RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4279|回復: 16
收起左側

老田虎王值得買嗎?

skyhawk 發表於 2014-6-9 10:03:50 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我見真係平過其他老田好多, 三千到尾

不過睇返佢manual, 好似設計上比較舊式,

心大心細,各ching認為值買嗎?  定係等一等, 儲多幾個錢, 諗下其他型號好D??
tiger1 發表於 2014-6-9 16:03:44 | 顯示全部樓層
old gearbox is a problem in general...
askalaw 發表於 2014-6-9 16:28:19 | 顯示全部樓層
KT 係大件夾底食的,不過你要預左用多少銀彈去改裝 。。。如果唔係好快出問題。
Barry28 發表於 2014-6-9 18:33:35 來自手機 | 顯示全部樓層
比多二千多元,買2A6更抵玩!
askalaw 發表於 2014-6-9 21:26:49 | 顯示全部樓層
Sherman 同 M26 Pershing 就無咩大問題, 同埋比較平
 樓主| skyhawk 發表於 2014-6-11 11:53:48 | 顯示全部樓層
askalaw 發表於 2014-6-9 16:28
KT 係大件夾底食的,不過你要預左用多少銀彈去改裝 。。。如果唔係好快出問題。 ...

係啦, 我就係唔想改先打算入老田,  如果買老田都要大改, 咁不如買HL 無咁嬲
 樓主| skyhawk 發表於 2014-6-11 11:56:46 | 顯示全部樓層
Barry28 發表於 2014-6-9 18:33
比多二千多元,買2A6更抵玩!

我都想, 呢架係正, 不過我見好多師兄提過, 呢架嘢大部份都係膠, 好快斷件,

我最少都見到有人第一轉車, 膠搖臂已斷幾個.

又見過佢個雙流波箱掃牙...   

如果計埋補品, 維修, 賣單真係唔講得少, 唔敢買

一句講晒, 老田都要大改的話, 我就買HL 喪改好過
 樓主| skyhawk 發表於 2014-6-11 11:57:34 | 顯示全部樓層
askalaw 發表於 2014-6-9 21:26
Sherman 同 M26 Pershing 就無咩大問題, 同埋比較平

呢兩架都有諗過, 但唔知點解, 坦克都係鍾意德軍多D..   
icemanh 發表於 2014-6-12 02:25:47 | 顯示全部樓層
你係咪係大陸個網有問同一個問題? 我有答左你.....我都有KT
 樓主| skyhawk 發表於 2014-6-12 09:15:57 | 顯示全部樓層
THXTHX, 我見到了, 兩邊都有唔同意見, 不過真係要改咁多嘢, 就真係算了吧, 等新版先入
askalaw 發表於 2014-6-12 18:30:29 | 顯示全部樓層
我估星星唔會出新版 KT 了
icemanh 發表於 2014-6-12 21:24:59 | 顯示全部樓層
skyhawk 發表於 2014-6-12 09:15
THXTHX, 我見到了, 兩邊都有唔同意見, 不過真係要改咁多嘢, 就真係算了吧, 等新版先入 ...

睇你想點玩去改

1/ 想得走就算 ---> 改 idler
2/ 想行得好睇DD --> 1+ metal track + drop down gear + brace
3/ 想外觀似 D --> 1 + 2 + PE 補件 + 自已改外觀 + recoil 等等

樓主| skyhawk 發表於 2014-6-13 12:47:10 | 顯示全部樓層
icemanh 發表於 2014-6-12 21:24
睇你想點玩去改

1/ 想得走就算 ---> 改 idler

就係唔想改, 哈.

沉晚總算完成HL->英國虎升級.. 大部份HL 零件要廢棄, 成個底盤都係廢物.. 真係好浪費, 如果可以一步到位就不用這樣浪費
l96a1 發表於 2014-6-13 14:32:14 | 顯示全部樓層

ching,有無圖睇睇,我都想買部HL 虎1玩玩。
 樓主| skyhawk 發表於 2014-6-13 17:23:25 | 顯示全部樓層
l96a1 發表於 2014-6-13 14:32
ching,有無圖睇睇,我都想買部HL 虎1玩玩。

我今晚影幾張相POST上來指教一下

HL 虎1真係只可買最平版本玩下算.. 要好行好走, 真係要改好多嘢.. 早知直接買英國虎無咁煩

HL原廠真係無乜嘢可以留底

聲組好雞, 難聽.. 後座力好假
噴煙組個摩打聲真係太嘈
成日甩帶.. 好煩
波箱速度太快, 又要加齒輪, 加咗又勁嘈.
打彈實際上無用, 不如要紅外線對戰
l96a1 發表於 2014-6-13 20:14:06 | 顯示全部樓層
對虎1有情意結,我都吾喜歡個 後座力,等緊個2.4G主版返,裝落豹G(用2個2.4G),試吓除去後座力。
 樓主| skyhawk 發表於 2014-6-27 15:43:45 | 顯示全部樓層
相都未影, 因為虎 I外觀還未完工, 相信今日搞惦

諗諗下, 可能會放棄虎王, 入豹2..