RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 168
收起左側

康文署溝通不足玩殘遙控車迷

shing317 發表於 2014-1-6 10:51:23 | 顯示全部樓層
我覺得就算現在報纸都登了,康文處一樣唔會特別通知D職員,一樣會被趕,可能我對政府已失去信心。
965 發表於 2014-1-6 11:09:53 | 顯示全部樓層
And no more in wan chai?
fai223 發表於 2014-1-6 11:22:07 | 顯示全部樓層
shing317 發表於 2014-1-6 10:51
我覺得就算現在報纸都登了,康文處一樣唔會特別通知D職員,一樣會被趕,可能我對政府已失去信心。 ...

所以要搵出邊D公園可以玩, 咁去到比人趕, 就拎D証明比佢睇叫佢自己佢老頂~
Raymond_RC 發表於 2014-1-6 11:32:16 | 顯示全部樓層
Nori 發表於 2014-1-6 12:28:21 來自手機 | 顯示全部樓層
但有d草地唔比人入,應該車都唔得
ckcgary 發表於 2014-1-6 15:21:05 | 顯示全部樓層
Nori 發表於 2014-1-6 12:28
但有d草地唔比人入,應該車都唔得

咁如果有啲草地係唔比人踩,呢個係保護環境嘅一部份,我覺得可以配合下唔喺嗰度玩,如果為咗玩而整到四圍草地都爛晒,咁都唔係咁好.......不過有啲公園係有沙草地比人行嘅,咁我覺得可以玩下...

得閒真係要打去問下邊 1500 個地方可以玩先得...
ho9424 發表於 2014-1-6 18:19:52 | 顯示全部樓層
tsanpong 發表於 2014-1-5 23:58
頂,我們蒙中鼓裡多年。遲d喺維記開個六四飛車晚會!!

SUPPORT!!!
Evo5 發表於 2014-1-6 20:28:40 | 顯示全部樓層
咦JV個大草地係0米可玩buggy
Evo5 發表於 2014-1-6 20:30:51 | 顯示全部樓層
Oh .....what is the meaning of
休憩處?
Not same as park right ?
LOSE 發表於 2014-1-6 21:41:22 | 顯示全部樓層
唔起,關閉,車場既借口....1500 個地方可以玩,就乜都唔洗做,實際快車其實又點會玩到,點分別?整親人點算?
因乜事去差館?....玩遙控車
garywong5368 發表於 2014-1-7 11:29:48 | 顯示全部樓層
我會影低心目中既好多草地場 再去信問康文署 待回覆後如果可以咁就等同取到禁区紙咁,咁就發了  玩下玩下變左buggy 場

JV大草地變 buggy場
PKKC 發表於 2014-1-7 23:22:30 | 顯示全部樓層
這政府無得救
NICKELHUNG 發表於 2014-1-8 11:19:11 | 顯示全部樓層
邊個公園夠大夠靜玩到1/10 buggy?
ckcgary 發表於 2014-1-8 15:45:39 | 顯示全部樓層
garywong5368 發表於 2014-1-7 11:29
我會影低心目中既好多草地場 再去信問康文署 待回覆後如果可以咁就等同取到禁区紙咁,咁就發了  玩下玩下變 ...

師兄,應該用邊個電郵或電話?呢度一人一電(郵/話),炸佢...佢地覺得煩就出文章上 website 等我地自己查,白紙黑字無得賴。

garywong5368 發表於 2014-1-8 16:20:02 | 顯示全部樓層
ckcgary 發表於 2014-1-8 15:45
師兄,應該用邊個電郵或電話?呢度一人一電(郵/話),炸佢...佢地覺得煩就出文章上 website 等我地自己 ...

客務及傳真熱線

市民可透過康樂及文化事務署的二十四小時客務熱線(電話:2414 5555)取得關於本署提供的各項服務的資料。此熱線現已由「1823」代為接聽,市民可選擇以廣東話、普通話或英語提出查詢或投訴。假如電話線路繁忙,市民可利用電話錄音機留言,「1823」的服務員會儘快回覆。市民亦可選擇直接撥電1823查詢本署各項服務的資料。

另外,本署設有二十四小時傳真熱線(電話:2603 4567),市民依照指示按下電話號碼鍵,便可取得關於本署每月康體活動節目表或本署各項服務的申請表格。

本署亦歡迎市民經互聯網提出對本署服務的查詢、意見、建議或投訴。請循下列途徑與我們聯絡 :

以電子郵件(電郵地址:[email protected]); 或

以網上表格。

「1823」的當值服務員會儘快處理收到的個案或把個案轉交本署有關人員作出跟進。
ckcgary 發表於 2014-1-8 16:47:45 | 顯示全部樓層
garywong5368 發表於 2014-1-8 16:20
客務及傳真熱線

市民可透過康樂及文化事務署的二十四小時客務熱線(電話:2414 5555)取得關於本署提供 ...

唔該師兄,已發 email 比佢地...
DLAM 發表於 2014-1-8 16:54:32 來自手機 | 顯示全部樓層
ckcgary 發表於 2014-1-8 16:47
唔該師兄,已發 email 比佢地...

如果獲得回覆,可否在此告知大家?Thx
DLAM 發表於 2014-1-8 17:12:07 來自手機 | 顯示全部樓層

另外,康文署個公園List:

http://www.lcsd.gov.hk/b5/ls_park.php

各區休憩處:
http://www.lcsd.gov.hk/specials/anti-smoking/b5/index.php?dist=07

ckcgary 發表於 2014-1-8 17:55:40 | 顯示全部樓層
DLAM 發表於 2014-1-8 16:54
如果獲得回覆,可否在此告知大家?Thx

當然會啦...

如果覆咗返嚟係四圍大公園都玩得,我都會走去入番架 buggy 玩下...卒之搵到藉口...
ckcgary 發表於 2014-1-9 18:53:37 | 顯示全部樓層
真係 R 爆頭,明明係康文署嘅 enquiry email,回覆個 LCSD Customer Service Officer 講到唔關自己事咁嘅?

We have received your email of 08/01/2014.

Based on the information provided, the matter is under the purview of Leisure and Cultural Services Department.  We have referred your case to the department for follow-up action.

If you have any enquiry, please contact us at 1823.