RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: Benlikong
打印 上一主題 下一主題
收起左側

深圳福田區 园博园 一同師兄玩放船仔

川岛船长 發表於 2014-5-26 10:06:42 | 只看該作者
valklai 發表於 2014-5-26 09:49
Ben兄,

1)摩打應該用甚麼size才合?

船静态时船头稍微倾斜D,航行时船底得到升力就平衡,达到稳定航姿,两者只能取其一,你见到我只D相静态时就系船头向下噶,但航行时姿态就好靓!我速度去到30,但都嫌佢快了!系25左右噶时候姿态最靓!
 樓主| Benlikong 發表於 2014-5-26 10:13:48 | 只看該作者
valklai 發表於 2014-5-26 09:49
Ben兄,

1)摩打應該用甚麼size才合?

valklai 兄 我这邉開睇唔到你的航姿!! http://youtu.be/yHx8RDt9ceE

可以 WhatsApp 60603348 倾的
valklai 發表於 2014-5-26 11:04:58 | 只看該作者
川岛船长 發表於 2014-5-26 10:06
船静态时船头稍微倾斜D,航行时船底得到升力就平衡,达到稳定航姿,两者只能取其一,你见到我只D相静态时 ...

船隻既整體平衡只能夠於安裝所有東西之後,視情況而再現場於船的前或後加鉛作平衡而已,不能於安裝時先預定平衡,對嗎??那麼船會否過重呢??

Thank you!!
川岛船长 發表於 2014-5-26 11:35:16 | 只看該作者
valklai 發表於 2014-5-26 11:04
船隻既整體平衡只能夠於安裝所有東西之後,視情況而再現場於船的前或後加鉛作平衡而已,不能於安裝時先預定 ...

呢样野点讲呢,我装咁多只船无话超重噶,对于吃水型船体排水量好大,一般唔会超重,佢唔同竞速啊!你讲得无错,一般设备都固定好晒了,无理由调个重心又要将D设备拆晒再安装咖,最后都系靠承重方式去进行调整咯