RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1460|回復: 11
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手出車問題

bbson001411 發表於 2006-12-8 20:48:12 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
第一次接觸真正RC  .....  已用2晚通宵爬文 ,

在貨車\Drift\電直   3選一  , 電直真的好抵玩-.-

但Drift 車太型了,又多地方玩 , 中了毒 , 最後選了她

我對電子一D都唔識

本人想買set drift package

係咪仲要買servo + 控 及 電變???

and D燈係咪一set set買架?

有冇人係MK放車呢唔知???
Colin 發表於 2006-12-8 21:12:36 | 只看該作者
原帖由 bbson001411 於 2006-12-8 20:48 發表
第一次接觸真正RC  .....  已用2晚通宵爬文 ,

在貨車\Drift\電直   3選一  , 電直真的好抵玩-.-

但Drift 車太型了,又多地方玩 , 中了毒 , 最後選了她

我對電子一D都唔識

本人想買set dr ...

你係yokomo 既dirft package 如果係既話要仲魔打同電呀
 樓主| bbson001411 發表於 2006-12-8 21:15:00 | 只看該作者
原帖由 Colin 於 2006-12-8 21:12 發表

你係yokomo 既dirft package 如果係既話要仲魔打同電呀

servo , 控 , 電變 , 魔打 , 電

依度要幾$??
Colin 發表於 2006-12-8 21:15:19 | 只看該作者
原帖由 bbson001411 於 2006-12-8 21:15 發表

servo , 控 , 電變 , 魔打 , 電

依度要幾$??

有平有貴,仲有接收,差機
 樓主| bbson001411 發表於 2006-12-8 21:18:46 | 只看該作者
原帖由 Colin 於 2006-12-8 21:15 發表

有平有貴,仲有接收,差機

嘩....咁咪3千都落唔倒摟@.@??
pl2002hk 發表於 2006-12-8 21:29:39 | 只看該作者
計平玩o既:

yokomo drift package $12xx
控(futaba t2ph)跟埋接收,servo $2xx
差電機 $6xx
電(intellect 3000) $120

d燈就另計..........
Colin 發表於 2006-12-8 21:30:18 | 只看該作者
買哂平野一定得,around 2500怪

yokomo 個dirft package 已經都千二,成set futaba 既2PL AM就應該490,FM 好似係560
有兩隻servo 跟,放番一隻出去就減五十
之後買電變又係Futaba ,MC330 又好似幾舊水,之後in. 既電3000mah 又百二
差電99~1xxx都有,睇你點玩law
 樓主| bbson001411 發表於 2006-12-8 21:36:23 | 只看該作者
原帖由 Colin 於 2006-12-8 21:30 發表
買哂平野一定得,around 2500怪

yokomo 個dirft package 已經都千二,成set futaba 既2PL AM就應該490,FM 好似係560
有兩隻servo 跟,放番一隻出去就減五十
之後買電變又係Futaba ,MC330 又好似幾舊水,之後i ...

儲多d$先買 .... 遲d又買D好D 既野 , 改下改下

一次過抵過先平後貴 XD
Colin 發表於 2006-12-8 22:47:45 | 只看該作者
原帖由 bbson001411 於 2006-12-8 21:36 發表

儲多d$先買 .... 遲d又買D好D 既野 , 改下改下

一次過抵過先平後貴 XD

你自己決定啦
kinkin 發表於 2006-12-9 00:42:29 | 只看該作者
玩肉都冇Drift Pack....座底都要用$3000

聽講好似有ver.2 DriftPack

唉...我玩TT01算
Colin 發表於 2006-12-9 00:43:52 | 只看該作者
原帖由 kinkin 於 2006-12-9 00:42 發表

唉...我玩TT01算

o個個係SSG ver.唔改都得
lolman 發表於 2006-12-9 05:23:26 | 只看該作者
原帖由 kinkin 於 2006-12-9 00:42 發表

唉...我玩TT01算

係呀會出有金屬油壓既 drift pack 呀...