RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: kkchung
收起左側

[轉載]2014香港電動遙控模型車公開賽@JV(免費報名)

sgg 發表於 2014-4-29 14:52:25 來自手機 | 顯示全部樓層
1000% Agreed with Ken Yeung
gtimax 發表於 2014-4-29 16:32:12 來自手機 | 顯示全部樓層
ken yeung 講得好, 有理有據, 充份表達出大家心裡的話,
minggalaxy 發表於 2014-4-29 18:47:30 | 顯示全部樓層
非常同意Ken Yeung 說出今次有問題的重點,
希望有關賽會再次搞比賽時,要尊重賽員付出過的努力,也要尊重比賽精神
326123 發表於 2014-4-29 22:39:17 | 顯示全部樓層
除了主辦單位外,政府的政策是否要配合,不可貪方便,一刀切,影響發展。
gos 發表於 2014-4-30 02:10:17 來自手機 | 顯示全部樓層
除左KENYEUNG師兄的意見外, 我亦發覺比賽的氣氛也比這些收費場還要好。感覺似若干年前在球場比賽或近年在愉城比賽似的。
ben276611 發表於 2014-4-30 03:14:26 | 顯示全部樓層
咁後尾果4架寶馬(Fazer)去左邊?決賽唔見嘅?
gos 發表於 2014-4-30 10:55:59 來自手機 | 顯示全部樓層
難得jv有比賽, 大家師兄們要多加支持。
19R 發表於 2014-4-30 11:50:50 | 顯示全部樓層
當天有去觀摩一番, 很多參賽者, 氣氛十分好呢
曱級組別, 曱級獎盃, 曱級虛名, 統統都很重要的啊, 明白的, 嘻
gos 發表於 2014-4-30 12:05:44 來自手機 | 顯示全部樓層
其實每個賽員都希望跑到最好時間, 入到A組就最好因可挑剔戰自己同其他A組賽員同時競技。奬盃係次要。這是小弟一些見解。
arto6 發表於 2014-4-30 12:15:15 | 顯示全部樓層
唔知賽會有乜record, 可把所有賽員final 嘅時間再sort 一次,把真正嘅時間成績公報,這樣嘅成績表會較現在更能接受
168 發表於 2014-4-30 12:20:01 | 顯示全部樓層

希望日後無論任何機構或組織去舉辦比賽都可以做得更好!

其實JV場也有改善的地方......維修站應該加多一些speaker.
因為很多時聽不到宣佈,聽到場外也不太清楚!
JudgeDredd 發表於 2014-4-30 14:03:19 | 顯示全部樓層
Support Ken Yeung.

HK: keep up RC good work.
HK: enable more young people enjoy this hobby
HK: less complain, more enjoy, more promote and fun.

georgej 發表於 2014-4-30 16:18:06 | 顯示全部樓層
今次比賽,我睇到既目的,最主要係比一班學生組,初玩比賽人仕一次經驗,當然不可跟其他本地比賽一同說法,賽會第一次在jv攪比賽,當然未能盡善盡美,玩得開心就是
168 發表於 2014-4-30 17:18:57 | 顯示全部樓層
georgej 發表於 2014-4-30 16:18
今次比賽,我睇到既目的,最主要係比一班學生組,初玩比賽人仕一次經驗,當然不可跟其他本地比賽一同說法, ...

SUPPORT!
少理媽媽 發表於 2014-5-7 16:13:26 | 顯示全部樓層
kelvinayhh 發表於 2014-4-28 18:32
乜都唔知就唔好亂吹,搞工房成日比人話質數差,大家玩13.5 0timing就梗係搭低齒比啦,你知唔知要用幾耐先 ...

師兄, 你又唔駛勞氣嘅, 你同Salviour94呢D人講遙控車嘥氣啦, 人上JV佢上JV, 佢都唔知係咪玩車? 又或者係咪上去睇人玩車, 我相信佢上去幫流浪狗吹簫多

davychan1 發表於 2014-5-7 18:49:54 | 顯示全部樓層
少理媽媽 發表於 2014-5-7 16:13
師兄, 你又唔駛勞氣嘅, 你同Salviour94呢D人講遙控車嘥氣啦, 人上JV佢上JV, 佢都唔知係咪玩車? 又或者係 ...

師兄又晤使講野講到咁,已平息風波,冇謂再起事端,係JV玩車,最緊要和諧同包容!