RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4157|回復: 12
收起左側

各朋友請小心!“foxx” pk 飛機友

kc3977 發表於 2014-3-11 19:33:54 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

約了交收,條友foxx約咗响旺角交收,我到了打比佢,佢話過緊來,等咗成個鐘,佢都未到,我打了2幾個电話,佢一係唔接,一係飛留言,我用我朋友电話再打,佢冇接,數分鐘之後打回,只换來“得啦“!就無影無蹤!正pk飛机友!!大家小心!!

paullau0114 發表於 2014-3-11 22:23:10 來自手機 | 顯示全部樓層
唉.......唔買就出聲啦,特登出黎交收比你放飛機,最憎呢D人,祝佢下次再下次都比人放番佢飛機
borry 發表於 2014-3-11 23:48:06 | 顯示全部樓層
呢啲人只會買咩無咩,用咩爛咩
wongbunny 發表於 2014-3-12 00:10:09 | 顯示全部樓層
呢d人,po佢名出來就好..等其他人唔好中佢招..正pk..
kennethgo 發表於 2014-3-12 00:21:25 | 顯示全部樓層
wongbunny 發表於 2014-3-12 00:10
呢d人,po佢名出來就好..等其他人唔好中佢招..正pk..

x 2. 做人要有責任心及有交帶,就算改變主意都有責任盡快通知賣家打個電話好難咩?
mkjeo 發表於 2014-3-12 11:25:45 | 顯示全部樓層
會唔會見到你真身你係JV之虎,所以唔敢現身呀
http://rc-evo.com/xbbs/thread-301731-1-1.html
 樓主| kc3977 發表於 2014-3-12 12:35:16 | 顯示全部樓層
mkjeo 發表於 2014-3-12 11:25
http://rc-evo.com/xbbs/thread-301731-1-1.html ...

有可能
borry 發表於 2014-3-12 12:55:52 | 顯示全部樓層
mkjeo 發表於 2014-3-12 11:25
http://rc-evo.com/xbbs/thread-301731-1-1.html ...

師兄,又關事?對事唔好對人,而家係一買一賣嘅問題,如果咁都可以關事,咁啲人咪唔去得酒吧飲酒?澳門唔過得,全世界都有所謂嘅惡霸啦,咁咪要留喺屋企做宅男?而家係買方有問題,買方仲霸過佢啦。你試吓賣嘢比人放飛機,你會點?
 樓主| kc3977 發表於 2014-3-12 16:00:54 | 顯示全部樓層
borry 發表於 2014-3-12 12:55
師兄,又關事?對事唔好對人,而家係一買一賣嘅問題,如果咁都可以關事,咁啲人咪唔去得酒吧飲酒?澳門唔 ...

'師兄都有理!但大家都是談一談,笑一笑!
總之大家提防條飛機友啦!

口水流 發表於 2014-4-4 01:06:06 | 顯示全部樓層
kc3977 發表於 2014-3-12 16:00
'師兄都有理!但大家都是談一談,笑一笑!
總之大家提防條飛機友啦!

本人今日也中招了,同你一樣話七點鐘到廣華街等.
一小時後唔見佢比電話比我,我就打佢電話.
一樣唔聽留言唔覆,再半個鍾後WhatsApp通知佢.
實在無辦法唔等走人,其實我只可以講,後悔.唔想買.
接電話講一聲就得,如果你用這種方法黎解決問題.
你人生遲早會出事,可能你覺得只系得個電話號碼.
又無見過面怕咩呀,但你終有一日會比同樣手法人對代.
其實佢睇到我地系到媽义佢,佢可能會覺得我玩得好開心.
 樓主| kc3977 發表於 2014-4-4 09:26:19 | 顯示全部樓層
口水流 發表於 2014-4-4 01:06
本人今日也中招了,同你一樣話七點鐘到廣華街等.
一小時後唔見佢比電話比我,我就打佢電話.
一樣唔聽留言唔 ...

心同感受!只係1句要或唔要,到或唔到,好簡單!大家要提防!
kotaro2872 發表於 2014-4-4 11:10:53 來自手機 | 顯示全部樓層
kc3977 發表於 2014-4-4 09:26
心同感受!只係1句要或唔要,到或唔到,好簡單!大家要提防!

就算吾好意思口講咪whatsapp一句表示下自己想點都好啦
gos 發表於 2014-4-4 11:45:37 來自手機 | 顯示全部樓層
公佈埋電話就最好。