RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: kkchung
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[轉載]2014香港電動遙控模型車公開賽@JV(免費報名)

Tam 發表於 2014-4-16 18:59:56 來自手機 | 只看該作者
如果一定要用,鍵全都唔會有70套la
hon718 發表於 2014-4-16 19:01:09 來自手機 | 只看該作者
指定要啊師兄!
arto6 發表於 2014-4-16 19:21:12 | 只看該作者

錯晒,係指定要用名貴京商呔~~~~~皮
edmundkevin 發表於 2014-4-17 05:03:00 來自手機 | 只看該作者
對,只是參考,no control tires
edmundkevin 發表於 2014-4-17 05:05:13 來自手機 | 只看該作者
是次比賽所有組別須自行預備電動遙控模型車專用之標準膠車呔作賽(參考型號︰92018M) (不可使用棉呔)作賽。第3組最多一套呔走全日,其餘組別最多兩套呔走全日。
gos 發表於 2014-4-17 10:44:20 來自手機 | 只看該作者
其實如果唔駛用control 呔,就母須給型號:92018M。赛會會話自備任何電車用24mm闊的膠呔。最多兩套走全日。
arto6 發表於 2014-4-17 10:50:21 | 只看該作者
edmundkevin 發表於 2014-4-17 05:05
是次比賽所有組別須自行預備電動遙控模型車專用之標準膠車呔作賽(參考型號︰92018M) (不可使用棉呔)作賽。 ...

Ching, KK張poster 堅話要用奸商呔bor.
arto6 發表於 2014-4-17 10:56:33 | 只看該作者
但如果唔限呔,覺得太唔公平, 好似以前蘇力屎年代(039F擔,HARA 擔及好新鮮嘅呔皮) 一早就比一些高級車手買晒。
smok 發表於 2014-4-17 11:25:12 | 只看該作者
講到明係指定車呔啦, 要用其他牌子車呔建議自己搞多場比賽
nastyboy 發表於 2014-4-17 11:53:26 | 只看該作者
賽例系要用京商(92018M)胎呀!無所為啦,大家用同一種胎公平D嘛.....
bigheman 發表於 2014-4-17 11:55:19 來自手機 | 只看該作者
唔control真喺有啲難搞, 由其第一次比赛嘅赛員, 要諗用乜車胎真喺幾煩 ....
edmundkevin 發表於 2014-4-17 12:01:27 來自手機 | 只看該作者
我的是從confirmation email copy 過來的。如果指定,又駛乜話不可用棉呔呢。佢都話92018只是參考。我會用Team Power tires.
smok 發表於 2014-4-17 13:36:16 | 只看該作者
指定                              
nastyboy 發表於 2014-4-17 13:38:31 | 只看該作者
以我個人理解賽例系要用京商(92018M)胎的,如有問題可打比大會問,有些人話用有些人話不用,吾洗估估下嘛,其實大家比賽都系玩下輕鬆下,如果因這些小問題而搞到大家吾開心就吾好啦,而家好多賽事都用control胎和限定用幾多套胎,家家有求我覺得幾公平吖。

有關比賽詳情及車輛規格請參考附上的文件。所有賽員須於比賽當日(4月27日)早上8時正到達觀塘佐敦谷公園遙控模型賽車場登記。如有任何疑問,請聯絡本人(82008898)。譚先生
edmundkevin 發表於 2014-4-17 13:56:01 來自手機 | 只看該作者
C兄,我都係來玩的。㑹follow rules. 起初我都見到是control tires. 所以問牌子。但收到email 話參考,所以唔確定. 可否有C兄打電話問清楚。thanks.
gos 發表於 2014-4-17 14:15:51 來自手機 | 只看該作者
其實你都可以打電話去問下。
edmundkevin 發表於 2014-4-17 14:25:15 來自手機 | 只看該作者
我未到香港....
Tam 發表於 2014-4-17 19:19:19 來自手機 | 只看該作者
剛收到電郵。電郵如下
Tam 發表於 2014-4-17 19:20:14 | 只看該作者
各位「2014香港電動遙控模型車公開賽」參賽者:

由於大會收到有關比賽車呔的查詢,大會謹此宣佈以下安排︰

1. 為公平起見,所有用92018M型號車呔作賽之賽員將被編排於同一組進行初 賽及決賽。 2. 選擇使用其他車呔作賽之賽員,將被編排於同一組進行初賽及決賽。 3. 所有使用92018M型號車呔作賽之組別,每組決賽頭3名賽員將可額外獲增由 贊助機構送出之紀念品一份

請所有賽員在4月21日以電郵形式([email protected])向大會確認 閣下使用的車呔 是否92018M型號。如果過期後未有回覆,大會將編排沒有回覆的賽員於其他車呔 的組別作賽。

如有任何疑問,請聯絡本人(82008898/[email protected])。

再次感謝你的參與。

香港遙控模型車教室 項目經理 譚俊熙謹啟
gtimax 發表於 2014-4-23 10:44:16 來自手機 | 只看該作者
這個安排幾好喎