RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1901|回復: 8
打印 上一主題 下一主題
收起左側

左右油門問題

ken8298 發表於 2007-1-3 00:50:15 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我玩緊個隻esky v3個油門係左面
咁如果第時升級會唔會唔方便呢
因為我見而家個D專業小小既控個油門係右手面既
係味好小人用左手油門呢&有咩壞處呢(左手油門)
煩請各C兄解答一下 唔該
zifu 發表於 2007-1-3 00:59:42 | 只看該作者
飛也,,只不過香港玩右手[mode 1]的比較流行些,左手起碼我唔識飛.
 樓主| ken8298 發表於 2007-1-3 01:20:39 | 只看該作者
唔該zifu
咁左手咪屎路一條
咁點算我有心想升級咁味大獲
今日行左kws好耐見到好多400級電直好多款
idle係咩機黎
esky行尾皮帶個架好唔好呢
好多機好亂唔知咩好
小第咩都唔識.有勞各C兄喇
zifu 發表於 2007-1-3 13:13:06 | 只看該作者
我覺得暫時e-sky belt cp 較好,我度賣5xx
 樓主| ken8298 發表於 2007-1-4 01:16:08 | 只看該作者
咁華記36好唔好呢.我見好多人都話好
belt cp零件會唔會難找呢?
Motorman 發表於 2007-1-4 02:35:54 | 只看該作者
原帖由 ken8298 於 2007-1-3 12:50 AM 發表
我玩緊個隻esky v3個油門係左面
咁如果第時升級會唔會唔方便呢
因為我見而家個D專業小小既控個油門係右手面既
係味好小人用左手油門呢&有咩壞處呢(左手油門)
煩請各C兄解答一下 唔該

左手油門 is for USA only actually.

The others (out of the whole world) use 右手油門 mostly.

Those high tech radio systems (Futaba, JR.... ) also provide both left hand and right hand version. Just depends on what you like.

I like LEFT throttle one, same feeling as car control unit.
zifu 發表於 2007-1-5 01:31:56 | 只看該作者
原帖由 ken8298 於 2007-1-4 01:16 發表
咁華記36好唔好呢.我見好多人都話好
belt cp零件會唔會難找呢?

#36 可以,金屬件全套5舊左右,belt cp 金屬零件貴些,我度兩款零件全齊
KWOKRICK 發表於 2007-1-5 01:47:47 | 只看該作者
zifu:
   留返一套belt cp金屬件比我呀 3q
zifu 發表於 2007-1-6 23:22:41 | 只看該作者
ok,quick...