RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2257|回復: 18
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手想請問50級油機問題

georgej 發表於 2006-12-7 22:30:46 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
新手一名,想問50級油機有什麼選擇,大多用os機器嗎?預算$8000夠玩嗎?新手什麼都冇,只有起動工具thank you
zifu 發表於 2006-12-8 00:27:16 | 只看該作者
夠晒
Han 發表於 2006-12-8 00:55:56 | 只看該作者
用os 50級藍頂....$1200左右
Han 發表於 2006-12-8 00:59:15 | 只看該作者
E-sky都未玩熟!咁快就諗定50油機?左治....
 樓主| georgej 發表於 2006-12-8 02:29:30 | 只看該作者
原帖由 Han 於 2006-12-8 00:59 發表
E-sky都未玩熟!咁快就諗定50油機?左治....

準備定,開始做資料搜集
ky 發表於 2006-12-8 09:37:57 | 只看該作者
原帖由 georgej 於 2006-12-7 22:30 發表
新手一名,想問50級油機有什麼選擇,大多用os機器嗎?預算$8000夠玩嗎?新手什麼都冇,只有起動工具thank you

WOO.....有興玩機.....其實可以試一下玩下小電直先, 有問題去找ricky 哥就得啦 ....
講多無謂, 出去放機最實際,  有冇興趣一齊出去放機呢.....
zifu 發表於 2006-12-8 11:40:20 | 只看該作者
現在已有很多人放棄電機玩番油機
雪野男 發表於 2006-12-8 14:26:27 | 只看該作者
原帖由 georgej 於 2006-12-7 22:30 發表

$8000都真係唔多夠
機+引擎平o既都要4-5千銀啦, 買支比較好o的o既控都要3千以上, 50級機又要用比較好o的o既servo, 你唔好諗住用隻3001就得, gyro用隻401+隻快rudder servo都成1千幾2千銀啦, 出去睇多o的, 計清楚先呀, 唔係完全超出預算就

登錄/註冊後可看大圖

petscan 發表於 2006-12-8 16:11:33 | 只看該作者
原帖由 zifu 於 2006-12-8 11:40 發表
現在已有很多人放棄電機玩番油機

師父,mud野原因d人玩番油機 ?
ky 發表於 2006-12-8 16:34:26 | 只看該作者

回復 #1 georgej 的帖子

哈哈.....其實電機又好油機又好, 各有其好處既, 我都係玩開油機之後現在又玩下小電機....但我都係覺得玩油機既時候帶來既感覺會好好, 可能有聲有色啦, 不過如果在晚上, 又在家,又手痕, 又想去放機, 咁最近就緊係屋企附近公園啦, 咁呢個時候有部小電直就可以止到痕啦.....係未先.....而且我發覺可以 hov 到油機未必會 hov 得好小電直, 因為 d 手拍真係好忙, 而且仲要再加部小心去玩 tim......比起油機架小電直真係好靈活! 一不小心就..... 而且現在發覺玩多小電直之後, 再玩油機會定過之前好多好多, 可能係在玩小電直時練習所得到既呢.....

p.s. 我都算係新手, 以上只是個人意見, 如有講錯請見諒.....
wave 發表於 2006-12-8 16:37:48 | 只看該作者
机越細, d 手指越忙(室外)........
ronnieng 發表於 2006-12-8 21:00:20 | 只看該作者

We guys play in Fu Shan (the dam at Lower Shing Mun Resrovior) way up from Tai Wai Tai Po Road.  We will be there every Saturday & Sunday.  You may come to have a look 1st.  Plenty of advice without charge.
 樓主| georgej 發表於 2006-12-9 00:03:36 | 只看該作者
THANK YOU 咁多位
happy 發表於 2006-12-9 00:36:06 | 只看該作者
我覺得好多人放棄油機走去玩機電機
 樓主| georgej 發表於 2006-12-9 02:27:32 | 只看該作者
原帖由 ky 於 2006-12-8 09:37 發表

WOO.....有興玩機.....其實可以試一下玩下小電直先, 有問題去找ricky 哥就得啦 ....
講多無謂, 出去放機最實際,  有冇興趣一齊出去放機呢.....

有興趣啊
zifu 發表於 2006-12-9 11:30:53 | 只看該作者
原帖由 petscan 於 2006-12-8 16:11 發表

師父,mud野原因d人玩番油機 ?

因為冇乜真實感,玩一兩隻后收埋
Han 發表於 2006-12-9 14:08:34 | 只看該作者
原帖由 georgej 於 2006-12-9 02:27 發表

有興趣啊

有問题未必幫到你喎!因為我都係新手!不過下次放机一定call埋你
seller 該用戶已被刪除
seller 發表於 2006-12-10 20:59:19 | 只看該作者
男人都係喜歡真實感..........所以我都係全油機
ky 發表於 2006-12-11 13:25:40 | 只看該作者
原帖由 Han 於 2006-12-9 14:08 發表

有問题未必幫到你喎!因為我都係新手!不過下次放机一定call埋你

WOO WOOO WOOOO.....

咁下即係幾時先 .......仲有幾得 call 埋我噃.....