RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: cyt2011
收起左側

LC racing 1/14 車仔得唔得?

soup_soup 發表於 2014-1-8 19:27:08 | 顯示全部樓層
請問各位 LC Racing 1/14 可唔可以直上 TAMIYA 車鈴?Thanks !
soup_soup 發表於 2014-1-8 19:27:56 | 顯示全部樓層
deviljones 發表於 2013-12-30 10:27
師兄~

我覺得呢架點呀, 我剛剛先入咗部Derset Truck .....就咁望落基本上同LOSI 部 1/14 無分別~但價錢就 ...

師兄你架 Derset Truck 係裝邊隻車燈呢?Thanks !
deviljones 發表於 2014-1-9 10:12:51 | 顯示全部樓層
soup_soup 發表於 2014-1-8 19:27
師兄你架 Derset Truck 係裝邊隻車燈呢?Thanks !

G.T. Power 12 LED RC Car Flashing Light System
soup_soup 發表於 2014-1-9 10:45:47 | 顯示全部樓層
deviljones 發表於 2014-1-9 10:12
係 G.T. Power 12 LED RC Car Flashing Light System

多謝回覆!
min 發表於 2014-1-14 13:33:27 | 顯示全部樓層
deviljones 發表於 2014-1-9 10:12
係 G.T. Power 12 LED RC Car Flashing Light System

ching我想問下架車上面有冇燈架?因為我也在友?訂了一架
deviljones 發表於 2014-1-14 17:22:27 | 顯示全部樓層
min 發表於 2014-1-14 13:33

師兄~妳意思是指燈杯?? 如果係~佢只有車頂本身個排~
soup_soup 發表於 2014-1-14 17:48:54 | 顯示全部樓層
min 發表於 2014-1-14 13:33

師兄,友X老闆有無覆你幾時有貨?因為我都訂咗
min 發表於 2014-1-14 18:19:54 | 顯示全部樓層
deviljones 發表於 2014-1-14 17:22
師兄~妳意思是指燈杯?? 如果係~佢只有車頂本身個排~

我就係想問上面果排有冇連,ching麻煩你的解答
min 發表於 2014-1-14 18:22:44 | 顯示全部樓層
soup_soup 發表於 2014-1-14 17:48
師兄,友X老闆有無覆你幾時有貨?因為我都訂咗

我上星期日(12号),上去訂老闆講可能本星期四或五返貨
soup_soup 發表於 2014-1-14 18:25:54 | 顯示全部樓層
min 發表於 2014-1-14 18:22
我上星期日(12号),上去訂老闆講可能本星期四或五返貨

唔該晒!咁多人訂呢架,真係開心!
GarySin 發表於 2014-1-15 01:21:52 | 顯示全部樓層
今日都買左架SC,好想快D整埋隻殼,拎番公司樓下玩
 樓主| cyt2011 發表於 2014-1-15 17:05:11 | 顯示全部樓層
deviljones 發表於 2013-12-30 10:27
師兄~

我覺得呢架點呀, 我剛剛先入咗部Derset Truck .....就咁望落基本上同LOSI 部 1/14 無分別~但價錢就 ...

師兄,

可否提供多點內部照片, 後懸掛結構是否夠強 !
deviljones 發表於 2014-1-15 17:22:01 | 顯示全部樓層
cyt2011 發表於 2014-1-15 17:05
師兄,

可否提供多點內部照片, 後懸掛結構是否夠強 !

師兄~今晚才可拍給妳看啊
 樓主| cyt2011 發表於 2014-1-15 17:40:27 | 顯示全部樓層
deviljones 發表於 2014-1-15 17:22
師兄~今晚才可拍給妳看啊

Thanks Ching !

因其它車款的避震架都是金屬, 而呢架Truck好似得個膠架, 想看多一點跟"大腳"比較下 !
GarySin 發表於 2014-1-16 03:05:57 | 顯示全部樓層
cyt2011 發表於 2014-1-15 17:40
Thanks Ching !

因其它車款的避震架都是金屬, 而呢架Truck好似得個膠架, 想看多一點跟"大腳"比較下 !  ...

http://www.nfutc.com/lc-racing.html

睇架truck個spec就話油壓架係金屬的.
 樓主| cyt2011 發表於 2014-1-16 08:50:01 | 顯示全部樓層
GarySin 發表於 2014-1-16 03:05
http://www.nfutc.com/lc-racing.html

睇架truck個spec就話油壓架係金屬的.

Thanks Ching info. !
I concern on the  "避震架". It can't confirm frm the photo.

deviljones 發表於 2014-1-16 11:25:12 | 顯示全部樓層
cyt2011 發表於 2014-1-16 08:50
Thanks Ching info. !
I concern on the  "避震架". It can't confirm frm the photo.

師兄~~

呢架DESERT TRUCK 條後避震油壓係直接上係個車架度的~
但前避震油壓就係上係避震架(係膠的), 其實都好穏陣~可能係佢成架車都用車架包實~我暫時都無咩問題出現過
soup_soup 發表於 2014-1-16 19:06:20 | 顯示全部樓層
如果想油壓穩陣的話,咁要買 land jumper 先得,後油壓係安喺油壓架的,反正 land jumper 都係 LC Racing 嘅 OEM 產品
 樓主| cyt2011 發表於 2014-1-17 00:12:21 | 顯示全部樓層
soup_soup 發表於 2014-1-16 19:06
如果想油壓穩陣的話,咁要買 land jumper 先得,後油壓係安喺油壓架的,反正 land jumper 都係 LC Racing  ...

架land jumper係偉高要$1380淨係車架,入唔落手!
soup_soup 發表於 2014-1-17 00:22:03 | 顯示全部樓層
cyt2011 發表於 2014-1-17 00:12
架land jumper係偉高要$1380淨係車架,入唔落手!

貴在品牌囉~