RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: sean2013
收起左側

深水埗RC末落店舖

Annie268 發表於 2014-6-4 15:52:09 來自手機 | 顯示全部樓層
明白。
keikei124 發表於 2014-6-4 20:45:29 | 顯示全部樓層
精藝果條友、……串、貴、
sport 發表於 2014-6-4 21:35:07 | 顯示全部樓層
電訊模型?記得十二年前去過,當時地址在新高登,當時來講佢賣d野都算update,如v-one s  v-one rr見佢都有
玩車人 發表於 2014-6-4 21:57:55 | 顯示全部樓層
老味, 有幾古董, TOMY INTRUDER我仲有部係到, 收檔啦
jasoncheng 發表於 2014-6-4 23:11:07 | 顯示全部樓層
keikei124 發表於 2014-6-4 20:45
精藝果條友、……串、貴、

精藝條友好似叫呀SAM, 7碌一條..
RCandylau 發表於 2014-6-5 14:21:19 | 顯示全部樓層
jasoncheng 發表於 2014-6-4 23:11

精藝條友直頭叫呀SAM, 騙子一名
無限sky 發表於 2014-6-6 00:35:09 | 顯示全部樓層
其實電訊阿叔以前幾好GA...
吾好話人地丫 就算D客都有麻煩人 佢都有壓力ga..
精藝 GPM....可以去見色下D重金屬
Beron 發表於 2014-6-6 01:02:47 | 顯示全部樓層
無限sky 發表於 2014-6-6 00:35
精藝 GPM....可以去見色下D重 ...

乜"五金鋪"仲係度
無限sky 發表於 2014-6-6 01:06:46 | 顯示全部樓層
Beron 發表於 2014-6-6 01:02
乜"五金鋪"仲係度

五金鋪 搬左3次
愛玩車 發表於 2014-6-6 10:27:51 來自手機 | 顯示全部樓層
jasoncheng 發表於 2014-6-4 23:11

講開RC 模型舖,最懷念是唐尾道德昌, 平~靚~正!!唔知有老一輩嘅師兄重記得^^
rcracing 發表於 2014-6-6 13:24:04 來自手機 | 顯示全部樓層
精藝唔係GPM!!
rcracing 發表於 2014-6-6 13:24:50 來自手機 | 顯示全部樓層
GPM係展藝!!
900turbos 發表於 2014-6-6 13:29:50 | 顯示全部樓層
無限sky 發表於 2014-6-6 00:35
精藝 GPM....可以去見色下D重 ...

我幫襯左佢好多年,我而家耐唔耐都會去電訊。。。我覺得佢冇乜野,均真老實,買電子野都係試清楚哂得先拎走。未試過出問題。。。買二手件亦都係睇清楚冇爛先畀錢。。有好幾次我冇帶車去執左啲零件結果返去唔啱裝佢都肯換。。
至於各位師兄話佢貴,我覺得公道啲咁講啦,佢係生意人亦要交租,所以價格呢啲野明買明賣啦,價錢唔啱可以唔買,其實佢開得貴定平大家拎部手機上下工房check下唔駛幾分鐘已經一目了然。。。。check完之後仲值唔值得買就自己去衡量

低買高賣係做生意嘅方式,佢有門面自己日日坐響度,就算唔出人工都要交租,啲車同件係真金白銀拎錢出收返黎,有合理嘅回報係應該嘅,響香港地,今時今日響互聯網咁發達嘅時代,仲可以有人肯花錢花時間去經營呢一門冷門嘅生意,我自己覺得值得支持

無限sky 發表於 2014-6-6 14:42:59 | 顯示全部樓層
900turbos 發表於 2014-6-6 13:29
我幫襯左佢好多年,我而家耐唔耐都會去電訊。。。我覺得佢冇乜野,均真老實,買電子野都係試清楚哂得先拎 ...

所以黃生 對RC沒公都有勞 值得尊敬
啊甘 發表於 2014-6-6 15:31:14 來自手機 | 顯示全部樓層
黄生ok。很久以前買過野
m05car 發表於 2014-6-6 20:02:12 | 顯示全部樓層
黃生人品幾好!我同佢買個下野、
howailam2012 發表於 2014-6-7 13:01:13 | 顯示全部樓層
:我都係第一次從電訊開次。
alex1030 發表於 2014-6-8 12:50:20 | 顯示全部樓層
sean2013 發表於 2014-6-4 13:51
果間337無野買了

337 , so much memory, used to go there every lunch time . And there is another guy selling second hand RC stuff and he is selling old second video game on 2/F now.
無限sky 發表於 2014-6-8 21:51:29 | 顯示全部樓層
howailam2012 發表於 2014-6-7 13:01
:我都係第一次從電訊開次。

第一次比"鍵在"破處~之後又比"展藝"倫大米 買左幾件 金屬垃圾
kay888 發表於 2014-6-30 22:04:54 | 顯示全部樓層
RCandylau 發表於 2014-6-4 12:09
見識下就去埋精藝喇

Futaba S9505 二手 $680黑店舖.