RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 50691|回復: 175
收起左側

極x有個老闆真係當d客瘟神咁

鴨比 發表於 2014-1-9 13:52:01 來自手機 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
次次問佢野都{banned}
我本身就想買野既  
本身佢有個後生仔staff都好有禮貌解答緊我
最好笑係佢竟然叫個staff唔洗理我
我唔知佢其他老闆係合伙人定點
如果我係佢地就一定同個條友拆伙算啦
放佢係到簡直倒米
我本身都係開公司做生意
而家仲用呢d態度對客真係奇跡
an400s 發表於 2014-1-9 14:17:32 | 顯示全部樓層
我估你講緊 _ndy, 都係架, 佢個款擺明唔優做架啦, 好在D伙記禮貌都算好
hoyinyin624 發表於 2014-1-9 14:32:54 來自手機 | 顯示全部樓層
條友好無禮貌,四個月我新手喺佢度買齊所有野四千蚊,買左支gt3c控玩左一次後唔知咩事唔識郁,我咪拎去换!然后佢好大聲話我整壞,講真有問題咪拎去代理囉又唔使你整,錢你都收左啦!佢脾氣唔好我咪惡過佢囉,到最後咪又喺俾番代理
RCandylau 發表於 2014-1-9 14:39:04 | 顯示全部樓層
你直頭講緊KWS Andy佢爛面方國耳後見腮又爛口又臭串佢係老細,佢個款擺明唔優做架啦,3點先開, 我地慣左啦,你唔好問佢咁多,問一句頂你9句,你最好鎖定目標俾錢快走人,
佢地咁把炮基於價格平D,好在D伙記都算係人,唔係kws佢算平,如果有第間比佢平你睇下佢可唔可以咁臭串吖
有時心諗睇佢幾時執,點知佢又坐大,鬼咩,其他果幾間又唔爭氣
為左平....忍下啦...唔通貪佢好態度呀
soup_soup 發表於 2014-1-9 14:46:58 | 顯示全部樓層
可能我比你好彩,我覺得佢地全部都幾有禮貌,有啲重好肯解釋一啲關於貨品上嘅疑問,試過有一次我買件野本身有問題,佢重好樂意借個地方比我放件貨喺度,等代理更換。

有時啲野就係人夾人緣,真係覺得唔開心嘅,咪去過第二間買囉,買野玩求開心,唔洗太在意的,Goodluck !
AMAT 發表於 2014-1-9 15:06:03 來自手機 | 顯示全部樓層
呢間又話黑店,果間又話老闆串,成日都咒人几時執…唔怪之得廣華街啲鋪越執越少…遲啲大家上網買啦
soup_soup 發表於 2014-1-9 15:35:01 | 顯示全部樓層
有時上網買都可以出問題的,我試過上網睇到有存貨,明明落晒單,話明幾時去攞,去到先話你知有啲野無貨......不過我都無投訴,有時買野就係講彩數

其實去舖頭買永遠都係最好,睇啱,價錢覺得 OK,就買,唔洗估估下

希望大家都能夠多啲包容,唔好搞到第日全部變晒上樓舖,大家行起上嚟都唔方便啦~
an400s 發表於 2014-1-9 16:40:37 | 顯示全部樓層
RCandylau 發表於 2014-1-9 14:39
你直頭講緊KWS Andy佢爛面方國耳後見腮又爛口又臭串佢係老細,佢個款擺明唔優做架啦,3點先開, 我地慣左啦,你 ...

話需如此, 除左偉高, kws可以比車友入舖 window shop既, 好似都無咩邊間...sosad
 樓主| 鴨比 發表於 2014-1-9 16:50:21 來自手機 | 顯示全部樓層
wa原來咁多人受過佢氣我強調成間鋪得佢一個態度差  有個後生仔staff好好人  比錢買野都要無啦啦受咁多氣  講出黎等佢自己檢討下都應該  如果佢識反省既話  我本身都係鍾意去鋪頭多過網上買  始終有人情味d  但我去對面出名黑店個間  個老闆都唔會無啦啦黑我面啦下wa
lf2c 發表於 2014-1-9 16:57:15 來自手機 | 顯示全部樓層

