RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: rkin
收起左側

著唔到車

jun9999 發表於 2013-12-15 18:05:02 | 顯示全部樓層
2XX-8XX
 樓主| rkin 發表於 2013-12-15 19:16:14 | 顯示全部樓層

係邊度有得買?
bear_cat_x 發表於 2013-12-16 20:34:05 來自手機 | 顯示全部樓層
搖控模型商店
r470620 發表於 2013-12-18 15:55:06 | 顯示全部樓層
jun9999 發表於 2013-12-15 13:28
新ENGINE看看置頂POST呀, 需要溫機
黎緊星期6晚 係永基路有車局, 有冇興趣黎研究下? ...

請問...永基路地點係咪橋底下面個滑板場呀? 我都有好多野問呀, 不過我架車係大腳...T-MAXX
jun9999 發表於 2013-12-18 16:11:21 | 顯示全部樓層
永基路足球場係葵涌, 比個MAP你.

https://maps.google.com.hk/maps? ... F8&ll=22.360725,114.118397&spn=0.002545,0.004128&sll=22.352734,114.1277&sspn=1.303102,2.113495&oq=%E6%B0%B8%E5%9F%BA%E8%B7%AF&t=h&brcurrent=3,0x3403f8bdac64c50d:0x9ddd2bf0dcc6636,0,0x3403f897e0e9ab8b:0x8529f41bd7004ef1&hq=%E8%91%B5%E6%B6%8C%E6%B0%B8%E5%9F%BA%E8%B7%AF%E4%BA%94%E4%BA%BA%E8%B6%B3%E7%90%83%E5%A0%B4&z=19&layer=c&cbll=22.36082,114.118392&panoid=aM6XgfSBkjS1o4eGZ-3W0Q&cbp=12,146.38,,0,9.86

歡迎加入交流下, 乜車都黎得.
r470620 發表於 2013-12-18 17:00:03 | 顯示全部樓層
jun9999 發表於 2013-12-18 16:11

https://maps.google.com.hk/maps?q=%E8%91%B5%E6%B6%8C%E6%B0%B8%E5%9F% ...

多謝, 而家我現知我的問題係, 1. 我要買返個 摩打 撻車, 因為原本果個燒咗,同埋買返個風隔
2. 因為架車係朋友送的, 朋友又是他的朋友送的, 我朋友話佢拎比我之前, 唧咗D 機油入副偈度, 叫我拆散副偈抹返走D機油...

I. 係咪真係要抹?
II. 係咪抹到些少都唔可以有?要完全乾淨?
jun9999 發表於 2013-12-18 17:37:37 | 顯示全部樓層
I. 係咪真係要抹?
咩機油先?如果係事後油可以唔駛理,反而有保護作用。
如果唔知係咩油/副機真係太耐冇著, 咪用D 燃料倒入去清潔下。
唔駛打散哂副機。

bear_cat_x 發表於 2013-12-18 17:39:01 來自手機 | 顯示全部樓層
物嘢機油?雪油,2t,定係...?
 樓主| rkin 發表於 2013-12-18 18:17:36 | 顯示全部樓層
jun9999 發表於 2013-12-18 16:11

https://maps.google.com.hk/maps?q=%E8%91%B5%E6%B6%8C%E6%B0%B8%E5%9F% ...

唔該哂...師兄...
成功了...

jun9999 發表於 2013-12-18 18:59:15 | 顯示全部樓層
rkin 發表於 2013-12-18 18:17
唔該哂...師兄...
成功了...

Very good~
 樓主| rkin 發表於 2013-12-18 19:14:21 | 顯示全部樓層

我想問我部車有咩可以改
kyosho fazer

jun9999 發表於 2013-12-18 19:52:51 | 顯示全部樓層
rkin 發表於 2013-12-18 19:14
我想問我部車有咩可以改
kyosho fazer

咁又唔知WOR
不過FAZER入門車, 改佢好似唔值得
 樓主| rkin 發表於 2013-12-18 20:01:26 | 顯示全部樓層
jun9999 發表於 2013-12-18 19:52
咁又唔知WOR
不過FAZER入門車, 改佢好似唔值得

我想改下...HAHA= =

jun9999 發表於 2013-12-18 20:09:05 | 顯示全部樓層
鍾意就改
 樓主| rkin 發表於 2013-12-18 20:33:09 | 顯示全部樓層
不過唔知可以改D咩=3=
bear_cat_x 發表於 2013-12-18 21:05:27 來自手機 | 顯示全部樓層
改孖速囉,會快好多
 樓主| rkin 發表於 2013-12-18 21:08:54 | 顯示全部樓層
bear_cat_x 發表於 2013-12-18 21:05
改孖速囉,會快好多

邊隻牌子孖速岩位?
r470620 發表於 2013-12-19 10:38:33 | 顯示全部樓層
bear_cat_x 發表於 2013-12-18 17:39
物嘢機油?雪油,2t,定係...?

CHING, 我個FRIEND應該係唧咗D車用 O既機油入去, 叫我打散佢抹晒佢喎. 係咪用 D燃料浸下副偈就OK喇? 浸幾耐好呀? 浸滿頂?
r470620 發表於 2013-12-19 10:39:38 | 顯示全部樓層
jun9999 發表於 2013-12-18 17:37
I. 係咪真係要抹?
咩機油先?如果係事後油可以唔駛理,反而有保護作用。
如果唔知係咩油/副機真係太耐冇著, ...

真車用的機油, 咁我仲洗唔洗打散佢清洗呢?!
jun9999 發表於 2013-12-19 11:18:22 | 顯示全部樓層
r470620 發表於 2013-12-19 10:39
真車用的機油, 咁我仲洗唔洗打散佢清洗呢?!

真車機油絕對唔岩用..拆去缸頂同支批,用燃料一邊沖一邊轉支架冷濕啦, 唔駛打散.
最多用多少少.