RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: YR4M2
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Mini-Z - 一發不可收拾的慾望

icemanh 發表於 2013-5-28 13:58:05 | 只看該作者

monster 大約使左3-4千,除左 pinon, 底板係原廠外,全部都搵晒。另外有D零件我買多左 spare, 費時撞爛左又要左搵右搵。油壓避震使得最多無謂錢,原廠有漏油,買左3Racing, 呢頭上架果頭已經漏左大半,最後換左 GPM, 出奇地好。

MR-03 約2千幾。已經有個殼,跟住買左個 Aston Martin 殼

Buggy 暫時買左 monster tire rim... 未使大住...

AWD 未開盒...買左 3Racing ball diff shaft...

DNano full option 未開盒 , 跟住買左 4 個殼....因為粒 X-Power 電連X-Power charger, 第二次已經將粒電充到脹晒....上左 ebay 買左架二手連 charger 玩住先...跟住將個 charger 改左用 powerlab / hyperion 充:L

總之係敗家的開始...而家又開始燒坦克:L

icemanh 發表於 2013-5-28 13:59:26 | 只看該作者
GigaRacer 發表於 2013-5-28 12:47
I also play mini-z with my son.  He's getting pretty good, and he's now racing mod and I am still in ...

mini z 家庭樂真係好開心

cccan 發表於 2013-5-28 14:03:57 | 只看該作者
icemanh 發表於 2013-5-28 13:58
monster 大約使左3-4千,除左 pinon, 底板係原廠外,全部都搵晒。另外有D零件我買多左 spare, 費時撞爛 ...

$$$$$$$$$$$$$
icemanh 發表於 2013-5-28 14:31:17 來自手機 | 只看該作者
cccan 發表於 2013-5-28 14:03
$$$$$$$$$$$$$

果D零件樣樣一二百,唔覺唔覺使左好多@@
wing1203 發表於 2013-5-28 15:28:25 | 只看該作者
YR4M2 發表於 2013-5-28 08:37
請各高手指教buggy, monster and awd ma010必改之補品及金屬件。及在那買較平?必須分幾間鋪買?or RCmar就 ...

如有時間,可上一上CT MINI-Z車場度,問下D師兄,師兄會視乎你想玩快車定飄移,來決定買咩補品
四驅玩快車一定要換原裝KYOSHO珠差,係貴一點,但唔會有其他問題
飄移就簡單好多,買飄移軚已經可以的了
icemanh 發表於 2013-5-28 16:47:39 | 只看該作者
YR4M2 發表於 2013-5-28 08:37
請各高手指教buggy, monster and awd ma010必改之補品及金屬件。及在那買較平?必須分幾間鋪買?or RCmar就 ...

monster 金屬品,我係 asiatees 果度訂,USD75 以上平郵唔使錢,呢個星期六之前有9折。

樓主| YR4M2 發表於 2013-5-28 17:37:10 | 只看該作者
再謝過各位的經驗之談!
 樓主| YR4M2 發表於 2013-5-29 00:28:17 | 只看該作者
剛在Icemanh師兄介紹的網站訂了廿幾件monster and awd的改裝件。九折及免運費後<$1000. 希望快D收到!
yammax 發表於 2013-5-29 03:26:43 | 只看該作者
icemanh 發表於 2013-5-28 13:58
monster 大約使左3-4千,除左 pinon, 底板係原廠外,全部都搵晒。另外有D零件我買多左 spare, 費時撞爛 ...

其實 衫威醒同ATM 既野 真係唔好用 (摩打除外)
係買就買 KYOSHO PN啦
l0vebylok 發表於 2013-5-29 08:28:47 | 只看該作者
快d離開mini-z成魔之道吧
 樓主| YR4M2 發表於 2013-5-29 08:49:09 | 只看該作者
再謝過各師兄的忠告及建議!相信不會也不能成魔,因很多東西都不懂,最重要是"無米""莫水"!
(註:古代用語,即無$)