我鍾意迎合佢舖名宗旨,系事前做足功課,之後即刻衝入去掃心頭好吾好咁多野問,到時佢又吾會煩你,你又吾會受氣,雙贏
 樓主| 鴨比 發表於 2014-1-9 17:11:28 來自手機 | 顯示全部樓層
哈哈  原來個名係咁解   對唔住我錯鳥
Chungyin3610 發表於 2014-1-9 17:18:57 | 顯示全部樓層
鬼叫的野平牙
RCandylau 發表於 2014-1-9 17:23:23 | 顯示全部樓層
其實同佢無仇, 我仲成日去,不過係提下D新人入去買野问野找呀dick ,比錢就比Andy, 問野唔好問andy
RCandylau 發表於 2014-1-9 17:29:57 | 顯示全部樓層
街市友幫年後又變上樓舖啦,皆因貴
樓上舖都好吖,起碼吾使同佢交貴租
kevin-ysl 發表於 2014-1-9 17:41:20 | 顯示全部樓層
遙控街實在名存實亡!!!
變成行內人先會上樓搵嘅RC玩意!!
呢個玩意如何發展???
soup_soup 發表於 2014-1-9 17:47:32 | 顯示全部樓層

好多行業都比自由行改變咗個生態,而家就連 KWS 都賣晒佢啲所需品,遲啲RC野真係全部變晒上樓舖
AMAT 發表於 2014-1-9 18:28:25 來自手機 | 顯示全部樓層
即係咁講,我未搞工房前去晒咁多間“所謂黑店”或黑面口店鋪,從未發生呢啲事。更唔好講宜家啲人認得我。最重要問題係,唔好講玩車,就算附近啲槍鋪都有類似情況,就係缺件或態度等。缺件原因好多時係賣貨時客想要乜,未有,就拆另一件貨出嚟俾人。所以有時搞到再賣時缺咗件,人地都唔係特登。第二,態度,的確唔可以用你去百老匯或連鎖店心態,另外有時人忙緊又可否忍耐下等等。仲有一点,問價,你問完就算,無謂話對面点点賣几錢…你都唔會走去百佳話惠康平你几多啦,鋪又唔多,唔啱咪唔好買囉,冇人逼㗎。
AMAT 發表於 2014-1-9 18:32:55 來自手機 | 顯示全部樓層
我自己唔係老闆,但我有時都會坐係啲遙控車鋪到幫下手…我都見唔少大爺買嘢係真係…當然,老闆係會對一啲一味問又唔買嘅人黑面,我都同意。不過咁你唔鍾意咪唔好買囉,仲有樓上鋪上網賣㗎。你又要幫襯,又要話人黑面,咁幫你唔到唧~
ckcgary 發表於 2014-1-9 18:34:30 | 顯示全部樓層
an400s 發表於 2014-1-9 16:40
話需如此, 除左偉高, kws可以比車友入舖 window shop既, 好似都無咩邊間...sosad

其實呢個都幾重要,而家啲舖仔滿晒嘢,特別係對我呢啲新手嚟講幾唔方便,因為有時唔係真係有嘢買,睇入去睇下學下,認識下啲實物,入到去老闆已經問你要乜.......去嘅時間都會有其他真係買嘢嘅客,咁好似阻住人地做生意咁......

買嘢其實都係見實物摸摸下買好,有選擇嘅都會去舖買,貴十幾廿蚊唔大問題,但如果比錢要受無謂氣嘅就真係要諗諗......
啲人係咪走晒去上網買都好睇服務嘅,唔係平就大晒.....(呢句唔係指某啲舖講嘅,只係個人 overall 嘅睇法)......
TIERIA 發表於 2014-1-9 19:48:51 | 顯示全部樓層

可能人緣掛,我又覺得Andy冇乜野,我而家先知佢係老細,開始係會比佢串下既,日子耐左都領悟倒少少相處之道。
我有個建議比新手,如果想搵好似孖星,yokomo呢d大牌子野,可以去左偉高八下件先,唔一定要問價,因為九成都係極速平過佢。
到你要買,咪直接問ANDY有冇果件野,有就比錢,冇就唔好多口。
偉高D人唔會話你唔買野就黑面,放心參觀。
極速始於空間有限,人多果陣問得多當然會燥燥地。
我都算係問題少年啊!但至少唔覺有邊間既老闆對我黑面。
重有一點就係唔好問d問題令佢覺得係問黎都多餘既就得啦!