3姑拉摩打齒係咪夾得太緊啦- -?
 樓主| jypepe 發表於 2013-4-13 01:24:40 | 顯示全部樓層
毒魚 發表於 2013-4-13 01:12
你架3姑拉摩打齒係咪夾得太緊啦- -?

我? SAKURA?
另外個師兄架 TT01M?
com1010hk 發表於 2013-4-13 02:20:15 | 顯示全部樓層
Lunch Box 報到
asaq-wong 發表於 2013-4-13 02:33:42 | 顯示全部樓層
幾時有局?
hillfaihk 發表於 2013-4-13 05:16:58 | 顯示全部樓層
想問下c兄你頭嗰set油壓、係乜牌子?大約幾長?thz!!
TOMY1988 發表於 2013-4-13 08:58:37 來自手機 | 顯示全部樓層
有人報到…我又報…unimog報到
lawrencewong 發表於 2013-4-13 10:13:54 | 顯示全部樓層
Good job jypepe. I have 南瓜 too.  But I see your car have change the shock. I think you can lower the ride hide and play again.  Anyway I love the car jump rather than turning sharp in corner.
samsonl 發表於 2013-4-13 10:22:39 來自手機 | 顯示全部樓層
我又來。Savage XS SS
 樓主| jypepe 發表於 2013-4-13 13:59:15 | 顯示全部樓層

我多數星期五晚去玩
不過星期五晚都係M車局, 我都等佢地收車吹吹水先出去飛
 樓主| jypepe 發表於 2013-4-13 14:03:11 | 顯示全部樓層
hillfaihk 發表於 2013-4-13 05:16

我都係跟呢個POST改裝, 自己再整埋扭腰
http://rc-evo.com/xbbs/forum.php?mod=viewthread&tid=186428
hillfaihk 發表於 2013-4-13 15:24:57 | 顯示全部樓層
咁c兄係唔係頭用70mm長、尾用80mm長?定係用一樣長度?咁c兄你講嘅扭腰、係唔係同嗰位c兄一樣咁樣喺車尾中間加油壓? Thz!!
 樓主| jypepe 發表於 2013-4-13 15:52:58 | 顯示全部樓層
hillfaihk 發表於 2013-4-13 15:24
咁c兄係唔係頭用70mm長、尾用80mm長?定係用一樣長度?咁c兄你講嘅扭腰、係唔係同嗰位c兄一樣咁樣喺車尾中 ...

呢架我頭尾都90, 不過有得較絞牙, 頭我扭到最低, 尾扭高2CM度
頭的確可以用短D, 而家內八字好勁,
你試頭70,尾80都應該得,
扭腰我用左兩條M車油壓(冇入油)
度到尾油壓唔好頂到摩打就OK
 樓主| jypepe 發表於 2013-4-13 15:54:06 | 顯示全部樓層
其實架野整起左兩年, 不過個殼噴到一半冇心機搞就丟到而家
http://rc-evo.com/xbbs/forum.php?mod=viewthread&tid=214256
YSL 發表於 2013-4-13 16:37:36 | 顯示全部樓層
hillfaihk 發表於 2013-4-13 05:16

同問 +1
 樓主| jypepe 發表於 2013-4-13 16:49:36 | 顯示全部樓層

YEAH RACING , O向 RC MART 買.......
不過呢, 放O向度兩年冇漏油, 昨晚玩完有DD漏.....
YSL 發表於 2013-4-13 17:17:51 | 顯示全部樓層
jypepe 發表於 2013-4-13 16:49
YEAH RACING , O向 RC MART 買.......
不過呢, 放O向度兩年冇漏油, 昨晚玩完有DD漏..... ...

我用甘 星星 個SET,尾個2條香雞彈弓試2轉車巳經無左一邊,要諗下點改
 樓主| jypepe 發表於 2013-4-13 17:58:58 | 顯示全部樓層
YSL 發表於 2013-4-13 17:17
我用甘 星星 個SET,尾個2條香雞彈弓試2轉車巳經無左一邊,要諗下點改

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