RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: GTRTam
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手主給新手意見 ( EP直昇機 )

小步 發表於 2007-2-1 00:25:11 | 只看該作者
SET 機係一定的.
玩直昇機從來係7分調3分飛
唔識set 咩機都死, 就算lama 炒得幾炒都要set 過下

有心入手玩直昇機就有心理準備要學set機
004 係fp 機.
60#......睇舊post 吧
seller 該用戶已被刪除
seller 發表於 2007-2-1 00:36:13 | 只看該作者
SEDACU 係好選擇,穩到你唔信~

係......我都信,因為我第一次玩佢的時候好多時可以放晒手(當然講hold機only)

樓主| GTRTam 發表於 2007-2-1 00:41:35 | 只看該作者
係呀係呀, 玩sim filght 都要calibrate個控啦, lama有時中位走得多, 都要扭下個gyro gain, 扭下D推桿, 唔可以只控trim, 因為用控trim會令servo arm偏離應該既中位, 個尾rudder會边快邊慢. 話時話lama上面個proportional係扭乜ga. 我都末扭過.
petscan 發表於 2007-2-1 01:20:36 | 只看該作者
原帖由 小步 於 2007-1-31 23:25 發表
cp2 .......算了...
新手會死得好慘,老手也得花唔少錢及精力才飛得好

如果新手玩 TREX 450S 是否好選擇?
petscan 發表於 2007-2-1 01:22:57 | 只看該作者
原帖由 seller 於 2007-2-1 00:36 發表
SEDACU 係好選擇,穩到你唔信~

係......我都信,因為我第一次玩佢的時候好多時可以放晒手(當然講hold機only)

是真的. Sceadu 如果冇風是可以短時間放晒手.