RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4317|回復: 6
收起左側

DIY / FLY sky 2.4G module for KO

RGM-111 發表於 2014-8-3 01:41:39 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
請問E家重有無 DIY 2.4G module & reciver for KO- FM EX-1 改2.4G ,

thank's

reciver 想用 Flysky 3-channel
kevin-ysl 發表於 2014-8-3 02:14:45 | 顯示全部樓層
唔難搞嘅~~
 樓主| RGM-111 發表於 2014-8-4 23:11:02 | 顯示全部樓層
請問E家, KWS 那裡有賣 Module 版 呢??, Taobao 好像也有 但有無C兄用過??
CORONA CT-8Z 來改ok ??
 樓主| RGM-111 發表於 2014-8-8 00:27:52 | 顯示全部樓層
看完Rcgroup 討論, 想用  FrSky DHT (TX) module + V8R4-II (Rx) 4 channel,  請問KWS 有賣嗎,  另上 Frsky 網, HK 代理 是 HobbyKing.com 網上店, 有無 C兄 試用?? Thank's
長期糧尾 發表於 2015-1-18 15:00:59 | 顯示全部樓層
8通道收发模块 升级 ER9X DIY 2.4G遥控器 兼容FUTABA http://tb.cn/TnXv0Ly
買80蚊人仔個隻就3ch架啦!!好易改!!
Jjkin 發表於 2015-5-29 03:00:22 | 顯示全部樓層
長期糧尾 發表於 2015-1-18 15:00
8通道收发模块 升级 ER9X DIY 2.4G遥控器 兼容FUTABA http://tb.cn/TnXv0Ly
買80蚊人仔個隻就3ch架啦!!好 ...

這個可否改落3pk到再用r603gf接收呢?
simon700763 發表於 2015-9-28 11:57:47 | 顯示全部樓層
要配同廠接收