RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3448|回復: 11
收起左側

新手想玩dee

elmo123 發表於 2013-8-10 17:52:21 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
請問師兄Dee車怎樣放電變、摩打和接收,買咗好盈25A連12T摩打套裝+Futaba R304SB,
點擺都唔得,又請問啲電變同接收線係唔係唔要掂到個摩打,驚摩打高轉時熱熔啲線?
唔該晒!
 樓主| elmo123 發表於 2013-8-11 22:08:00 | 顯示全部樓層
攪掂,接收擺咗係尾!
大野 發表於 2013-8-13 12:31:45 來自手機 | 顯示全部樓層
一般而言,接收冇需要擺在車架外。我自己都係用304,加好盈45a novak8.5t有感都放得落。估計師兄你d電線冇收剪過,玩dee吋金呎土,線材岩岩好夠長就得。
 樓主| elmo123 發表於 2013-8-13 22:22:13 | 顯示全部樓層
多謝師兄,啲線係原裝嘅都比較長,而家玩住先,遲啲想裝頭尾燈時就必須改短啲線喇!
想問8.5T摩打個size會唔會比12T摩打大啲?
大野 發表於 2013-8-15 18:09:45 | 顯示全部樓層
係大個少少.
 樓主| elmo123 發表於 2013-8-15 22:37:25 | 顯示全部樓層
謝謝大野師兄。
vaiocliehk 發表於 2013-11-4 14:08:52 | 顯示全部樓層
樓主, 小弟都想加入華DEE 系列。
請問樓主套車大約幾錢
我已有 4PLS, R304SB, XCore 0907 Servo,
ESC, MOTOR, 同車我無...

Thanks a lot
ballhk58 發表於 2013-11-4 22:10:32 | 顯示全部樓層
vaiocliehk 發表於 2013-11-4 14:08
樓主, 小弟都想加入華DEE 系列。
請問樓主套車大約幾錢
我已有 4PLS, R304SB, XCore 0907 Servo,

師兄...你好~
我諗你隻servo唔係咁啱用,因為你隻servo大左裝唔到落dee
你本身有咩電變??
京商1:8 dee係我地玩dee既主流車價約7xx
另外必買既option parts只有3樣野
1.金屬波箱
2.金屬尾擔
3.波箱介子
sai1120 發表於 2013-11-11 09:33:57 | 顯示全部樓層
大野 發表於 2013-8-13 12:31
一般而言,接收冇需要擺在車架外。我自己都係用304,加好盈45a novak8.5t有感都放得落。估計師兄你d電線冇 ...

你好师兄有没有图?谢谢
sai1120 發表於 2013-11-11 09:41:47 | 顯示全部樓層
大野 發表於 2013-8-13 12:31
一般而言,接收冇需要擺在車架外。我自己都係用304,加好盈45a novak8.5t有感都放得落。估計師兄你d電線冇 ...

你好师兄有没有图?谢谢
大野 發表於 2013-11-11 12:51:08 | 顯示全部樓層
得兩個位俾您放姐. 一個摩打前, 另個摩打上面.
litat 發表於 2013-11-12 10:43:37 | 顯示全部樓層
野野師兄,波波師兄好野.!金石良言!