RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2720|回復: 14
打印 上一主題 下一主題
收起左側

(分享)戰神 海神 Video

creep 發表於 2007-1-2 05:44:15 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
Edit  Ver. 1
http://www.high-flier.net/helivideo/3112.wmv
Edit  Ver. 2
http://www.high-flier.net/helivideo/marsTame.wmv

登錄/註冊後可看大圖
dy3201 發表於 2007-1-2 13:26:34 | 只看該作者

回復 #1 creep 的帖子

嘩,d波鞋飛得好靚喎,加上剪輯技巧,正...正...
又話時話,戰神是否如某啲有心人評價如此差
連乜神都未飛過,一味惡意評擊,狗嗡不如
仲裒過豬up八卦便利
以報復心態去批評機種,對生產商也不公道
受害是盲毛無知的機友
公平d,自己飛過先好評論
 樓主| creep 發表於 2007-1-2 16:09:49 | 只看該作者
算啦!咁多年來.佢地作風都係咁.慣了!好吾好?玩過的飛友都知.我不便引術評論.大家在機場見到mars玩家.可問問看.
ellis 發表於 2007-1-2 17:29:36 | 只看該作者
個人感觀, 呢兩隻機都好前衛(外觀)
shanfung700 發表於 2007-1-2 21:28:47 | 只看該作者

戰神

原帖由 creep 於 2007-1-2 16:09 發表
算啦!咁多年來.佢地作風都係咁.慣了!好吾好?玩過的飛友都知.我不便引術評論.大家在機場見到mars玩家.可問問看.

Brother Creep,

小弟近lee2个月一路留意此直升機討論區之各討論, 希望可以農曆年後搜集足夠資料就去加入電直行列, 需說新手, 我希望由戰神等級數之機類開始玩起, 萬事以$$為本, 請問可以提示一下Budget應先預多小(本人預機$3000+控$2500+電等用品$1000+其他必須增值件$1500)

此外, 见video內之戰神是否已改了很多部份才可有如此表現。

謝謝
 樓主| creep 發表於 2007-1-3 03:35:11 | 只看該作者
shanfung700 計一計.你的Budget.彈性可好高.就算用晒靚枓.都夠.有雖要可call 我研究下 97752109
shanfung700 發表於 2007-1-3 12:31:23 | 只看該作者

回復 #6 creep 的帖子

Thank you creep, will call you soon
dalelee 發表於 2007-1-3 13:27:03 | 只看該作者
HAAHAA
可以整LA
CREEP
dalelee 發表於 2007-1-3 14:04:03 | 只看該作者
haahaa
齊LA
 樓主| creep 發表於 2007-1-3 17:14:07 | 只看該作者
shanfung700 兄 dalelee 兄的那一組有9XII,77S接收,GY401,35G ESC,HS65MG X4 ,6VBEC,海神空機組一套連3300kv馬達,全套大約.8仟頭.未計電,如此情況.你可張支控及Sevro降級.咁就可在Budget內買埋電及叉機了
shanfung700 發表於 2007-1-3 23:09:07 | 只看該作者
請問电&义機需預多多小錢呢?其實我都有留意圖中那副9ch控, 如果降級會否影嚮日後做花式或更細緻setting有局限, 相對有日後嘅局限的話我都打算預多小小一勞永日吧!

謝謝指教
 樓主| creep 發表於 2007-1-3 23:46:15 | 只看該作者
he he ..电&义機真係好睇你要求.電由2XX至5XX一顆都有.叉機由2XX至2XXX都有!不過我覺得一般來說.電2XX及叉機2XX就好夠用.3D要求就吾同.控方面Budget夠的話.我個人非常見意買9XII .功能夠.綫性點多.一控永日
shanfung700 發表於 2007-1-3 23:56:07 | 只看該作者
原帖由 creep 於 2007-1-3 23:46 發表
he he ..电&义機真係好睇你要求.電由2XX至5XX一顆都有.叉機由2XX至2XXX都有!不過我覺得一般來說.電2XX及叉機2XX就好夠用.3D要求就吾同.控方面Budget夠的話.我個人非常見意買9XII .功能夠 ...

O i C, 就以上資料已預算好了, 最終............要過埋Tiger一關, 希望成功
shanfung700 發表於 2007-1-4 00:01:07 | 只看該作者
原帖由 shanfung700 於 2007-1-3 23:56 發表

O i C, 就以上資料已預算好了, 最終............要過埋Tiger一關, 希望成功

小弟覺得電直唔單止玩樂禁簡單, 仲有非一般摸型技術難度, 所以實實在在太吸引
 樓主| creep 發表於 2007-1-4 01:44:46 | 只看該作者
哈哈!祝你好幸.這就是好多師兄.玩十幾年的原因之一